زاکانی در خصوص سؤال مطرح شده از سوی امانی در ارتباط با انتصابات مجموعه شهرداری و شرکتها و سازمانها گفت: قطعاً قانون در انتصابات رعایت شده است.
وی گفت: در این دوره از مدیریت گذشته در جهت صیانت از قانون و خدمتگزاری به شهروندان گام برداشتهایم. پیرامون موضوع انتصابات در گذشته آقای امانی تذکراتی را دادهاند و ما نیز به ازای تذکرات پاسخهایی دادیم. به تبع این سخنرانی امکانی را ایجاد میکند که این پاسخها در منظر مردم قرار بگیرد.
شهردار تهران با بیان اینکه نکته اول اینکه ما در بدو ورود یکی از کارویژههای بزرگی که انجام دادیم انتخاب عناصری بود که مبتنی بر بهرهگیری از خرد جمعی و مشورت و بعد از آن بهرهگیری از کانون ارزیابی بود، افزود: لذا در همان ماههای ابتدایی ما از حدود 5 هزار گزینهای که دریافت کردیم 820 نفر در کانون ارزیابی قرار گرفتند و بیش از 110 انتصاب ما در مسیر کانون ارزیابی انجام گرفت لذا بنده خودم کمترین اثر را در انتصابات داشتم و این مکانیزمها بودند که افراد را بالا میآوردند و این کار برای نخستین بار بود که عملیاتی شد و انتظار ما از دوستان این است که این رویه که فراهم شده را مورد تمجید قرار دهند.
زاکانی تصریح کرد: نکته دیگر ناظر به تعامل با شوراست. امروز در 23 ماهگی کار و تلاشمان، 902 نفر از مدیرانمان داخل شهرداری انتخاب شدند که در گذشته کمتر این اتفاق میافتاد. نکته بعدی اینکه در این مسیر تمام تلاشمان این بوده که هر جایی که دوستانمان سؤال و ابهامی را داشتند آن را پاسخ بدهیم.
وی با اشاره به سؤال مطرح شده از سوی امانی گفت: مورد سؤال کامل نیست به این معنا 3 دوره اساسنامه داریم؛ یک دوره مربوط به دهه هشتاد است، دوره دوم اساسنامههای سال 93 است که در دوره مدیریت ماقبل به تصویب رسید که مورد عنایت آقای امانی است و سومین دوره تصویب اساسنامه دوره 1400 است مربوط به دوره شورای پنجم. هر کدام از این موارد ویژگیهایی را برای مدیران ذکر کرده است و با عنایت به اینکه اختلالی که در حوزه مالی ایجاد شده بود توسط اساسنامههای 1400 ما درخواست کردیم که این اساسنامهها که مخل کار شرکتهای ماست، توقف شوند و شورای محترم این توقف را قبول کرد و تحت عنوان اجازه به شهرداری به ما اجازه دادند که به اساسنامههای قبل برگردیم که البته بنده ناظر به این موضوع نکاتی را مطرح خواهم کرد.
شهردار تهران افزود: دو اساسنامه پیش روی ما بود یکی ماقبل 1400 که ناظر به 1393 بود و برخی از اساسنامهها برای سال 89 بود که ما در مسیر بررسی متوجه شدیم که اساسنامههای سال 93 هیچ اصالتی ندارند و اساساً غیرقانونی هستند و علت آن هم نامه رئیس وقت شورای شهر تهران بود که در سال 94 به شهردار وقت نامه نوشته و اعلام داشته که این موارد غیرقانونی است؛ لذا تمام مواردی که آقای امانی گفت از دستور کار خارج شد، به دلیل اینکه اساسنامهها غیرقانونی بود و چون ما قانونمدار هستیم نمیتوانیم کار غیرقانونی انجام بدهیم و این بسیار شفاف است.
وی گفت: بر میگردیم به سال 90 و ما در ارتباط با اساسنامه شرکتها عین آن عمل کردیم و لذا ما صددرصد قانونی عمل کردیم و با همان آییننامه و اساسنامه مدیران انتخاب شدند و کار صددرصد قانونی است. نکته مشخص این است که اساساً فرق اساسنامه 1400، 93 و سال 89 در نوع نگارش است. سال 1400، 5 سال سابقه مدیریت اجرایی، سال 93، شاغل رسمی بودن را و 8 سال سابقه فعالیت در شرکت را تاکید داشتند. چیزی که مربوط به سال 89 بوده 4 سال سابقه امور اجرایی در شهرداری و امور شرکت و سازمان مربوطه است.
زاکانی ادامه داد: ما طبق این شرایط عمل کردهایم و اساسنامهها را به شورا دادیم.
شهردار تهران گفت: موضوعی که ناظر به آن صحبت شد محل بحث نیست؛ چرا که اساسنامه سال 93 مبنای قانونی ندارد، سال 1400 که مبنای قانونی داشته ملغی مانده و به ما این اختیار را دادید که این کار را مبتنی بر آن انجام ندهیم و به صورت طبیعی به سال 89 بر میگردد و ما عین سال 89 اقدام و عمل کردیم اما ما یک قانون بالادستی داریم و یکسری مقررههای شورا، اسناد بالادستی بر این مقررات چیرگی دارد و آن هم آیین استخدامی شهرداری تهران است.
زاکانی گفت: ناظر به کیفیت باید به این موضوع اشاره کنم مشخص است اتفاقاتی در شرکتها و سازمانها افتاده و زمانی که ما پا به عرصه مدیریت شهری گذاشتیم یادمان نرفته بود که دائماً شاهد اعتراضات مجموعههای مختلف از جمله آتشنشانان بودیم، اما یک تغییر مدیریت، شرایط را به گونهای پیش برد که امروز اتفاقات خوبی در این حوزه افتاده است. همچنین ناظر به سازمان ورزش، مگر یادمان رفته چقدر اعتراضات در مقابل درب شورا داشتیم؟! حدود 69 مجموعه ورزشی ما تعطیل بود و امروز 62 مجموعه از 69 مجموعه فعال است. یادمان نرود که قبل از شورای ششم چه حال و هوایی در مدیریت شهری وجود داشت و باید به این موارد توجه شود.
وی افزود: در سازمان اجتماعی شهرداری تهران مگر فراموش کردیم قبل از شورای ششم، نوعی نگاه خاصی را دنبال میکردند و معتادان باید در سطح شهر رها میشدند! و آنها میگفتند این یک نوع سبک زندگی است و باید معتادان را به حال خودشان رها بکنیم، اما ما با ظرفیتسازی که در این دوره انجام دادیم اقدام به پذیرش معتادان و ساماندهی آنها کردیم. در حوزههای مختلفی نیز اقدامات مؤثری صورت گرفته است.
شهرداری تهران برای درمان معتادان متجاهر چقدر هزینه میکند؟
شهردار تهران تصریح کرد: جا دارد از همه افرادی که در بخشهای مختلف که خدمات در شهر ارائه میکنند و همچنین از اعضای شورای شهر تهران قدردانی کنم.
به گزارش تسنیم، ناصر امانی پس از صحبتهای زاکانی اظهار کرد: از ابتدای شهریور 1400 شرکتها و سازمانهای شهرداری با چه اساسنامهای اداره میشوند؟ سازمانها، هیئت مدیره، مدیرعامل و ... دارند و اساسنامه سازمانها این موارد را مشخص میکند. به عنوان مثال سازمان ورزش با اساسنامه 1400 اداره میشود یا با اساسنامه سال 93 یا سال 80؟
وی با بیان اینکه بنده 4 سال در معاونت برنامهریزی شهرداری تهران مسئولیت داشتم و نسبت به این حوزه اطلاعاتم کافی است، تصریح کرد: خوب بود که در جلسه امروز وقتی شما به نامه چمران به قالیباف اشاره کردید به جواب نامه قالیباف به چمران نیز اشاره میداشتید تا همه چیز مشخص و شفاف باشد. ای کاش مشاوره اشتباه به شما نمیدادند و حتماً به کسی که به شما مشاوره اشتباه داده تذکر بدهید. شما 3 روز پیش به استناد اساسنامهای که مدعی هستید غیرقانونی است دو نفر را در شورای سازمان فناوری معرفی کردهاید! خواهش میکنم که صحبتهای خود را تصحیح کنید.
حبیب کاشانی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز گفت: بنده از سال 82 توفیق داشتم که در خدمت مردم تهران باشم. امروز یکی از بهترین جلساتی است که طی این سالها شاهد بودهایم و نشان میدهد که ما برای اداره شهرمان همفکر هستیم؛ یعنی اگر در جایی ابهامی وجود دارد شهردار تهران با تمام معاونین در صحن حاضر و پاسخ میدهند.
وی افزود: جلسه امروز جلسه برد و باخت نیست و اصلاً این حرفها نیست و شاید ما در مواردی از هم سؤال داشته باشیم و هیچ شورایی شفافتر از شورای ششم نیست. ما در صحن شورا به این موارد میپردازیم. پس انتهای این جلسه چیزی به عنوان قهرمان و بازنده نداریم.
عضو شورای شهر تهران گفت: بنده از امانی و رئیس شورا تشکر میکنم و انتظار داریم که اهالی رسانه نیز رعایت انصاف را در ارتباط با جلسه امروز داشته باشند.
میثم مظفر؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز ضمن تشکر از شهردار تهران به واسطه پاسخ و تشکر از امانی به واسطه مطرح کردن سؤال تصریح کرد: ارکان اصلی شورا برای ما ملاک است.
وی گفت: به نظر من پاسخ شهردار تهران کاملاً وجاهت داشت و اسناد آن درست بود.
مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران، گفت: ما در مقامی نیستیم که الان بتوانیم قضاوت بکنیم و جایگاه خود را بدانیم که سؤال مطرح میشود و پاسخ داده میشود و اگر بخواهیم دوباره پاسخ و سؤال مطرح میشود.
ناصر امانی؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در ادامه جلسه پشت تریبون قرار گرفت و اظهار کرد: بنده اسنادی دارم از یکی از مراجع نظارتی کشور که به شهردار تهران نامه نوشته و اسامی مدیران عامل سازمانها را اعلام کردهاند و گفتند که برخلاف اساسنامه سال 93 انتخاب شدهاند.
زاکانی در ادامه گفت: در خصوص صحبتهای آقای امانی؛ نکته اول ناظر به نامه رسمی به ماست که بیان شد اما همه اساسنامهها را ریز کرده است و همه اساسنامهها سال 89 ملاک ما بود و سازمان فاوا اصلاً اساسنامه نداشت و اولین اساسنامه برای سال 93 بود.
شهردار تهران ادامه داد: چرا بر چیزی اصرار میکنید و میگویید من میدانم؟! و من هم میتوانم به گونهای دیگر صحبت بکنم اما این برخلاف مصلحت کشور است.
وی افزود: آن سازمان رسمی هم که شما گفتید که یک سازمان نظارتی نامهای به ما نوشته بود و نسبت به انتصابات مدیران عامل ما در شرکتها اعتراض کرده بود نیز ما به آن پاسخ خود را داده بودیم و خوب بود که به این موضوع نیز اشاره میکردید.
مهدی عباسی؛ رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران ضمن تشکر از زاکانی و امانی گفت: این یک اتفاق مبارکی بود در شورا و در منظر افکار عمومی و یک گفتوگویی صورت پذیرفت و قضاوت با نخبگان و اعضای شوراست و یک جلسه حرفهای بود.
وی افزود: امروز در شورای ششم یک صحنهای به نمایش گذاشته شد چه آقای امانی به عنوان سوال کننده و شهردار تهران به عنوان پاسخدهنده مستندات و مبنایشان قانونی بود حالا تفسیر چیست یک چیز دیگری است و این امر مبارکی است.
امانی گفت: بنده مواردی که گفته شد بررسی میکنم و حتماً در یک جلسهای اگر درست بود، اعلام میکنم که از توضیحات شهردار قانع شدهام.
ارسال دیدگاه