اخبار داغ

گزارش دانا به بهانه جدیدترین تقریظ رهبری؛

معرفی کتاب «سرباز روز نهم»/ زوایای روایت نشده جنگ سوریه

معرفی کتاب «سرباز روز نهم»/ زوایای روایت نشده جنگ سوریه
قرار است به زودی از تقریظ مقام معظم رهبری بر دو کتاب «اسم تو مصطفی است» و «سرباز روز نهم» رونمایی شود؛ دو کتابی که به خاطرات زندگی شهید مدافع حرم «مصطفی صدرزاده» از زبان همسر و دوستان و همرزمان او پرداخته است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مقام معظم رهبری در چند سال اخیر توجه ویژه ای به شهدای مدافع حرم داشته اند و در بیانات خویش بارها از این شهدا نام برده اند. 

شهید مدافع حرم «مصطفی صدرزاده» از آن شهدایی است که رهبری امسال چندین بار نام او را در سخنرانی های خود آورده است و از این شهید با عنوان «نمونه برجسته جوان ایرانی مسئولیت شناس» ذکر کرده است و از آنجاییکه رهبری علاقه فراوانی به کتاب و کتابخوانی دارند، برای دو کتابی که درباره زندگی این شهید به نگارش درآمده، خوانده و تقریظ نوشته اند.

حالا قرار است از تقریظ مقام معظم رهبری بر دو کتاب «اسم تو مصطفی است» و «سرباز روز نهم» رونمایی شود؛ دو کتابی که به خاطرات زندگی شهید مدافع حرم «مصطفی صدرزاده» از زبان همسر و دوستان و همرزمان او پرداخته است. در این گزارش سعی داریم تا این دو کتاب را برای مخاطبان خود معرفی کنیم تا یک معرفی اجمالی از شخصیت شهید صدرزاده داشته باشیم.

معرفی کتاب «سرباز روز نهم»

کتاب «سرباز روز نهم» که به همت گروهی از گردآورنده ها(نوید نوروزی، پریسا وزیرلو، محمد مهدی رحیمی، فرزانه مردی و نعیمه منتظری) و توسط انتشارات راه یار منتشر شده، یک بیوگرافی مفصل در مورد زوایای مختلف زندگی مجاهدانه و خستگی‌ناپذیر انسانی است که بناست الگوی نسل امروز و فردا باشد. این کتاب با مصاحبه های مفصل و دقیق با افراد مرتبط با مصطفی صدرزاده، به خوبی مخاطب را با مسیر شهید مصطفی صدرزاده شدنِ آشنا می‌کند. مصاحبه‌هایی از خانواده و فامیل و دوست، رفیق، هم‌مسجدی، هم‌پایگاهی و هم‌هیئتی تا هم‌رزمان جنگ در سوریه؛ در این کتاب مشخصه‌های زندگی، ‌به خصوص زندگی اجتماعی شهید صدرزاده، برجسته و جزئی ضروری از روند رشد معنوی شهید صدرزاده مطرح می‌شود.

این کتاب همانگونه که در مقدمه آورده است و مدعی است که: «خواسته لایه‌های پنهان معضلات و مشکلات را بگوید؛ چه اینکه زندگی مصطفی و زمانه‌اش ظرفیت این را دارد که بگوید کار فرهنگی وقفی، شدنی است و استوارتر از شبه‌کارهای نفتی و دولتی. زندگی‌اش این ظرفیت را دارد که معطل دستورالعمل‌های خشک و بی‌روح نماند که این نوع زندگی حیات‌بخش است. روح مبارزه‌اش نشان می‌دهد که در عین قبول کردن ساختار و نظام، می‌تواند منتقد و مؤدب باشد.»

شرح رشادت ها و شخصیت شهید

در مقایسه این کتاب با کتاب «اسم تو مصطفی است» می‌توان گفت ورود کتاب «سرباز روز نهم» به مسائل خانوادگی و روابط مصطفی با همسرش، در سطح بسیار نازل‌تری است. کتاب «اسم تو مصطفی است» از زاویه نگاه همسر یک مجاهد و رزمنده و بر محور محبت بین مصطفی و همسرش به نگارش درآمده، در حالی که کتاب «سرباز روز نهم»، قصد ورود به جزئیات خانوادگی را ندارد و می خواهد نگاه جامع‌تری به شخصیت شهید داشته تا جایی که ظرفیت الگوبرداری بیشتر و قوی‌تری داشته باشد.

مصطفی صدرزاده در سیر تربیتی‌اش از انسان‌های مختلفی اثر پذیرفته است که در لابلای خاطرات کتاب نشانی از آن اثرات قابل مشاهده است؛ از پدر و پدرخانم و دایی و حاج‌آقای بهرامی، فرمانده پایگاه الغدیر و به نوعی مرشد تربیتی مسجد و محله، تا سید بطحائی، استاد حوزه علمیه مصطفی و مسعود نعمتی، هم‌رزمی که با هم از آشپزخانه فرار می‌کنند و به یک گروه مجاهد عراقی می‌پیوندند.

از نقاط برجسته و قابل استفاده این کتاب، ترسیم تلاش‌های مصطفی و دوستان هم مسجدی و هم پایگاهی او برای هر آن‌چیزی است که در موردش احساس تکلیف کنند. کتاب سرباز روز نهم، شکل‌گیری و رشد و ثمردهی نمونه‌هایی از «هسته‌های مقاومت» را به خوبی نشان‌مان می‌دهد. هم جایی که مصطفی در پایگاه بسیج الغدیر مسئولیت می‌گیرد و یا برای ساخت مسجد امیرالمؤمنین علیه‌السلام تلاش می‌کند و هم جایی که پایگاه امام روح‌الله و هیئت حضرت ابوالفضل علیهم‌‌السلام را تاسیس می‌کند.

زوایای روایت نشده جنگ سوریه

تلاش مصطفی از سال ۱۳۹۲ که با ده‌ها ترفند پایش را به سوریه باز می‌کند و ظرف دو سال از چهره‌های محبوب و مؤثر مدافعان حرم می‌شود در این کتاب به خوبی مشهود است و یکی از نقاط قوت این کتاب همین‌ها، یعنی بخش‌های مربوط به جنگ سوریه است. مصاحبه با رزمندگان متعددی که با شهید صدرزاده ارتباط داشتند و توضیح دقیق مناطق جنگی و ‌جنگ‌زده، همچنین شرح عملیات‌های مختلف، باعث شده که این بخش کتاب علاوه بر اینکه مربوط به رزمندگی مصطفی صدرزاده باشد، روایت دقیقی از برخی زوایای روایت نشده جنگ سوریه شود.

در این کتاب سعی شده شهید و زندگی‌اش را آنطور که می‌تواند در میدان زندگی اجتماعی مردم الگو شود نشان دهد. برای نمونه، یکی از مفاهیم کلیدی در زندگی مصطفی صدرزاده، مربوط به زمانی است که مصطفی بعد از مجروحیت‌های متعدد و قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که تا آستانه شهادت پیش رفته، دچار این سوال می‌شود که «چرا شهید نمی‌شود؟». این کتاب، سوال را خوب می‌پروراند و پاسخ دقیق و ظریفی از زبان خود مصطفی بیان می‌کند: چون هدفش شهادت بوده!

بیشتر بخوانید:

معرفی کتاب «اسم تو مصطفی است»/ شهیدی که حاج قاسم عاشقش بود

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه