اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله معنویت سپاه خار چشم دشمنان بشریت، ایران قوی، رمز گذر از دوقطبی‌ها، تفکیک واقعیت از احساس در مورد حجاب به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله معنویت سپاه خار چشم دشمنان بشریت، ایران قوی، رمز گذر از دوقطبی‌ها، تفکیک واقعیت از احساس در مورد حجاب به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «کلبه وحشی» نوشت: اســفند 1348 وقتی یعقوب نیمرودی افســر کارکشته رژیم صهیونیستی در منطقه غرب آســیا از ارتش رژیم اشغالگر قدس کناره گیــری کرد و روزنامه معاریــو از ورود او به حوزه اقتصادی و تجارت بین الملل خبر داد؛ کارشناس اداره هفتم ساواک با رصد این رویداد طی نامه ای به اداره ششــم نوشت: اشتغال جدید وی ... به احتمال زیاد پوششــی برای فعالیت اطلاعاتی در خلیج فارس و شیخ نشین ها خواهد بود. کارشــناس ساواک اما اشــتباه می کرد. فعالیت های اقتصادی نیمرودی اگرچه می توانســت ظرفیت خوبی برای پوشش اقدامات امنیتی باشــد اما این فعالیت ها بیش از آنکه پوششی باشد؛ واقعی بود و ادامه فعالیت های سیاسی و امنیتی نیمرودی به حساب می آمد. آن طور که از خاطرات سرهنگ نیمرودی برمی آید؛ او در دور جدید فعالیت هایش برای پیشبرد اهداف سیاسی اسرائیل در منطقه از مسیر اقتصادی می کوشید. چیزی که از آن با عبارت صلح (عادی سازی روابط با اسرائیل) بر پایه تجارت یاد می کرد.

جوان: حمید رضا شاه نظری در یادداشتی با عنوان «معنویت سپاه خار چشم دشمنان بشریت» چنین نوشت: هر شخص منصفی به تاریخ سرزمین ایران نگاه کند بی گمان در برابر مردان مردی که در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این سرزمین و آیین آسمانی آن خدمت کرده و از جان خود برای آن گذشتند سر تعظیم فرود خواهد آورد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یکی از حساس ترین برهه های تاریخ ایران و به همت مخلص ترین و پاک ترین جوانان این سرزمین برای دفاع از کشور، آیین و انقلابی عظیم تشکیل شد که یک ملت برای دستیابی به استقلال و رسیدن به عظمت شایسته خود، آن را رقم زده بودند. مطالعه زندگی شورانگیز تک تک جوانانی که از اقشار مختلف جامعه، به خصوص از اقشار مستضعفی که از همه امتیازات و موقعیت های مادی و اجتماعی صرف نظر و عزیز ترین و پربها ترین دارایی خود را در طبق اخلاص قرار دادند و تقدیم کردند، نشان می دهد که مهم ترین اوصاف عناصر تشکیل دهنده سپاه از همان ابتدا، اخلاص در برابر خدا، ایمان به اسلام و عشق به وطن بود که توانست محاسبات دشمنان را برای به شکست کشاندن انقلاب اسلامی و تضعیف ایران ناکام بگذارد.

خراسان: مصطفی منتظر در یادداشتی با عنوان «ایران قوی، رمز گذر از دوقطبی ها» این گونه نوشت: نـــزاع مـوجـود بین ایـــران و آمریکا، حاصل 70 سال کشمکش سیاسی، اقتصادی، امنیتی و ژئوپلیتیک است. نقطه آغاز این ارتباط البته به سال ها قبل از واقعه مرداد ۳2 و ساقط کردن دولــت مصدق بـرمـی گـردد، امــا آن لحظه، لحظه دخـالـت بــرای کسب قدرت در ایران است و چرخشی را در روابط ایران و آمریکا ایجاد می کند. آن ها که 12 سال قبلش از جنوب وارد خاک ایران شده بودند، در این لحظه تصمیم خود را تغییر دادند و استعمارنو را به اجرا درآوردنـد. علت اصلی این امر هم جایگاه مهم ژئوپلیتیک ایران در مهم ترین نقطه نفت خیز جهان بود. طمع ابرقدرت جدید جهان در آن دوران باعث شد تا سعی کند سیطره خـود بر ایـن نقطه حساس جهان را افزایش دهد. این وضعیت بعدها در کاپیتولاسیون و تبدیل ایران به ژاندارم منطقه تشدید شد. اما انقلاب اسلامی بر آن وضعیت استعماری، مهر پایان زد. وضعیت مهم ژئوپلیتیک ایران و جنوب غرب آسیا برای آمریکا معنای نفت داشت که از دوران برتون وودز آغاز شده و حالا با انقلاب اسلامی، معنایی ایدئولوژیک هم پیدا کرده بود. انقلاب اسلامی با نفی استکبار آمریکایی و ایجاد جریان سومی در مقابل بلوک غرب و شرق، عمال یک فضای مقابله ای را در مقابل آمریکا ترسیم کرد.

عصر ایرانیان: علی خضریان در مطلبی با عنوان «لژوم پاسخ در خور به آمران و عاملان واقعه تلخ شیراز» نوشت: در پی دستگیری جوخه های ترور اعزامی دژخیمان رسوای تروریست در هفته های گذشته، و ناکام ماندن ده ها باره اقدامات تروریست ها طی سنوات گذشته، و به دنبال شکست مفتضحانه این جریان شوم در ایجاد ناامنی و ادامه اغتشاشات که به همت مردم انقلابی ایران اسلامی رقم خورد، اینک تروریست های ددمنش، برای جبران و کتمان ناکامی ها و ناتوانی های پیاپی خویش، با اقدامی سفیهانه در یک بازی سراپا حماقت آلود که فاقد هرگونه ارزش نظامی بود، بار دیگر در سومین حرم اهل بیت علیهم السلام در دارالعلم شیراز و همزمان با ایام ِ عزای آل الله، دست به جنایت زد.

قدس: محیاسادات قریشی در مطلبی با عنوان «تفکیک واقعیت از احساس در مورد حجاب» چنین نوشت: گزارش تحلیلی-آماری انجمن دانش آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران درباره واقعیت های حجاب حاکی از آن است که از نظر عموم مردم مسئله حجاب به عنوان یک میثاق فرهنگی، تاریخی و دینی محسوب می شود، اما جریانی سیاسی سعی دارد به اسم واقع گرایی برداشت اشتباه خود از نگرش مردم درباره حجاب را عمومیت بخشیده و بر خاکستر منازعات سال گذشته بدمد. از این رو انجمن دانش آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران در گزارشی کوتاه به بررسی حقایق جاری حجاب در جامعه ایرانی می پردازد. آنچه در ادامه می آید، خالصه ای از نتایج تجمیعی ۶ پیمایش و مطالعه کلان ملی است که از ابتدای سال 1401، 6 ماه پیش از حـوادث پاییز سال گذشته تا خرداد 1۴02 است. دربـــــاره اعـتـقـاد بــه حــجــاب 7.81 درصــد پاسخگویان به حجاب به عنوان یک حکم اسلامی، اعتقاد خود را ابراز داشته اند. دربـــــاره گـــزاره هـــای اخـلاقـی تأثیر حجاب 73 درصد جامعه معتقدند حجاب موجب افزایش عفت و پاکدامنی زنان می شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه