اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله نمودار جنگ اراده‌ها و نیرنگ رزم جوجیتسو، آیا آغوش عربستان برای اسرائیل باز خواهد بود، سیاسیون سیاست‌زده از دانشگاه چه می‌خواهند به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله نمودار جنگ اراده‌ها و نیرنگ رزم جوجیتسو، آیا آغوش عربستان برای اسرائیل باز خواهد بود، سیاسیون سیاست‌زده از دانشگاه چه می‌خواهند به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «نمودار جنگ اراده ها و نیرنگ رزم جوجیتسو» نوشت: هیچ کس نمی تواند انکار کند که آنچه میان ملت ایران و مثلث آمریکا، انگلیس و اسرائیل می گذرد، جنگ اراده هاست. هدف غرب از این جنگ چیســت؟ اراده کدام طرف در طول چند دهه غلبه کرده است؟ این جنگ، جایگزین هم دارد که نخواهیم زحمت و هزینه ها را به جان بخریم؟ کشورهایی که اعتماد کرده و کوتاه آمدند، در کدام وضعیت قرار گرفته اند؟ پاسخ این سؤالات، بخشی از خیانتی را که خط تحریف در جنگ اراده ها مرتکب می شوند، بازنمایی می کند. برآورد دشمنان این است که ایران در مسیر اقتدار و پیشرفت قرار گرفته و هیچ چیز، جز اخلال در اراده ایرانی ها نمی تواند روند صعودی موفقیت ها را متوقف کند. تامیر هیمن، مدیر موسســه تحقیقات امنیت ملی اسرائیل، چند هفته قبل گفت: امروز هیچ چیزی جز اراده خود ایرانی ها نمی تواند آنها را محدود کند. آنها بدون سلاح هسته ای به بازدارندگی رسیده اند و این یعنی همان وضعیت عالی در برابر غرب، از نگاه رهبر ایران. از جمله طراحی های CIA و 6MI در قالب کودتای مخملین که در جریان فتنه ســبز رونمایی شد، تقلید از فنون رزمی جوجیتسو بود. طبق این تاکتیک، اگر بتوان بخشی از نیروی حریف را علیه خود وی به کار گرفت، بخش مهمی از تئوری مهار و انحلال قدرت عملی شده است.

قدس: زینب اصغریان در مطلبی با عنوان «آیا آغوش عربستان برای اسرائیل باز خواهد بود؟» چنین نوشت: فـاریـن پالیسی نشریه معروف آمریکایی که با محوریت سیاست خارجی کار می کند در مقاله ای با عنوان صلح با اسرائیل یعنی جنگ با ایران، می نویسد: سیاست گذاران در واشنگتن و خاورمیانه، در مـورد امکان عـادی سـازی روابـط عربستان سعودی با اسرائیل در ازای یک پیمان دفاعی رسمی با ایالات متحده به بحث و گفت وگو پرداخته اند. دست کم برای ریاض، یک سؤال حیاتی وجود دارد: آیا چنین اقدامی، توافق دیپلماتیک اخیر عربستان سعودی با ایران را به خطر می اندازد؟ این بدان دلیل است که ایران فقط روابط خصمانه با اسرائیل ندارد و دهه هاست که با هم در یک جنگ در سایه بوده اند، جنگی که در هفت سال گذشته تشدید شده اسـت. همین سال گذشته، گـزارش شد ارتش اسرائیل از سال 2017 بیش از 400 حمله هوایی در سوریه و سایر مناطق خاورمیانه علیه اهداف ایران و متحدانش انجام داده است. اگر عربستان سعودی، به عصبانی خواهد شد و اسرائیل نزدیک شود، ایران کاملا به احتمال زیاد امنیت آن را تهدید می کند.

عصر ایرانیان: ابراهیم عزیزی در سرمقاله ای با عنوان «ردپای غرب در تحولات قفقاز» این گونه نوشت: رد پای آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در تحوالت منطقه قفقاز مشاهده می شود. چشم تیز بین جمهوری اسلامی ایران اقدامات و رفتارهای خصمانه و خبیثانه این کشورها را رصد می کند. آنچه که امروز در حال اتفاق افتادن است آن است که این کشورها در حال ماجراجویی و فریبکاری هستند. بارها جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است تغییر مرز و ژئوپلیتیک منطقه را به رسمیت نمی شناسد و نمی پذیرد و با هر اقدامی که بخواهد به نوعی تغییری در ژئوپلیتیک منطقه ایجاد کند برخورد قاطع، بازدارنده و کوبنده ای خواهد داشت جمهوری اسلامی ایران همیشه به عنوان منادی صلح، امنیت و آرامش منطقه به کشورهای همسایه به ویژه همسایگان حوزه قفقاز این را تاکید کرده است که گفت و گو و مذاکره بهترین امکان برای حل مسائل و مشکلات است. لذا جمهوری اسلامی ایران تاکید را دارد که این کشورها از منازعه و تنش پرهیز کنند و موضوعات و مشکلات خود را با گفت گو و مذاکره حل و فصل کنند. جمهوری اسلامی ایران بر اجرای توافقات و تعهدات فی ما بین کشورها تاکید دارد با اجرای توافقات اعتماد بخشی صورت می گیرد و با این مسیر است که اعتماد بین مردم دو کشور آذربایجان و ارمنستان بیشتر می شود و از تنش ها جلوگیری می شود. ناتو نباید به دنبال باز کردن یک جبهه جدید علیه کشورهای منطقه باشد ناتو حق حضور در منطقه را ندارد.

خراسان: سید نیما موسوی در یادداشتی با عنوان «جبهه جدید پوتین علیه غرب» نوشت: پس از کودتا در مالی، بورکینافاسو و نیجر که علیه دولت های هم پیمان با فرانسه انجام شد، این بار یک کودتا در گابن علیه رئیس دولت این کشور که یکی از متحدان قدیمی پاریس بود، انجام شد که نشان می دهد موجی از کودتاها در آفریقا علیه فرانسه شکل گرفته و این کودتاهای نظامی با استقبال مردم هم روبه رو شده است. جالب ایـن جاست که تظاهرات آفریقایی ها یا آفریقایی تبارها علیه اروپــا و به طـور خاص علیه فرانسه نیز به یک پدیده تبدیل شده است. آفریقایی تبارها در همین هفته های اخیر علیه سیاست های دولت فرانسه در پاریس، مارسی و... به میدان آمدند و بعضی جریانات اجتماعی فرانسه را هـم جـذب کـردنـد. بـا نگاهی بـه دو کودتای اخیر در نیجر و گابن به این نتیجه می رسیم که این دو کشور مهم ترین مراکز تامین ثبات در غرب و مرکز آفریقا بودند و غرب قصد داشت که این دو کشور را به عنوان مینیاتوری از توسعه و دموکراسی ترویج کند. به طور مثال، دولت نیجر از معدود دولت های غرب آفریقا و حوزه اکوواس بود که به وسیله دولت غیرنظامی اداره می شد و در آن رونـدهـای دموکراتیک وجود داشت.

جوان: سهیل پورداوود در یادداشتی با عنوان «سیاسیون سیاست زده از دانشگاه چه می خواهند؟» چنین نوشت: چندهفته اي مي شود كه در تيتر روزنامه هاي اقماري و كانال هاي خبري وابسته به جرياني خاص، بحث اخراج اساتيد دانشگاهي مطرح شده است و براي آن، مقالات و مصاحبه هاي زيادي كار شده است. با نگاهي دقيق تر به وضعيت جامعه و پيش زمينه سه ماهه اين كانال ها و روزنامه ها، متوجه پروژه جديد آنها در محيط تخصصي مي شويم. بعد از شلوغي هاي كوچك و خشونت بالايي كه شورشگران سال گذشته از خود نشان دادند، جريان سياسي داخلي حامي اين شلوغي ها متوجه شد كه طرح و برنامه خشونت اجتماعي و نافرماني مدني، توسط مردم پس زده شده است. با مشاهده تيترها و اخباري كه رسانه هاي اين طيف كار كردند، از حدود سه ماه گذشته بود كه برنامه جديد آنها مشخص شد. بعد از اقبال نيافتن از همراهي مردم، پروژه آشوب و شلوغي در محيط دانشگاه را پيش گرفتند و در هفته هاي اخير، بحث اخراج اساتيد را به وفور مي توان مشاهده كرد. نگاه به اسامي اساتيدي كه با آنها قطع همكاري شده و به زعم اين طيف، اخراج شده اند، نشان مي دهد كه بسياري از اين افراد به صورت استاد مدعو همكاري داشته اند و با اتمام مدت قرارداد همكاري، دانشگاه ها مايل به ادامه آن روند نبوده اند. در ميان اين اسامي، افراد قابل توجهي وجود دارند كه نگاه به سابقه عملكردي آنها، خنده دار بودن ادعاي اخراج را بيش از گذشته واضح مي سازد. در مثالي، فردي با مدرك حقوق وجود دارد كه بعد از اظهارنظرهاي خالف واقع و تحريف شده سال گذشته خود بر سر زبان ها افتاد. اين شهرت باعث آن شد كه به وي پرونده هاي راه صدساله را در يك حقوقي سنگين مالي پيشنهاد شود و اصطلاحا شب طي كرد. با نگاه به زمان عدم اشتياق دانشگاه به ادامه فعاليت با اين فرد متوجه مي شويم كه وي قبل از شهريورماه سال گذشته عملا از دانشگاه كنار گذاشته شده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه