آثار آزادسازی منابع ارزی بر اقتصاد؛
کاهش قیمت در دلار و کالاهای اساسی و بهای تمام شده تولید
یک کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: آزادسازی منابع ارزی را باید یکی از دستاوردهای دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم و بانک مرکزی خواند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ احمد صالحی، عضو انجمن کارآفرینان ایران درباره اثرات منابع ارزی آزاد شده ایران توسط آمریکا بر بازار ارز و کالاهای اساسی گفت: پس از اینکه خبرهایی از آزادسازی ۶ میلیارد دلار از منابع ارزی ایران توسط آمریکا منتشر شد این سوال پیش آمد که از این منابع ارزی چه استفادهای می توان کرد. در نتیجه با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم و با توجه به منابع و مصارف ردیف های بودجه، باید در نگاه اول برای این آورده ارزی بهترین تصمیم را گرفت. پیش از آن البته باید این موضوع را یکی از نتایج مطلوب دیپلماسی ارزی و اقتصادی دولت سیزدهم و بانک مرکزی خواند که باعث شد بخشی از مطالبات ارزی ما وصول شود.
این فعال اقتصادی با اشاره به افتتاح حساب شش بانک ایرانی در قطر برای واریز منابع ارزی آزاد شده و در اختیار گرفتن این منابع از طریق مبادلات بانکی گفت: هم اکنون بهترین زمان برای بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی پولی و ارزی کشور است تا با در اختیار گرفتن این منابع وارد عمل شود. خوشبختانه با توجه به اینکه بانک مرکزی سیستم دقیق و منظمی را جهت تخصیص ارز پیاده سازی و گروه های کالایی مختلف را مشخص کرده حالا می تواند از این منابع به عنوان شوک اولیه و موثر در بازار ارز، واردات و همچنین روند تولید کالا بهره ببرد.
وی ادامه داد: بسیاری از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان ما برای توسعه و تنوع و ارتقای کیفی محصولات خود نیازمند منابع مالی هستند و اگر متولیان دولت و بانک مرکزی باور دارند که تولید چقدر اهمیت دارد و نقش آن در پیشرفت کشور تا چه حد است باید از این منابع غیر قابل پیش بینی حداکثر استفاده را در بخش تولید ببرند. بدین ترتیب هم باعث دلگرمی تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در و تجار خواهند شد و هم گامی محکم در جهت کنترل تورم برمیدارند.
صالحی با تاکید بر اینکه آزادسازی این منابع ارزی می تواند بزودی باعث کاهش قیمت و همچنین مدیریت بهتر بانک مرکزی در بازار ارز شود گفت: مشکل اصلی ما در نوسانات ارزی و تورمی، بالا رفتن سطح تقاضا نسبت به عرضه است و هم اکنون با توجه به منابعی که در اختیار داریم بهترین زمان است که سطح عرضه را بالا ببریم؛ چه بسا تداوم این روند می تواند شرایط رو به کاهش بودن قیمت را هم به همراه داشته باشد. تجربه سالهای گذشته نشان داده ما همواره یک روند افزایش تورمی داشتیم، پس چه بهتر که اکنون با عرضه بیشتر ارز به تدریج از وضعیت کنونی عقبگرد کرده و اتفاقی که در دولت های قبلی نتوانستیم آنرا تجربه کنیم، در دولت سیزدهم رقم بزنیم.
عضو انجمن کارآفرینان ایران با اشاره به این موضوع که با ورود ارز و سرمایه گذاری خارجی و آزادسازی و روان سازی منابع ارزی قطعاً کشور میتواند تحولات شگرفی را در اقتصاد شاهد باشد گفت: همزمانی آزادسازی منابع و تبادلات ارزی و همچنین اصلاحات اقتصادی در دولت سیزدهم را باید به فال نیک گرفت. در واقع سطح رضایت ملی نیز تابع مستقیمی از سطح رشد اقتصادی است که اگر بتوانیم با تکیه بر همین منابع ارزی آزاد شده و استفاده بهینه از منابع ارزی قبلی، فضای کسب و کار و تولید را رونق بخشیم، می توانیم نیازهای معیشتی و روزمره مردم را هم پاسخگو باشیم. تمام این مسایل به زیرساخت تامین و توسعه درآمد دولت بر میگردد که با توجه به شرایط تحریم و محدودیت های مختلف می توان از این منابع به بهترین شکل برای بهبود وضعیت استفاده کرد.
وی با پیشبینی اینکه اثرات منابع آزاد شده در بازار ارز بزودی احساس خواهد شد گفت: با اعمال تصمیمات کارشناسی و اصولی در نحوه استفاده از منابع ارزی آزاد شده، شاهد تثبیت و کنترل قیمت ارز و کاهش قیمت کالاهای اساسی خواهیم بود و این همان هدفی است که هم بانک مرکزی و هم دولت به دنبال آن هستند.
ارسال دیدگاه