اخبار داغ

پور حاجت در گفتگو با دانا مطرح کرد:

هر گونه کاهش قیمت مصالح درصد قابل‌توجهی از هزینه ساخت مسکن ملی را می‌کاهد

هر گونه کاهش قیمت مصالح درصد قابل‌توجهی از هزینه ساخت مسکن ملی را می‌کاهد
یک کارشناس مسکن با تحلیل قیمت سیمان و فولاد در پروژه‌های ساخت‌وساز گفت: هر گونه کاهش قیمت مصالح درصد قابل‌توجهی از هزینه ساخت مسکن ملی را کاهش خواهد داد.

فرشید پور حاجت، دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره موضوع ساخت مسکن حمایتی و تأمین سیمان و فولاد خارج از سیکل بورس کالا و به قیمت کارخانه به این پروژه‌ها اظهار کرد: این روزها در بازار مصالح ساختمانی و تأمین این مصالح برای پروژه‌های در دست‌ساخت به‌خصوص مسکن ملی در زمینه ارتباط این مصالح با بورس کالا و قیمت‌گذاری‌ها با یک پدیده ناهماهنگ روبرو هستیم.

ناهماهنگی‌ها در حوزه مصالح موجب افزایش هزینه ساخت مسکن می شود

وی ادامه داد: این ناهماهنگی‌ها به طور ناخواسته موجب این شدند که ترکیبی ایجاد شود که نتیجه‌ای متضاد به وجود آید که این مسئله به‌خصوص در صنعت ساخت‌وساز مسکن نمود بیشتری را از خود نشان داده، زیرا هزینهٔ ساخت و قیمت تمام‌شده واحدهای مسکونی به نحوی تعیین می‌شود که رابطه مستقیمی با قیمت این مصالح دارد.

پور حاجت افزود: اگرچه این ارتباط بین هزینه ساخت و قیمت تمام‌شده واحد مسکونی تا حدی منطقی و مورد انتظار است، اما در نهایت می‌بینیم که این روند افزایش قیمت موجب تشدید هزینه‌های ساخت بیش از آنچه مدنظر بوده شده است.

وی توضیح داد: برای تخمین سهم سیمان در قیمت تمام‌شده واحد مسکونی، یک بررسی دقیق و کارشناسی لازم است. به طور مثال، برای هر مترمربع زیربنای مفید و غیرمفید ساختمان، حدود پنج کیسه سیمان مصرف می‌شود و هزینه هر پاکت سیمان نیز حدود ۹۰ هزار تومان است؛ بنابراین، برای هر مترمربع واحد مسکونی، حداقل ۴۰۰ هزار تومان سیمان استفاده می‌شود.

این کارشناس مسکن افزود: این ارقام و تخمین‌ها تنها بخش کوچکی از تحلیل‌های کارشناسی و محاسبات دقیق است که برای تشخیص رابطه بین هزینه ساخت و قیمت تمام‌شده واحد مسکونی لازم است؛ بنابراین، این پدیده ناهماهنگی و تضاد در بازار مسکن نیازمند بررسی دقیق‌تر و شفافیت بیشتر در محاسبه، قیمت‌گذاری و تعیین هزینه‌های ساخت است.

تفاوت هزینه ساخت داریم و  قیمت تمام‌شده

وی تشریح کرد: در ساخت‌وساز مسکن یک هزینه ساخت داریم و یک قیمت تمام‌شده واحد مسکونی که شامل هزینه‌های مهندسی و انشعابات و فضاهای غیرمفید و محوطه‌سازی و... هم می‌شود.

وی افزود: شاید این سؤال مطرح شود که چه ارتباطی بین هزینه ساخت و قیمت تمام‌شده واحد مسکونی وجود دارد؟ و پاسخ داد: اینکه بیاییم و بگوییم هزینه تمام‌شده مسکن از قرار هر مترمربع ۸ یا ۹ میلیون تومان است، کافی نیست و باید هزینه‌های هر مترمربع زیربنای مفید و غیرمفید ساختمان را نیز مبنا قرار دهیم و در آخر عدد به‌دست‌آمده را در محاسبات خود بیاوریم.

وی در جمع‌بندی گفت: هر تصمیمی که موجب کاهش قیمت مصالح پایه‌ای نظیر سیمان و محصولات فولاد محور شود باتوجه‌به حذف هزینه زمین در مسکن ملی درصد قابل‌توجهی از هزینه‌ها را خواهد کاست.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه