اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

صندوق بین المللی پول اعلام کرد:

کاهش ۲۰ درصدی بدهی دولت ایران در سال ۲۰۲۲

کاهش ۲۰ درصدی بدهی دولت ایران در سال ۲۰۲۲
صندوق بین‌المللی پول از کاهش ۲۰ درصدی بدهی دولت ایران در سال ۲۰۲۲ خبر داد و اعلام کرد بدهی دولت ایران از ۱۳۲ دولت جهان در این سال کمتر بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ صندوق بین‌المللی پول با بررسی میزان بدهی 162 دولت جهان به‌ نسبت تولید ناخالص داخلی در سال 2022 از بهبود قابل توجه وضعیت ایران از این نظر خبر داده است.

بر اساس محاسبات این نهاد بین‌المللی کل بدهی دولت ایران در سال 2022 معادل 34.1 درصد تولید ناخالص داخلی بوده است. بدهی دولت ایران در این سال نسبت به سال قبل از آن کاهش 20 درصدی داشته است. در سال 2021 بدهی ناخالص دولت ایران معادل 42.4 درصد تولید ناخالص داخلی اعلام شده بود.

بدهی دولت ایران در سال 2021 نیز نسبت به سال قبل از آن کاهش یافته بود. بر این اساس، طی دو سال فعالیت دولت سیزدهم بدهی دولت ایران حدود 30 درصد کاهش داشته است. در سال 2020 یعنی آخرین سال فعالیت دولت قبل نسبت بدهی دولت ایران به تولید ناخالص داخلی 48.2 درصد اعلام شده بود.

همچنین دولت ایران در رده‌بندی 162 دولت جهان از نظر نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی طی سال 2022 در رتبه 133 قرار گرفته است. یعنی بدهی دولت ایران از 132 دولت در جهان کمتر بوده است.

رتبه ایران در رده‌بندی جهانی بدهی دولت‌ها در سال میلادی گذشته 9 پله بهبود داشته است. ایران در سال 2021 از نظر بدهی ناخالص دولت در رتبه 124 قرار گرفته بود اما در سال 2022 توانسته است 9 کشور را پشت‌سر بگذارد و در جایگاه 133 قرار گیرد.

رتبه 18 آمریکا از نظر نسبت بدهی دولت به تولید ناخالص داخلی در جهان

بر اساس آمار صندوق بین‌المللی پول ژاپن بدهکارترین کشور جهان در سال 2022 بوده است. بدهی دولت ژاپن نسبت به تولید ناخالص داخلی در این سال 214 درصد بوده است. یونان با بدهی 192 درصدی و اریتره با بدهی 163درصدی به‌ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته‌اند.

آمریکا به‌عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا عنوان هجدهمین دولت بدهکار جهان را دارد. بدهی دولت آمریکا به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2022 بالغ بر 110 درصد برآورد شده که با توجه به حجم اقتصاد این کشور رقم قابل‌ملاحظه‌ای است.

بحرین از این نظر در رتبه 15 جهان، انگلیس در رتبه 19، فرانسه در رتبه 23، اردن در رتبه 25، اوکراین در رتبه 40، برزیل در رتبه 36، عمان در رتبه 40، قطر در رتبه 110، و عراق در رتبه 114 قرار گرفته اند.

از جمله دولت‌هایی که بدهی کمتری نسبت به دولت ایران در سال 2022 داشته‌اند عبارت‌اند از: ترکیه با بدهی معادل 26 درصد تولید ناخالص داخلی، دانمارک با 23 درصد، عربستان با 22.5 درصد، نروژ با 13 درصد، و کویت با 2.9 درصد.

برونئی دارالسلام با بدهی معادل 2.06 درصد نسبت به تولید ناخالص داخلی به عنوان کم بدهکارترین دولت جهان شناخته شده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه