روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله نزدیکترین دورترها، زلزله در روابط آفریقا و فرانسه، بحرانزایی آمریکا برای ایران به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله نزدیکترین دورترها، زلزله در روابط آفریقا و فرانسه، بحرانزایی آمریکا برای ایران به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «نزدیک ترین دورترها» نوشت: دیدار عمومی رهبر معظم انقلاب اسلامی با مردم عادی که به تعبیر امام عنوانی ندارند و در عین حال صاحبان اصلی این کشور، این نظام الهی و این انقلاب اسلامی هستند، پس از یک وقفه حدود چهار ساله - به دلیل همه گیری ویروس کرونا - از سرگرفته شد و در این میان مردم غیور دو استان سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی، رقم زننده این دیدار دوباره مردمی شدند. حضرت امــام خمینی - رضوان الله تعالی علیــه - و حضرت امام خامنه ای - دامت برکاته - به گواهی تاریخ 45 ســاله انقلاب اسلامی همواره به توده های مردم توجه خاص داشــتند و آنان را بر گروه ها و دسته هایی که صاحب عنوانی بودند - که آنان نیز گرامی و صاحب ارج هستند - ترجیح داده اند. این دو امام عظیم الشــأن نوعا مهم ترین نکات سیاسی و... را در این اجتماعات بیان کرده اند. راهبردهای نظام و انقلاب معمولا اجتماعات با مردم در میان گذاشته شده اند. دلیل آن این است که اجتماع کسانی که این انقلاب الهی را پدید آورده اند و در فراز و نشیب های فراوان پای کار آن مانده و برای ماندگاری و بالندگی آن از همه هستی خود مایه گذاشته اند، مناسب ترین جا برای اعلام مواضع راهبردی نظام می باشد.
قدس: جاوید در مطلبی با عنوان «زلزله در روابط آفریقا و فرانسه» چنین نوشت: وزارت کشور مراکش در حالی روز گذشته از افزایش شمار قربانیان زلزله مرگبار این کشور به 2 هــــزارو497 کشته و 2هــــزارو476 زخمی خبر داد که آنچه در حاشیه این اتفاق به شدت مورد توجه رسانه ها قرار گرفت، اقـدام پادشاه این کشور در رد کمک های فرانسه بود. روزنامه مراکشی الصحیفه در گزارشی اختصاصی در تشریح جزئیات رخداد نوشت: محمد ششم تماس تلفنی امانوئل مکرون را که به منظور عرض تسلیت بـرای کشته شدگان زلزله و پیشنهاد کمک های پاریس در خصوص جست وجوی گم شدگان و نجات بازماندگان بوده، پاسخ نداده است. همین امر سبب شد مکرون در شبکه اجتماعی ایکس ضمن ابراز همدردی با مراکشی ها بنویسد: همه ما پس از زلزله شدیدی که مراکش را لرزاند، اندوهگین هستیم، فرانسه برای ارائه کمک های اولیه آماده است.
عصر ایرانیان: در مطلبی با عنوان «روسیه در حال بازگشت به تجارت جهانی است» این گونه نوشت: یک اندیشکده اعلام کرد که فعالیت روسیه به اندازه پیش از تحریم ها است. اندیشکده کیل، گزارش داد که به نظر می رسد روسیه در حال بازپس گیری جایگاه خود در تجارت جهانی است؛ چراکه فعالیت در بنادر این کشور به شکل شگفت انگیزی و علی رغم تحریم های غرب، رشد کرده است. این مؤسسه می گوید که برای نخستین بار از سال گذشته حجم کالاهای تخلیه شده در سه بندر بزرگ روسیه در حال رسیدن به سطح آن در دوران پیش از آغاز درگیری نظامی با اوکراین و اعمال تحریم های غرب علیه این کشور است. سه بندر مذکور شامل بندر سن پترزبورگ در ساحل دریای بالتیک، بندر والدیووستوک در ساحل اقیانوس آرام و بندر نووروسیسک در حاشیه دریای سیاه است. شاخص تجارت مؤسسه کیل نشان می دهد که طی هفته های گذشته پهلو گرفتن کشتی ها در بندر سن پترزبورگ که مهمترین بندر تجاری روسیه محسوب می شود به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
خراسان: حامد رحیم پور در یادداشتی با عنوان «بحران زایی آمریکا برای ایران» نوشت: پس از پـیـروزی انـقـلاب، ایــالات متحده که همواره تلاش کرده تا نقش هژمون را در منطقه غـرب آسیا ایفا کند، رویـکـردی خصمانه در قبال ایران در پیش گرفت و حالا نیز در دوره ریاست جمهوری جو بایدن جنگی ترکیبی را به بهانه های مختلف به راه انداخته است. از جمله اقدامات آمریکا علیه ایران، تلاش برای ایجاد و دامن زدن به ناآرامی ها و اغتشاشات در ایران با ادعای حمایت از مردم ایران به ویژه زنان و تشویق و حمایت از گروهک های تجزیه طلب در ایران است. هدف آن ها این است تا با براندازی نظام جمهوری اسلامی ایـران و تجزیه کشوری که دارای سابقه تمدنی چند هزار ساله است، ایران را بر اساس تقسیمات قومیتی به خیال خود به چند پاره تجزیه کنند. آمریکایی ها مدت هاست به دنبال اجرایی کردن این طرح هستند. برای نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم جیمز بیرنز وزیر خارجه وقت آمریکا در آن هنگام گمان می کرد ایران در معادلات سیاست جهانی، کشور مهمی نیست لذا طرح تجزیه ایـران به هفت کشور کوچک تر را ارائه کرد.
جوان: رحیم زیادعلی در یادداشتی با عنوان «جدول دشمن را چگونه پر کنیم؟» چنین نوشت: از فرداي پيروزي انقلاب اسلامي در ايران، كه ماهيت آن نه به هرگونه وابستگي و استقرار حاكميت اسامي با رأي و اراده مردم بود، همه آناني كه تا پيش از بهمن ۵7 در اين كشور، منافع خود را در چپاول حقوق ملت ايران تعريف كرده بودند، به صرافت افتادند تا به هر روشي ضمن توقف حركت اصلاحي ملت ايران، زمينه بازگشت خود را فراهم نمايند. يارگيري از درون روشي بوده كه هيچ گاه از دستور كار آنها خارج نشده است. اين روش ها كه در قالب اقدامات مسلحانه، ترور، تجزيه طلبي و مانند اينها پيگيري شده، طي چهار دهه گذشته نتوانسته است ملت ايران را از مسيري كه پيموده اند، مأيوس يا منحرف سازد. به اذعان همه تحليلگران و صاحبنظران سياسي، آنچه مانع دست اندازي دشمنان به منافع ايران شده، وحدت ملي حول رهبري حكيمانه انقلاب اسلامي است. وحدت ملي اي كه با وجود تنوع قومي و مذهبي، تابلويي زيبا ذيل نام جغرافياي ايران اسلامي ترسيم كرده و در تجربه دفاع مقدس، تحريم هاي ظالمانه و بحران هاي ريز و درشت، تاكنون به بهترين شكل ممكن نمود پيدا كرده است.
ارسال دیدگاه