اخبار داغ

سرهنگ نثاری؛

وقوع ۵۰ درصد جرایم در پایتخت از نوع خُرد است

وقوع ۵۰ درصد جرایم در پایتخت از نوع خُرد است
معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد جرایمی که در پایتخت رخ می‌دهد جرایم خرد است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سرهنگ مرتضی نثاری درباره آسیب شناسی جرایم خشن و زورگیری گفت: دسته‌ای از مجرمان افراد سابقه داری هستند که به طمع ربودن مال افراد دست به جرایم خشن و هنجارشکنانه می‌زنند و همچنین برخی مجرمین نیز به خاطر عادت، به دفعات و کرات مرتکب جرایم شده و هر بار با شیوه‌ها و روش‌های جدید وارد جامعه می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه عدم تناسب میزان مجازات‌ها یکی از دلایل بازگشت مجرمین به چرخه جرم در جامعه است، افزود: متأسفانه مجازات در حوزه جرایم خشن از بازدارندگی کافی برخوردار نیستند و هدف این مجازات‌ها اصلاح و بازپروری است که محقق نشده و متأسفانه در آمار این مجرمان بارها و به دفعات اقدام به ارتکاب جرایم خشن مشاهده می‌شود.

نثاری با بیان اینکه همیشه پلیس پیشگیری را مقدم بر درمان می‌داند تصریح کرد: مهمترین رکن پیشگیری، پیشگیری اجتماعی است که طی آن آگاهی بخشی‌های اجتماعی در مورد سرقت‌ها انجام می‌گیرد.

معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران ادامه داد: نوع دیگر پیشگیری وضعی است که طی آن شهروندان وضعیتی به وجود آورند که طعمه سارقین نشوند مانند تجهیز طلافروشی‌ها به شیشه‌های ضد ضربه و ضد گلوله و دوربین مدار بسته که مانع ارتکاب به سرقت است.

وی اظهار داشت: تهران با شرایطی چون جمعیت ۱۳ میلیونی و با جمعیت شناور ۳ میلیون نفری و وجود ۳۵۰ هزار اتباع خارجی و تردد روزانه بالای هشت میلیون خودرو و موتور سیکلت در سطح شهر زمینه‌های لازم برای ارتکاب انواع جرایم را دارد و در حال حاضر ۵۰ درصد جرایمی که در پایتخت رخ می‌دهد جرایم خرد است.

نثاری تصریح کرد: تهران در بخش پیشگیری، کنترل و مقابله با جرایم خشن و مسلحانه با تلاش و همدلی دستگاه‌ها رتبه و جایگاه خوبی دارد و در بحث جرایم خشن ۲۷ دستگاه تکلیف قانونی دارند که با توجه به وضعیت تهران و وجود ۱۸ وزارتخانه، ۱۴۰ سفارتخانه و موضوعات متعدد اگر این دستگاه‌ها پای کار بیایند و به تکالیف خود در حوزه پیشگیری وضعی عمل کنند در پیشگیری اجتماعی و وضعی موفق خواهیم بود.

وی خاطر نشان کرد: در مورد پیشگیری، کنترل و مقابله با جرایم خشن وزارت صمت ۱۱ تکلیف، وزارت راه و شهرسازی ۹ تکلیف، وزارت نیرو ۹ وظیفه، صدا و سیما هفت تکلیف، شهرداری ۱۱ تکلیف و سازمان بهزیستی سه تکلیف بر عهده دارد.

نثاری در خاتمه به شهروندان توصیه کرد: در زمان وقوع زورگیری خونسردی خود را حفظ کنند و به جای درگیری با زورگیران نسبت به برداشتن شماره پلاک خودرو و یا موتورسیکلت آنها اقدام و جهت شناسایی زورگیران بر روی به خاطر سپردن چهره، لهجه، لباس و… آنها تمرکز کنند.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه