اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله غربگرایان داخلی دست‌های پنهان آمریکا، همه یا هیچ اصلاح‌طلبان تمامیت‌خواه، روشدن دست براندازها در ظهر عاشورا به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله غربگرایان داخلی دست‌های پنهان آمریکا، همه یا هیچ اصلاح‌طلبان تمامیت‌خواه، روشدن دست براندازها در ظهر عاشورا به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «غربگرایان داخلی دست های پنهان آمریکا» نوشت: 13 بهمن 13۹۷ عنــوان اصلی روزنامه هــای حامی دولت وقت به یک موضوع مشترک اختصاص داشت. آنها خبر از یک دستاورد مهم و حتی شکست آمریکا توسط ایران می دادند. تیتر یک روزنامه اعتماد این بود: دهن کجی اروپا به دلار، روزنامه شرق یکی دیگر از روزنامه های حامی دولت همین موضوع را با تیتر: فرار اروپا از دلار آمریکا پوشش داده بود و روزنامه جمهوری اسلامی با حروفی درشت در عنوان اصلی خود نوشته بود: شکست دوباره آمریکا از ایران؛ اتحادیه اروپا سازوکار مالی با ایران را راه اندازی کرد. آن روز در مطبوعات حامی دولت آقای روحانی، خرده تیترهای فراوانــی در وصف این رویداد، به عنوان یک پیروزی شگرف به چشم می خورد: تلاش برای شکست سلطه دلار، بازگرداندن اعتماد به تجــار اروپایی و آمریکایی، استقبال اندیشمندانه ازspv، آغاز سراشیبی قیمت ارز و... ماجرا از این قرار بود؛ پس از خروج ترامپ از برجام در 18 اردیبهشت 1397 آقای روحانــی به عنوان رئیس جمهور وقــت ایران بلافاصله در یک نطق تلویزیونی حضور پیدا کرد و از مهلتی چند هفته ای به اروپا خبر داد. مهلتی که طی آن اتحادیه اروپا باید تصمیم می گرفت که آیا حاضر بــه تأمین منافع اقتصادی ایران ذیل برجام علی رغم خروج آمریکا از این توافق است یا خیر؟ مهلت چند هفته ای آقای روحانی چند ماه کش پیدا کرد و اروپا همچنان از یک پاســخ شفاف به این سؤال ساده طفره می رفت. در نهایت 11 بهمن 13۹۷ پس از ضرب الاجل! چند هفته ای آقای روحانی (آلمان، فرانسه و انگلیس طی بیانیه ای از ثبت کانال ویژه مالی برای حفظ برجام خبر دادند. همین بیانیه در اولین روز کاری هفته بعد) شنبه 13 بهمن 13۹۷ تیتر اصلی روزنامه های حامی دولت وقت شد.

جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «همه یا هیچ اصلاح طلبان تمامیت خواه» چنین نوشت: بسياري معتقدند كه بازي انتخاباتي جریان موسوم به اصلاحات طي دو دهه و نيم گذشته، از چارچوبي مشخص پيروي مي كرده است. هرچند در انتخابات دوم خرداد ،1376 چپ ها كه اميد چنداني به پيروزي نداشتند، در كمال ناباوري در انتخابات پيروز شدند، اما از فرداي تشكيل دولت هفتم، استراتژي جدیدي در كنش انتخاباتي در پيش گرفتند كه خلاصه آن همه یا هيچ است. یك روي سكه این راهبرد پيروزي تمام عيار در انتخابات و كسب همه كرسي هاي قدرت بود، اما روي دیگر آن، رفتار مردم سالارانه انتخاباتي و واگذاري عرصه به رقيب پيروز نبود. در انتخابات شوراهاي شهر اول و مجلس ششم پيروز شدند كه البته اماواگرهایي در این دومي وجود داشت، اما از روزي كه ورق برگشت و اقبال عمومي از اصلاح طلبان رو برگرداند، روي دیگر بازي اصلاح طلبان مشاهده شد.

خراسان: امیرعلی ابوالفتوح در یادداشتی با عنوان «سناریوهای پیش روی انتخابات 2024» این گونه نوشت: 460 روز دیگر، روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایــالات متحده آمریکا خواهد بــود. از حدود ۱۵۰ روز دیگر نیز انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری در دو حزب دموکرات و جمهوری خواه برگزار می شـود.دیـروز نیز دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در جمع جمهوری خواهان گفته که او تنها نامزدی است که می تواند در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری پیروز شود و به همین دلیل است که با طیف وسیعی از اتهامات جنایی و مدنی مواجه شده است.تحقیقات دادستانی فدرال دربـاره ترامپ و اسناد محرمانه ای که او در محل اقامتش داشت، ادامه دارد، اما او همچنان نامزد پیشتاز جمهوری خواهان به شمار می رود.با توجه به زمان باقی مانده، پیش بینی نتایج انتخابات ذکر شده بسیار دشوار است.

عصر ایرانیان: روح الله ایزدخواه در سرمقاله ای با عنوان «بی توجهی به تجارت خارجی در لایحه برنامه هفتم» نوشت: لایحه برنامه هفتم فاقد جهت گیری صنعتی است، این لایحه درباره حوزه صنعت سکوت کرده و فقط در فصل دهم صرفا اشاره هایی به برخی از زنجیره های صنعتی از جمله پتروشیمی ها و معادن شده است. در شرایطی که در لایحه برنامه هفتم توسعه رشد اقتصادی 8 درصدی پیش بینی شده، سوال این است که موتور این رشد چیست و دولت با چه اهرمی به دنبال تحقق این رشد است؟ ما معتقدیم حوزه معدن و تجارت در لایحه برنامه هفتم به تحول اساسی نیاز دارد به این معناکه باید زنجیره های تولید اولویت دار مشخص شود شرایط لایحه موجب شد ما در کمیته صنعت برنامه هفتم -که بنده مسئول آن هستم- زیربخشی را به عنوان زنجیره اولویت دار صنعتی از جمله خودرو، فولاد، پتروشیمی، الکترونیک، لوازم خانگی، نساجی، ماشین سازی و صنایع حمل و نقل مطرح و جهت گیری موردنیاز این صنایع مشخص شود؛ برخی از این صنایع دچار بحران هستند و برخی دیگر نیز با فرصت های بزرگی روبه رو هستند بنابراین برای حضور در بازارهای جهانی جهت گیری متناسب هر یک از این صنایع را مشخص کردیم.

قدس: محمدجواد استادی در یادداشتی با عنوان «روشدن دست براندازها در ظهر عاشورا» چنین نوشت: ایران اسلامی همواره در معرض هجمه جریان های استعماری بوده است، ولی به دلیل پیوند ناگسستنی بخش های گوناگون نظام اجتماعی، در برابر بزرگ ترین مصائب و دشواری ها ایستادگی کرده است. این در حالی است که ایران از تنوع عمیق فرهنگی و نژادی برخوردار است که خود این موضوع، درک یکپارچگی مردمی را سخت تر می کند. پرسش اینجاست که چه عاملی می تواند فراتر از همه خواسته ها و گرایش های قومی و فرهنگی عمل کرده و همه را ذیل یک پرچم و روح واحد، متمرکز و حتی کنشگر سازد؟ ایرانیان با پشتوانه تمدنی و فرهنگی خویش و با از سرگذراندن تجربه های تاریخی گوناگون، اسلام را گوهری بی نظیر برای جهت بخشی به داشته های پیشین خویش و اصلاح اشتباه ها و لغزش ها و چراغ حرکت به سوی تعالی یافتند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه