روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله به قلهها نزدیک شدهایم، درسهایی از پروندههای فساد بانکی، اولویت ایران در دوران گذار جهانی چیست به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله به قلهها نزدیک شدهایم، درسهایی از پروندههای فساد بانکی، اولویت ایران در دوران گذار جهانی چیست به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «به قله ها نزدیک شده ایم» نوشت: در جنگ ترکیبی، خبری از حمله نظامی نیست و دستور کار اصلی بمباران افکار عمومی است. در این جنگ، ذهن انسان ها به میدان نبرد تبدیل می شود. بر همین اساس، یکی از کارویژه های اصلی دشمن، ایجاد اختلال محاسباتی در افکار عمومی مردم ایران و همچنین ایجاد اختلال در نظام محاسباتی مسئولین است. اگر دستگاه عملیات روانی دشمن را به یک موتور تشبیه کنیم، سوخت این موتور یأس آفرینی، ناامید سازی و القای بن بست است. رهبر معظم انقلاب از ابتدای سال جاری تاکنون در ۷ سخنرانی مجزا، درباره امید سخن گفته اند. وقتی فرمایشات حضرت آقا در سال جاری درباره کلیدواژه امید را در کنار هم قرار می دهیم، یک نقشه راه نمایان می شود. در حقیقت این فرمایشــات همانند تکه های یک پازل اســت که وقتی آنها را در کنار هم قرار می دهیم، تصویری روشن و واضح، نمایان می شود.
جوان: مجتبی سلطانی در یادداشتی با عنوان «28 مرداد کودتا بود، کار مصدق در انحلال مجلس هم غیرقاتونی» چنین نوشت: انتشار مطالبی در خصوص كودتا بودن يا بی اعتباری حقوقی عنوان كودتا در ماجرای 28 مرداد، در فضای مجازی، سر و صدای زيادی برپا كرده كه و كوتاه، نكاتی در اين عجالتا باره ذكر می شود: اقدام مصدق به انحلال مجلس، غير قانونی بود. رفراندوم انحلال مجلس ۱۹مرداد۱۳۳2، غير قانونی بود. اعلام انحلال مجلس 25مرداد۱۳۳2، غير قانونی بود. اما توشيح و تصويب بعدی شاه بر انحلال مجلس آذر۱۳۳2، به استناد قانون اساسی آن زمان كه اجازه انحلال مجلسين را به شاه می داد، غير قانونی نبود. عزل مصدق و نصب زاهدی 2۳مرداد ۱۳۳2، در تعطيلی مجلس به علت استعفای اكثريت، و در دوره فترت، نيز غيرقانونی نبود. صورت و ظاهر قانونی داشت. اما اقدام غير قانونی مصدق در انحلال مجلس، در زمان خودش، پيش و پس از كودتا، زمينه سياسی و روانی و تبليغاتی مساعد، برای توجيه بيشتر اقدام شاه را فراهم ساخت.
خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «درس هایی از پرونده های فساد بانکی» این گونه نوشت: روز گذشته مرکز رسانه قوه قضاییه جزئیات حکم قطعی یکی از ابربدهکاران بانکی را منتشر کرد و براساس آن رستمی صفا و برخی همکاران وی به حبس تا 20 سـال محکوم شدند و خـود وی نیز به بازگرداندن بیش از 20 هزار میلیارد تومان به شبکه بانکی محکوم شد. طی سال های گذشته رویکرد مناسبی برای برخورد با پرونده های فساد اقتصادی در دستگاه قضایی در پیش گرفته شد و برخی پرونده های بزرگ مفاسد اقتصادی به سرانجام رسید. از این نظر مشخص شد که در برخورد با مفاسد اقتصادی عزم جدی وجود دارد، اما از سوی دیگر، رصد چرایی شکل گیری مفاسد اقتصادی به ویژه در نظام بانکی موضوعی است که جای تامل دارد. واضـح اسـت که نظام بانکی به دلیل انباشت پول همواره و در همه کشورها، اصلی ترین محمل شکل گیری فسادهای اقتصادی است. با این حال به دلایلی که در اقتصاد ایران بیشتر دیده می شود، زمینه های شکل گیری مفاسد بانکی در کشور ما بیشتر بوده است.
عصر ایرانیان: علی اکبر علیزاده در سرمقاله ای با عنوان «تعمیق روابط سیاسی بین کشورها» نوشت: سفر وزیر امور خارجه کشورمان به آفریقای جنوبی از اهمیت بالایی برخورداری است، متاسفانه سیاست خارجی کشورمان در سالیان قبل معطوف به ارتباط با چند کشور غربی شده بود و این امر موجب عقب افتادن ایران در ارتباط و تعامل با دیگر کشورها از جمله کشورهای حوزه آفریقا شد. مطابق نظر کارشناسان سهم ایران در اقتصاد آسیا، آمریکای جنوبی و آفریقا طی چند مدت گذشته افزایش داشته و این نشان دهنده دیپلماسی پویا و فعال است. آفریقای جنوبی در حوزه معادن، کشاورزی و غیره دارای منابع غنی بوده و مستعد سرمایه گذاری های سودآور است، در این میان می توان گفت که تقویت و افزایش مناسبات اقتصادی میان ایران و آفریقای جنوبی سبب افزایش سطح روابط در حوزه های سیاسی، بین المللی، فرهنگی، اجتماعی و غیره می شود.
قدس: عباس مثنوی در یادداشتی با عنوان «اولویت ایران در دوران گذار جهانی چیست؟» چنین نوشت: بحران انرژی در ایران موضوعی است که هرسال دولت و مردم را به زحمت می اندازد و نه تنها موجب نارضایتی بخش های مـردمـی مـی شود وجود بلکه صنعت را هم متضرر می کند. قطعا تحریم های ظالمانه، عدم امکان سرمایه گذاری در زیرساخت های شبکه انـرژی و الگوی مصرف نامناسب مزید بر علت شـده اســت. همچنین چشم انداز خشکسالی در ایران و منطقه خاورمیانه سهم ما را از تولید برخی از منابع تجدیدپذیر بسیار کاهش می دهد. در این شرایط چشم امید مردم و جامعه به رونق صنعت هسته ای و تولید انرژی هسته ای به شکل گسترده است، این مهم می تواند جایگاه ایران را در تأمین انرژی منطقه ای که درگیر خشکسالی و بحران جدی انرژی برق است، افزایش دهد. اما در حوزه انرژی، اتکا به یک منبع نمی تواند بـرای طوالنی مدت امر مطلوبی باشد.
ارسال دیدگاه