اخبار داغ

یوسفی در گفتگو با دانا مطرح کرد؛

سیاست‌‌های وارداتی باید به‌گونه‌ای تدوین شود که تولید افزایش یابد

سیاست‌‌های وارداتی باید به‌گونه‌ای تدوین شود که تولید افزایش یابد
عضو هیئت‌رئیسه مجلس با اشاره به تنظیم تجارت خارجی و نقش وزارت بازرگانی در آن، گفت: سیاست‌های وارداتی باید به‌گونه‌ای تدوین شود که تولید افزایش یابد.

مجتبی یوسفی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره وضعیت وزارت بازرگانی و نقش آن در تنظیم واردات و صادرات کشور، اظهار کرد: من شخصا خود از مخالفین تشکیل وزارت بازرگانی بودم و اعتقاد دارم که وضعیت معیشت مردم به دلیل سیاست‌های پولی، مالی و اقتصادی در دولت‌های گذشته امروز نقص‌های زیادی دارد؛ اما باید توجه داشت که وزارت بازرگانی تاکنون در تاریخ کشور ما ۷ بار تشکیل و ادغام شده است.

تهیه و برنامه ریزی برای تامین کالاهای اساسی به عهده کیست؟

وی ادامه داد: در دهه ۸۰، هنگامی که بحران مدیریت تأمین کالاهای اساسی روی داد، بحثی کارشناسی صورت می‌گرفت و وزارت جهاد به‌عنوان نماینده تولیدکنندگان مواد پروتئینی و وزارت بازرگانی به‌عنوان تنظیم‌کننده و مجوز دهنده واردات و صادرات و همچنین وزارت صنعت به‌عنوان حامی تولیدکننده نام‌برده می‌شد.

بیشتر بخوانید:

تفکیک وزارت بازرگانی از صمت، واردات را افزایش خواهد داد

وی توضیح داد: در پایان، بحث‌های کارشناسی مختلف در صداوسیما و بین مصرف‌کنندگان، تولیدکنندگان و مسئولان، هیچ‌کدام نمی‌توانستند دلیلی محکم بیاورند که این مسئولیت را (تهیه کالاهای اساسی) به کدام وزارتخانه انتقال دهند؛ بنابراین، این موضوع منجر به بازگشت مسئله به سه وزارتخانه می‌شد.

سیاست‌گذار تولید و بازرگانی باید یکسان باشد

وی افزود: در دنیا همواره تولیدکننده و سیاست‌گذار در حوزه بازرگانی و تولید یکسان بوده است تا حمایتی از تولیدکنندگان انجام شود و وزارت بازرگانی به وزارت واردات تبدیل نشود.

وی با اشاره به این نکته که در دولت قبل نیز این موضوع مطرح بود و در نهایت باعث عزل وزیر شد، گفت: آن زمان هم موضوعات جدی و اساسی مطرح شده به نتیجه مطلوب نرسید.

یوسفی در ادامه گفت: یکی از دلایلی که این مسئله به کمیسیون ویژه‌ای ارجاع شد، آن است که برخی از افراد می‌گویند تشکیل وزارت بازرگانی با مقررات برنامه ششم و قوانین بالادستی که تعداد وزارتخانه‌ها را محدود می‌کند، در تناقض است.

برنامه ششم تعداد وزارتخانه‌ها را محدود نمی‌کند

به اعتقاد یوسفی؛ این ادعا صحیح نیست و برنامه ششم تعداد وزارتخانه‌ها را محدود نمی‌کند، بلکه تنظیم و ترتیب آنها را مشخص می‌کند. وزارت بازرگانی به‌عنوان یکی از وزارتخانه‌های اصلی در کشورهای دیگر نیز وجود دارد و نقش مهمی در تنظیم و کنترل تجارت خارجی دارد.

این نماینده مجلس با اشاره به نقش وزارت بازرگانی در تنظیم واردات و صادرات در کشور، تصریح کرد: وزارت بازرگانی باید تنظیم‌کننده و کنترل‌کننده تجارت خارجی باشد و به تعادل منافع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان توجه کند. او بر این اصل تأکید نمود که تنظیم واردات و صادرات باید بر اساس استراتژی‌های واقعی و نیازهای کشور باشد، به‌طوری‌که تولید داخلی حمایت شده و بازارهای داخلی رونق یابد.

سیاست‌ واردات باید به‌گونه‌ای تدوین شود که تولید افزایش یابد

در پایان، این عضو هیئت‌رئیسه مجلس ضرورت اصلاح سیاست‌های بازرگانی و تجارت را برجسته دانست و در جمع‌بندی گفت: باید سیاست‌هایی تدوین شود که توجه به تولید داخلی را افزایش دهند و تناسب منافع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان را بهبود بخشند. همچنین، باید رویکردهای مدیریتی مؤثری در تنظیم و کنترل تجارت خارجی اتخاذ شود تا تأثیر مثبتی بر اقتصاد کشور داشته باشد.

بیشتر بخوانید:

مشکل قیمت کالاهای اساسی با انتزاع وزارت بازرگانی حل نمی‌شود

جزئیات لایحه تشکیل وزارت بازرگانی/ کدام سازمان‌ها منتقل می‌شوند؟

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه