نیروگاه فولاد مباركه بهزودی وارد مدار میشود
شمارش معکوس برای بهرهبرداری از فاز اول نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه آغاز شده است. این نیروگاه با بالاترین راندمان یکی از پروژههای بزرگ حال حاضر کشور در عرصه تأمین انرژی پایدار، گام مؤثری برای رفع مشکل کمبود انرژی برق محسوب میگردد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ وزیر صمت در سفر به سمنان از افزایش تولید برق در کشور با مشارکت بخش صنعت خبر داد و گفت: بهزودی نیروگاههای برق فولاد مبارکه و نیروگاه آلومینیوم المهدی وارد مدار شبکه سراسری برق میشود که سهم بسزایی در کاهش ناترازی برق خواهد داشت.
عباس علیآبادی تأکید کرد: بهکارگیری تجهیزات تمامایرانی در ساخت نیروگاهها مهمترین رویداد در صنعت برق کشور است.
وی تأکید کرد: برای رسیدن به وضعیت پایداری برق، برنامهریزی شده است تا ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاههای کشور اضافه شود و برای تحقق این امر به ۵ میلیارد یورو سرمایهگذاری نیاز است.
به گزارش خبرنگار فولاد، نکته قابلتوجه در خصوص نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه سرعت پیشرفت و تکمیل طرح است که در نوع خود یک رکورد در زمینه ساخت نیروگاه در ایران به شمار میرود. قرارداد نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی فولاد مبارکه از اسفندماه سال ۱۴۰۰ ابلاغ و از اواسط اسفندماه همان سال عملیات اجرایی آن همزمان با تجهیز کارگاه پیمانکار مپنا آغاز شد. عملیات احداث این نیروگاه بهصورت شبانهروزی و زودتر از برنامه زمانبندی پروژه پیش رفته و رکورددار سریعترین زمان احداث نیروگاه سیکل ترکیبی در کشور است. در کشورما تا کنون احداث چنین نیروگاههایی کمتر از ۲۴ ماه و دو واحد گازی کمتر از ۲۸ ماه عملیاتی نشده است؛ اما بهطور مشخص در فولاد مبارکه پروژه واحد گازی اول ۱۶ ماه و واحد گازی دوم کمتر از ۲۰ ماه اجرا و راهاندازی میگردد.
این نیروگاه از دو واحد گازی و یک واحد بخار بهصورت سیکل ترکیبی بهره میبرد. بهلحاظ واحدهای نیروگاهی گازی کلاس F و از نظر نیروگاههای سیکل ترکیبی کلاس F با چنین ظرفیتی در حال حاضر در کشور منحصربهفرد است.
باتوجهبه روند پیشرفت کار و اراده مدیریت فولاد مبارکه در اجرای این پروژه پیشبینی میشود تا پایان مردادماه عملیات راهاندازی واحد گاز اول (ترنینگگیر) انجام شود که بهمنزله تکمیل و نصب راهاندازی واحد گازی اول است.
این دستاورد بسیار ارزشمند با همکاری شرکت توانیر، برق منطقه اصفهان، شرکت مپنا و همکاران توسعه انرژی و سیالات فولاد مبارکه در ۱۶ ماه عملیاتی شده و پس از راهاندازی در مدت کوتاهی به ظرفیت تولید میرسد.
ارسال دیدگاه