ادعای غیرواقعی فدراسیون بدنسازی؛ قهرمانی در یک کمپانی جهانی، نه در قهرمانی جهان!
ادعای قهرمانی تیم ملی بدنسازی در رقابتهای جهانی معتبر نیست و این تیم در رقابتهای یک کمپانی جهانی به قهرمانی رسیده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام مدعی شده تیم ملی پرورش اندام در رقابتهای جهانی به مقام قهرمانی دست پیدا کرده است. اما این ادعا حقیقت ندارد. برای اثبات این انگاره کافیست تاریخچه رقابتهای جهانی و فدراسیون های جهانی را مرور کنیم.
در گام اول باید به صورت تاریخی به این موضوع نگاه کنیم؛ سال ۱۹۴۶ تشکیلات IFBB توسط برادران ویدر تاسیس شد که شامل ۲ بخش آمتور و حرفهای (IFBBpro) میشود و رئیس بخش آماتور «بن ویدر» و رئیس بخش حرفهای نیز «جو ویدر» شدند. در بخش آماتور مسابقات در سطح قارهای برگزار میشد و پس از آنکه قهرمانان هر قاره به اوج میرسیدند، با کسب کارت حرفهای، مجوز رقابت در مسابقات حرفهای را میگرفتند و اولین مسابقات مسترالمپیا 58 سال پیش برگزار شد. ضمن اینکه بخش آماتور کاملا زیر نظر بخش حرفهای بود.
در آن زمان رافائل که در حال حاضر رئیس بخش آماتور است، منشی جو ویدر، رئیس بخش حرفهایها بود که به واسطه فعالیتهای خوب توانست ریاست کمیته داوران فدراسیون آماتور را به دست بگیرد. پس از مرگ بن ویدر، رافائل رئیس IFBB شد و شروع به زورگویی به قارهها کرد و شفافیت مالی را از بین برد. فروش دفترچهها و مدارک داوری به افراد فاقد صلاحیت در تمام قارهها را پیش گرفت و پس از این اتفاقات، پلچوآ (Paul chua)، ریاست قاره آسیا پرورش اندام (ABBF) نتوانست این زورگوییها را بپذیرد و از اعمال نفوذ خودش استفاده کرد و قاره آسیا را جدا کرد و یک کمپانی جهانی به نام WBPF تاسیس کرد و دیگر با رافائل کار نکرد و این نکته هم قابل توجه است که این کمپانی در بخش آسیایی(IOC) رسمیت بیشتری دارد.
در سال ۲۰۱۵ رافائل و پاول بخشی از تشکیلات داوران را به مسابقات مسترالمپیا بردند و خواستند سهمی در قضاوت آن مسابقات داشته باشند اما رئیس وقت IFBBpro این اجازه را نداد زیرا داوران تشکیلات بخش آماتور را فاقد صلاحیت میدانست و نمیخواست اعتبار مسابقات مسترالمپیا که معتبرترین مسابقات پرورش اندام است را زیر سوال ببرد. این مسئله منجر به آن شد که IFBB و NPC از یکدیگر جدا شوند و پس از آن رافائل در مصاحبهاش فرار رو به جلو کرد و گفت بخش حرفهای را به علت وجود دوپینگ محروم میکند و از این به بعد فعالیت جداگانهای خواهد شد.
حال با توجه به اینکه IFBB به چند شاخه تقسیم شد، دیگر هیچ فدراسیون جهانی وجود ندارد و تنها کمپانیهایی به صورت مجزا از یکدیگر در سطح جهانی کار میکنند. هر کمپانی که بتواند ورزشکاران سطح بالاتری را به رقابتهای خود بیاورد و از طرف دیگر اسپانسرها و جوایز بهتری را تعیین کند، مخاطبین بیشتری را به همراه خواهد داشت که قطعا محبوبیت و اعتبار بالاتری را به خود اختصاص میدهد.
فدراسیون پرورش اندام ایران به دلایل نامعلوم تنها یکی از کمپانیها، یعنی IFBB را به رسمیت میشناسد و تنها با این کمپانی به صورت مستقیم کار میکند. از طرف دیگر بقیه فدراسیونها که اکثرا سطح بالاتری نیز دارند هم در این فدراسیون بدنسازی ایران جایی ندارند و از ورزشکاران آنها مثل هادی چوپان، حمایت نمیشود.
در ادامهی ایجاد انحصار فدراسیون برای IFBB، این کمپانی در ایران به اسم فدراسیون جهانی شناخته میشود و حتی سایت وزارت ورزش نیز از این غلط مصطلح حمایت میکند و جلوی آن را نمیگیرد.
ارسال دیدگاه