اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله مرحوم صانعی و توصیه امام به گمنامی، آغاز و فرجام نرمالیزاسیون، لزوم اخراج سفرای سوئد و دانمارک از کشورهای اسلامی به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله مرحوم صانعی و توصیه امام به گمنامی، آغاز و فرجام نرمالیزاسیون، لزوم اخراج سفرای سوئد و دانمارک از کشورهای اسلامی به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «اروپا، شب پره هراسان» نوشت: اهانت به مقدسات اسلامی در غرب که از اوایل دهه 1360 شروع شد و از اوایل دهه 13۷0 شتاب پیدا کرد، در چند سال گذشته به اوج خود رسیده است. دولت های اروپایی در پشت جریانات و افراد هتاک قرار گرفته و به آن رسمیت بخشیده اند. در لابلای اقدام جنایتکارانه اهانت به مقدسات اسلامی یک سخن زمینه ای عمدتا از سوی محافل آکادمیک غرب شنیده می شود؛ جمعیت مسلمان اروپا در حال گسترش است، اما واقعیت این نیست و رشد جمعیتی مسلمانان در اروپا هر چند واقعیت دارد، منشأ نگرانی غرب نیست؛ چه اینکه در همین دوران حدود چهل ساله، جهان با رشد مسیحیت هم مواجه بوده است کمااینکه نفوذ دولت های غربی در ممالک اسلامی قابل مقایسه با نفوذ دولت های اسلامی در ممالک غرب نیست. موضوع چیست؟

جوان: محمدرضا کائینی در مطلبی با عنوان «مرحوم صانعی و توصیه امام به گمنامی» چنین نوشت: در اوايل دهه 70 و از سوي يكي از مؤسسات تاريخ پژوهي، طي نامه اي از زنده ياد آيت الله حاج شيخ حسن صانعي خواستم كه به ضبط خاطراتش بپردازم، پاسخ يك جمله بود: امام فرمود هيچ چيز بهتر از گمنامي نيست! اگرچه نه آن روز و نه امروز، منطق اين جواب را در نيافتم، اما چيزي از ارادتم به او كم نشد. اين پاسخ بخشي از نامه اي بود كه امام در پايان حيات، در تقدير از زحماتش نگاشته بود. عمال هم در يادنامه هاي امام، نمي توان ردي از خاطرات وي يافت. به گمانم فقط در يك مورد تن به مصاحبه داد، آن هم با روزنامه جمهوري اسلامي و به اين دليل كه هر روز، عكسي و سخني از امام بر پيشاني دارد. در جلسات و محافل اما، ظرايف و لطايف جالبي از سيره رهبر انقلاب باز از ذكر آن معذورم! به هر روي اميدوارم كه مي گفت، كه طبعا دست كم، خاطراتش را براي مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام بازگفته و همه يا بخشي از دانسته هايش را به تاريخ گزارش كرده باشد.

خراسان: امیرعلی ابوالفتح در یادداشتی با عنوان «آغاز و فرجام نرمالیزاسیون» این گونه نوشت: آغاز گفت وگوی سیاسی و همه جانبه با غرب اعم از اروپا و آمریکا مناسب ترین راه باقی مانده اســت. این عباراتی است كه علی اكبر صالحی، وزیر امور خارجه كشور در دولت دهم و رئیس سازمان انــرژی اتمی در دولت های یــازدهــم و دوازدهــــم كـنـار هـم قـرار می دهند. نکته اما این جاست که برای کمک به باز شدن گره کور مناسبات ایـــران و آمـریـکـا، بیش از ایــن کـه به شناخت ساختار تصمیم گیری ایران و جهت گیری های جمهوری اسلامی نیاز باشد، باید جهت گیری های ایالات متحده و ساختار تصمیم گیری آمریکا را شناخت.مشکل در مناسبات تهران و واشنگتن بـا کنشگری آمریکایی ها شروع شد، با کنشگری آمریکایی ها ادامــه یافت و با کنش گـری های آمریکایی ها ادامه خواهد یافت. ایران بازیگر دوم این مناسبات است و کمتر از آمریکا که بر ایــران اثر می گـذارد، می تواند بر آمریکا اثر گذار باشد. به عبارت دیگر، تحریم کننده، آمریکا و تحریم شده، ایران است.

عصر ایرانیان: احمد راستینه در سرمقاله ای با عنوان «لزوم اخراج سفرای سوئد و دانمارک از کشورهای اسلامی» نوشت: هتک حرمت برخی از کشورهای اروپایی به ساحت قرآن کریم شرم آور است، مشکل برخی از کشورهای اروپایی مانند سوئد و دانمارک و همچنین برخی از نژادپرستان، استدلال های محکم قرآن کریم در هدایت انسان ها است و نمی توانند این موضوع را بپذیرند.امروز جامعه بشری در کنار مسلمانان باید به صورت متحد از کتب مقدس الهی حمایت کنند. کشورهایی اروپایی باید بدانند که آتش میدان دادن به نژادپرستان و کسانی که به قرآن کریم توهین می کنند، به زودی دامن آنان را خواهد گرفت و دچار فروپاشی معنویت خواهند شد بهتر است کشورهای اروپایی بدانند هزینه بها دادن به نژادپرستان و اهانت کنندگان به قرآن را خواهند داد و میدان دادن به شیطان صفتان برای بی حرمتی به قرآن کریم بدون پاسخ نمی ماند. مسلمانان و حتی کل جامعه بشری علاوه بر گرامیداشت و حراست و تکریم قرآن کریم، باید بستر تبیین ابعاد نورانی قرآن کریم را در جهان بیش از پیش فراهم کنند. سازمان همکاری اسلامی باید در حمایت از قرآن کریم به سرعت تشکیل جلسه دهد و برای روشنگری ابعاد مختلف قرآن برای جوامع مختلف جهانی برنامه روشنی ارائه دهد. یکی از اقدامات اساسی که باید از سوی کشورهای مسلمان انجام شود آن است که هر چه سریع تر سفرای سوئد از کشورهای اسلامی اخراج شوند. اگر برخورد قاطع با آنان نشود، قطعا به اقدامات خود ادامه می دهند.

قدس: میراحمد رضا مشرف در یادداشتی با عنوان «محرم و آینده تعامل طالبان با شیعیان افغانستان» چنین نوشت: بــرگــزاری باشکوه و بـــه دور از هرگونه حادثه امنیتی مهم آیین های محرم در ســال گـذشـتـه آن قــــدر بـــرای شیعیان افغانستان شیرین و رضایت بخش بود که بسیاری از آن هـا را دربــاره آینده تعامل با طـالـبـان امـــیـــدوار و حـتـی بـرخـی را بــرای پشتیبانی کامل و قاطع از امارت اسلامی متقاعد کند. اما در فاصله زمانی یک سال اخیر تغییرات و دگرگونی هایی رخ داده که می تواند به شدت بر این باور تأثیر گذاشته و خوش بینی های اولیه را کمرنگ کند. اعلام خبر حذف تعطیلی عاشورا مقارن با روزهای ابتدایی محرم سال گذشته و اجرایی کردن آن در تقویم رسمی امسال افغانستان، نخستین گام از این تغییرات بود؛ آن هم در شرایطی که قیام امـام حسین(ع) و واقعه عاشورا تنها به شیعیان مرتبط نیست و رخــــدادی مهم و بـــزرگ در تـاریـخ تمامی مسلمانان جهان به شمار می آید.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه