اخبار داغ

دانا گزارش می دهد:

خواص نارنگی؛ از بیماری های قلبی، گوارش و چشمی تا تقویت پوست

خواص نارنگی؛ از بیماری های قلبی، گوارش و چشمی تا تقویت پوست
نارنگی میوه بسیار خوشمزه پاییزی است که فواید و خواص بی نظیری را دارد و از خواص نارنگی می توان به درمان انواع بیماری ها و فواید آن در بارداری اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار سلامت شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ خواص نارنگی بسیار بی نظیر است. نارنگی ۱۰۰ نوع بیماری را درمان می کند و پوست آن نیز برای درمان و سلامت بدن بسیار مؤثر است. نارنگی زیبایی پوست و مو را تضمین می کند. میوه پرخاصیت نارنگی سرد و تر، مفرح قلب، رافع خفقان، صفرا بر و فرونشاننده لهیب معده و کبد است، میوه ای که مسکن اعصاب است و برای کلیه بیماران مفید است.

اگر می خواهید شب راحت بخوابید چند دانه نارنگی بخورید. نارنگی، این میوه پاییزی چسبندگی پلاکت های خون را معالجه می کند، در نتیجه تصلب شرایین، ورم جدار عروق و سیاه شدن شریان، فلج ناقص و آنژین را بهبود می بخشد. این میوه خوشمزه منبع غنی بتاکاروتن است و دارای مقادیر فراوانی ویتامین A است و برای پیشگیری از سرطان مفید است و به دلیل داشتن فسفر زیاد و ویتامین های فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش می شود و برای رفع بی اشتهایی و کاهش گرمای غریزی بدن نیز مفید است.

خواص نارنگی برای جلوگیری از دیابت:

برخی از محققان دانشگاه غربی انتاریو معتقدند که نارنگی منبع کاملی از ترکیبات فلانوییدی به نام نوبیلتین است. این عنصر باعث سوزاندن چربی و جلوگیری از تولید چربی می شود. بنابراین، می تواند از بیماری ناشی از چاقی، مانند دیابت نوع ۲ جلوگیری کند.

خواص نارنگی برای جلوگیری از سکته:

همانطور که در بالا اشاره شد، نارنگی حاوی مقدار زیادی پتاسیم است. پتاسیم می‌تواند از بیماری‌هایی مثل لخته شدن خون جلوگیری کند. مطالعه‌ای بر روی بیش از ۶۹ هزار نفر انجام شده است؛ نتیجه این بود افرادی که نارنگی مصرف می‌کنند، ۱۹ درصد کمتر در خطر ابتلا به این بیماری مانند لخته شدن خون قرار دارند.

خواص نارنگی برای محافظت از بدن در برابر اضافه وزن و چاقی:

اگر می‌خواهید وزن بدن خود را کاهش دهید و یک رژیم غذایی خوب داشته باشید، خوردن نارنگی یکی از بهترین انتخاب‌ها است، زیرا این میوه، مانند دیگر میوه ها، حاوی مقدار زیادی فیبر است. علاوه بر آن، نارنگی حاوی ویتامینی است که از تولید کورتیزول جلوگیری می‌کند؛ هورمونی است که می‌تواند باعث استرس شود و می‌تواند بدن شما را تشویق کند تا چربی را ذخیره کند.

خواص نارنگی برای جلوگیری از سرطان:

نارنگی شامل یک ترکیب به نام لیمونویید است. طبق گفته برخی از محققان در کره، این ترکیب لیمونویید ممکن است از گسترش سرطان خون و سرطان سینه جلوگیری کند، اما لطفاً توجه کنید که این تحقیق روی حیوان انجام شده است و هنوز مشخص نشده است که آیا به عنوان نتیجه‌ای مشابه انسان عمل می‌کند یا خیر.

خواص نارنگی برای شکل دادن ماهیچه‌ها:

همانطور که قبلاً ذکر شد، نارنگی یکی از میوه‌هایی است که حاوی مقدار زیادی پتاسیم است. ثابت شده است که این ترکیب برای ماهیچه‌ها مفید است، زیرا رشد و بهبود ماهیچه‌ها را تقویت می‌کند؛ بنابراین این میوه دوست خوبی برای همه کسانی خواهد بود که فعالیت‌های ورزشی را دوست دارند.

خواص نارنگی برای داشتن دستگاه گوارش سالم تر:

آیا می‌دانید که یک میوه نارنگی در مقایسه با ۳ تا ۴ اونس آب معدنی دارای مقدار یکسانی آب است؟ بله، نارنگی یکی از آبدارترین میوه‌ها است. مقدار زیاد آب همراه با ویتامین A نارنگی باعث می‌شوند که جذب مواد مغذی را از غذایی که فقط به خوردن و مرطوب نگه داشتن بخش گوارشی کمک می‌کنند، تشویق کند.

خواص نارنگی برای تقویت سیستم ایمنی بدن:

ویتامین C که در نارنگی موجود است نیز سیستم ایمنی بدن شما را بهبود خواهد بخشید. با استفاده از نارنگی، احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلفی مثل سرماخوردگی، آنفولانزا، تب و سایر علائم کاهش می‌یابد؛ بنابراین اگر می‌خواهید تمام مدت سالم بمانید، مصرف نارنگی بهترین راه برای رسیدن به آن است.

خواص نارنگی برای بهبود خلق و خو:

با توجه به برنامه مکمل پزشکی و ادغامی در کلینیک مایو، نارنگی ارتباطی برای افزایش حالت کلی شما دارند. بوی نارنگی می‌تواند شما را از احساس استرس، افسردگی و اضطراب دور کند؛ بنابراین اگر روز بدی داشته باشید، پیشنهاد می‌شود بوی عطر نارنگی را حس کنید و در نتیجه، احساس راحتی بیشتری نسبت به قبل خواهید داشت.

خواص نارنگی برای مرطوب کردن مو:

بعد از حمام کردن، گاهی اوقات احساس می‌کنید که مو‌های شما بیش از حد چرب است. مشکلی که می‌تواند باعث چرب شدن موی شما شود، آبی است که در طول حمام مصرف می‌کنید. نارنگی شامل ویتامین A است که می‌تواند با افزایش تولید چربی، پوست سر را مرطوب کند و همچنین با آلودگی که می‌تواند باعث شود موی شما ضعیف‌تر از قبل شود، مبارزه کند.

خواص نارنگی برای تاخیر در سفید شدن مو:

اگر می‌خواهید مو‌هایی داشته باشید که تا زمانی که پیر شوید رنگ خود را حفظ کنند، شروع به مصرف نارنگی کنید. نارنگی شامل مقدار بالای ویتامین ب ۱۲ است که رشد مو را افزایش می‌دهد و همچنین ریزش مو را کاهش می‌دهد. ویتامین ب ۱۲ نیز برای کاهش تدریجی فرایند سفید شدن موی شما بسیار مهم است.

خواص نارنگی برای در داشتن مو‌های براق:

نارنگی به دلیل ویتامین C می‌تواند برای کمک به شما برای به دست آوردن مو‌های درخشان مفید باشد. ویتامین C می‌تواند به بدن شما کمک کند تا آهن جذب کند، که بدن و مو شما را قادر می‌سازد که مواد مغذی بیشتری دریافت کنند. در نتیجه، شما یک موی براق و زیبا خواهید داشت.

خواص ضد اسپاسم:

تشنج نشانه خوبی برای بدن شما نیست. اگر فکر می‌کنید که منقبض شدن تنها به گرفتگی عضلات شما مربوط است، اشتباه می‌کنید. این مشکل می‌تواند در سیستم گوارشی، سیستم تنفسی و سیستم عصبی رخ دهد که می‌تواند موجب آسم، یبوست و سرفه شود. اگر از روغن آن استفاده می‌کنید، آرامش بین سیستم‌های خود را به دست خواهید آورد و از اسپاسم بدنتان جلوگیری خواهد کرد.

خواص ضد عفونی کننده:

ثابت شده است که نارنگی، اگر به عنوان یک روغن استفاده شود و آن را به صورت خارجی اعمال کنید. باکتری به نام، استافیلوکوکوس اورئوس را می‌کشد که مسئول بسیاری از عفونت‌ها است که در زخم شما رخ می‌دهد و باعث می‌شود که درد شما شدیدتر شود، زیرا عفونت را به بخش‌های دیگر بدن منتقل خواهد کرد، فقط روی زخم بمالید تا این باکتری‌ها را از بین ببرد.

نارنگی می‌تواند به بهبود عملکرد شناختی کمک کند:

بسیاری از اجزای نارنگی مثل پتاسیم، اسید فولیک و آنتی اکسیدان‌ها به عنوان مزایای عصب شناسی شناخته می‌شوند. فولات، به کاهش بیماری آلزایمر و کاهش شناختی مشهور شده است. پتاسیم با افزایش جریان خون به مغز مرتبط بوده و شناخت، تمرکز و فعالیت عصبی را افزایش می‌دهد.

همچنین نارنگی غنی از ویتامین B ۶ است:

فقر این ویتامین باعث افسردگی و تهوع می‌شود. دقت کنید که زیاد مصرف نکنید. حد بالای ویتامین B برای بزرگسالان بالای ۱۸ سال ۱۰۰ میلی گرم تنظیم شده است، اما بزرگسالان به این مقدار نیاز ندارند، مگر اینکه توسط پزشک گفته شده باشد.

نارنگی برای زنان باردار و نوزادان مفید است:

نارنگی منبع خوبی از مجموعه ویتامین B، مانند اسید فولیک هستند. نشان داده شده است که فولات به شکل گیری لوله عصبی و تشکیل سلول خون قرمز در نوزادان قبل از تولد کمک کرده است. کمبود اسید فولیک در زنان باردار می‌تواند منجر به تولد نوزادان کم وزن شود و همچنین ممکن است منجر به نقص لوله عصبی در نوزادان شود.

نارنگی می‌تواند به حفظ فشار خون سالم کمک کند:

نارنگی غنی از پتاسیم و حاوی مقدار کمی سدیم است. این به رگ‌های خونی کمک می‌کند که آرام شوند و فشار خون مناسب را حفظ کنند.

عوارض جانبی میوه نارنگی و زیاده روی در مصرف آن

۱. نازک و ضعیف شدن مینای دندان:

نارنگی اسیدی است، پس اگر زیادی نارنگی مصرف کنید، به لایه دندان آسیب خواهد رساند. اسید موجود در دندان باعث می‌شود که لایه مینای دندان نازک شود. مینای دندان، از دندان در برابر باکتری ها، ویروس‌ها و انواع مختلفی از بیماری‌ها محافظت می‌کند. تخلیه مینا باعث عفونت و مشکلات سلامتی دهانی و حساسیت دندان می‌شود.

۲. سوزش معده از عوارض مصرف زیاد نارنگی:

مصرف بیش از حد نارنگی باعث التهاب معده یا زخم معده و همچنین باعث می‌شود که معده بسوزد. اسفنکترها، ماهیچه‌هایی هستند برای اطمینان از حرکت اسید معده به سمت بالا و داخل مری جلوگیری می‌کند. بعضی اوقات این ماهیچه‌ها به خوبی کار نمی‌کنند و می‌توانند اسید معده را رها کنند تا به مری برسد. این باعث ایجاد احساس سوزش می‌شود و آن را سوزش سردل می‌نامند. نارنگی اسیدی است و اگر بیش از حد مصرف شود می‌تواند باعث سوزش سردل شود.

۳. مصرف زیاد نارنگی باعث کم آبی و ادرار مکرر می‌شود:

نارنگی یک میوه‌ای است که غنی از ویتامین C است. این ویتامین برای حفظ بدن سالم مانند جلوگیری از پیری زودرس، افزایش ایمنی بدن، کاهش اسکابیز، کمک به از بین بردن مایعات و سدیم و ... مفید است. مصرف مقدار کافی نارنگی برای بدن خوب است؛ اما اگر شما مقدار زیادی نارنگی مصرف کنید، باعث خروج مایعات بدن و نمک خواهد شد. عدم وجود نمک در بدن باعث ادرار بیش از حد می‌شود. این منجر به آب زدایی و یا کمبود مایعات بدن می‌شود.

 ۴. مصرف نارنگی زیاد باعث تهوع، استفراغ و درد لگن می‌شود:

نارنگی اسیدی است و مصرف بیش از حد آن باعث افزایش اسید معده می‌شود. اسید معده چیزی است که موجب تهوع، استفراغ و درد می‌شود. اسید‌های نارنگی باعث فرسایش خاک و آستر معده می‌شوند.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه