روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله جبهه اصلاحات گرفتار کدام چالشها است، جدایی بحرین قماری که شاه در آن بازنده شد، دولت در مورد دارد با مردم صادق باشد به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله جبهه اصلاحات گرفتار کدام چالشها است، جدایی بحرین قماری که شاه در آن بازنده شد، دولت در مورد دارد با مردم صادق باشد به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «جبهه اصلاحات گرفتار کدام چالش ها است؟» نوشت: در آخرین روز پیش ثبت نام داوطلبان نمایندگی مجلس، شمار داوطلبان از مرز ۴۹ هزار نفر گذشــت. خبرهای غیر رسمی، حاکی از این اســت که ثبت نام کنندگان از طیف های متنوع سیاسی هستند و بنابراین در همین گام اول، آسیب جدی به نقشه تحریم انتخابات وارد آمده اســت. منطقی هم هست که هیچ جریان سیاسی عاقلی، اختیار خود را دست اپوزیسیون ورشکسته و رژیم های معارض بیگانه ندهد. تحریم انتخابات در داخل، به منزله خودکشی سیاسی است و اهل خرد، مرتکب چنین خبطی نمی شوند. روزنامه هم میهن، پریروز نوشت: آنچه تاکنون در سطح رسانه ها و شنیده ها منتشر شده، این است که برخی چهره های درجه اول دولت و مجلس قبل (روحانی، جهانگیری و لاریجانی) نیرو های نزدیک به خود را تشویق به نام نویسی در انتخابات کرده اند. در جبهه اصلاحات، نه خاتمی، نه جبهه اصلاحات و نه هیچ یک از احزاب، رسما فراخوانی برای ورود به صحنه و اقدام به پیش ثبت نام نداشته اند. اینها البته در مقام ادعاست و اسامی که منتشر شد، آشکار خواهد شد چند برابر ظرفیت ثبت نام کرده اند. برخی خبرها حاکی است ده ها نفر از افراد شناخته شده این طیف (و چند برابر آن، افراد رده دوم و سوم شــان) ثبت نام کرده اند.
جوان: حسن رشوند در یادداشتی با عنوان «نفی ذوق زدگی و بدبینی مطلق در فرآیند آزادسازی منابع ایران» چنین نوشت: در ساعات پایانی روز پنج شنبه ابتدا نیویورک تایمز گزارشی را منتشر کرد مبنی بر اینکه فرایند آزادسازی دارایی های مسدود شده ایران و تبادل زندانیان میان تهران و واشنگتن آغاز شده است. در گزارش این روزنامه آمده بود پنج زندانی امریکایی در ازای آزادی ایرانیانی که به دلیل نقض تحریم ها مجرم شناخته شده اند، از زندان آزاد خواهند شد. البته این خبر پیوست مالی قابل توجهی هم داشت. این پیوست مالی حدود 6 میلیارد دلار از دارایی های نفتی ایران بود که چند سالی است کره جنوبی به دلیل تحریم های با میانجیگری عمان و قطر و توافق ایران با بانکی ایران بلوکه کرده بود که اخیرا امریکا قرار است آزاد شود. خبر آزادی این چند زندانی امریکایی و آزاد سازی 6 میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران آنچنان مهم تلقی شد که پس از انتشار آن در نخستین ساعت های بامداد روز جمعه به سرعت بازتاب جهانی یافت و از تحولی تازه در پیشبرد گفت وگوهای غیرمستقیم میان ایران و امریکا سخن ها رانده شد.
خراسان: جواد نوائیان رودسری در یادداشتی با عنوان «جدایی بحرین قماری که شاه در آن بازنده شد» این گونه نوشت: 23 مـرداد سال 1350 – 52 سال پیش در چنین روزی – بحرین به طـور رسمی از ایـــران جـدا شد و اعلام استقلال کرد. این اقـدام، حتی نزد اطرافیان شـاه، به مثابه تجزیه بخشی از خاک کشور ارزیابی ی ایرانیان را می شد؛ موضوع آزاردهنده ای که غرور ملی جریحه دار می کرد. با این حال، افرادی که از مذاکرات 26 ماهه محمدرضا پهلوی با انگلیسی ها و رسیدن او به تصمیم نهایی برای صرف نظر از حق تاریخی و سرزمینی ایران در بحرین خبر داشتند، زیاد نبودند؛ مسئله ای که عمدتا در مطالعات مربوط به جدایی بحرین از ایران، زیاد جدی گرفته نمی شود و مرتبط با نـوع نگاه شـاه به مسائل منطقه ای و بین المللی است. معمولا در روایات مربوط به چرایی و چگونگی جدایی بحرین از ایران، موضوع به شکلی ساده و بدون جزئیات، مربوط به وابستگی شاه به غرب و تمکین او در برابر خواست آن ها دانسته می شود.
عصر ایرانیان: حسینعلی شهریاری در سرمقاله ای با عنوان «دولت در مورد دارد با مردم صادق باشد» نوشت: علیرغم برگزاری جلسات با مسئولان مربوطه و مکاتبات مداوم مشکل کمبود و نبود دارو همچنان باقی است و حل نشده است، گفت: نارضایتی جدی در جامعه در مورد دارو وجود دارد و این مشکل به صورت ریشه ای هنوز حل نشده است. مشکل کمبود داروی بیماران هموفیلی، ام اس، اس ام ای و سرطانی رفع نشده است، حتی با کمبود برخی داروهای معمولی هم مواجه هستیم و دولت باید در مورد دارو با مردم صادق باشد. در رابطه با تامین دارو با مشکل جدی مواجه هستیم، عدم پرداخت پول دارویار مشکلاتی را ایجاد کرده و پرداختی از جیب مردم 7۰ تا 8۰ درصد شده است؛ متاسفانه با نبود بسیاری از داروها مواجه هستیم و مردم به صورت مداوم به صورت حضوری و تماس نسبت به عملکرد ما انتقاد می کنند در حالی که ما بارها این مسائل را به دولت گوشزد کردیم اما گوش شنوایی وجود ندارد. بیش از 5۰ درصد تولید دارو در اختیار شرکت های حاکمیتی است، ادامه داد: بخش خصوصی در این رابطه بیشتر همراهی کرد تا شرکت های دولتی و حاکمیتی و نیاز است به بخش خصوصی هم توجه کرد. باید از الان به فکر تامین داروی پاییز و زمستان باشیم تا سیستم درمان با مشکل مواجه نشود، تصریح کرد: دولت باید فکری عاجل برای بهبود شرایط حوزه دارو کند و از هم اکنون به فکر تامین دارو به میزان کافی برای فصول سرد باشد.
قدس: حسینی در مطلبی با عنوان «جمع مخالفان در کانادا جمع می شود؟» چنین نوشت: حمله پلیس آلبانی به مقر سازمان منافقین و منع بـرگـزاری گردهمایی سالانه آن ها از سوی پلیس فرانسه، سناریوی طرد منافقین و مهره سوخته بودن این گروهک را تقویت کرد. با این احوال گروهک منافقین پس از ناکام ماندن در کسب موافقت دولت فرانسه بـرای پذیرش بخشی از عناصر خود در قرارگاه اور سوراواز، لابی های خود در دولت کانادا را فعال کرده است و براساس هماهنگی شکل گرفته مقرر شده در گام نخست عناصر دارای اقامت یا پاسپورت موقت کانادا از آلبانی به این کشور منتقل شوند. با انتقال منافقین به کانادا، این کشور که در سال های اخیر به اقامتگاه کلاه بــرداران و مفسدان اقتصادی ایرانی تبدیل شده بود، اکنون قرار است تبدیل به پناهگاه امن برای تروریست های ضدایرانی هم شـود.
ارسال دیدگاه