روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله طوفان الاقصی درد زایمان منطقه است، مسئله فلسطین و احیای روابط ایران و مصر، تحریمهای شکست خورده نفتی به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله طوفان الاقصی درد زایمان منطقه است، مسئله فلسطین و احیای روابط ایران و مصر، تحریمهای شکست خورده نفتی به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «طوفان الاقصی درد زایمان منطقه است!» نوشت: اظهارات جدید رئیس جمهور مصر واقعیت میدانی جنگ غزه را علی رغم پروپاگاندای رسانه ای رژیم صهیونیستی و غربی ها، عیان کرد. عبدالفتاح السیسی در دیدار با رئیس سیا به وی گفته است دولتم هرگز نقشی برای نابودی حماس ایفا نخواهد کرد، زیرا قاهره برای حفظ امنیت در مرز هایش با نوار غزه به حماس نیاز دارد! اردن هم تاکید کرده که سناریوهای احتمالی پس از جنگ علیه غزه را به دلیل غیرممکن بودن، نمی پذیرد. خلاصه و واقعیت این سخنان یعنی پیروزی حماس حتمی و قطعی اســت، که قبال گفته بودیم شک نکنید! اینکه السیسی به رئیس سیا گفته است، برای حفظ امنیت در مرز هایش به حماس نیاز دارد، یعنی اینکه مقاومت حماس نابود شدنی نیست و با قدرت می ماند. تاکید اردن بر غیرواقعی بودن سناریوهای احتمالی اسرائیل برای پس از جنگ نیز نشان می دهد واقعیت میدانی غیر از فضاسازی های رسانه ای بر روی کشتار مردم غزه است و توهمات نتانیاهو محقق شدنی نیست. آن گونه که عاموس هارئیل کارشــناس نظامی اسرائیلی در هاآرتص گزارش داده که گفت وگو با فرماندهان ارتش اسرائیل و آنهائی که نبرد در نوار غزه را رهبری می کنند، فاش می کند درگیری در غزه پیچیده تر از آن چیزی است که نتانیاهو ترسیم کرده بود.
قدس: مینا افرازه در یادداشتی با عنوان «مسئله فلسطین و احیای روابط ایران و مصر» چنین نوشت: روابط جمهوری اسلامی ایران و مصر پس از پیروزی انقلاب اسلامی و اعطای پناهندگی به شاه مخلوع توسط قاهره به سردی گرایید و پس از آن هم دچار فراز و نشیب های بسیاری بوده است. البته اینکه این شرایط به دلیل وقوع انقلاب اسلامی باشد، امر درستی نیست و عوامل ماهوی و منطقه ای بسیاری در ایجاد فضای فعلی مؤثر بوده است. سیاست های منطقه ای مصر، تفاوت رویکردهای ما و مصر دربــاره موضوعاتی مانند گرایش های غرب گرایانه، رویکردهای سیاسی، ارتباط قاهره با اسرائیل و تفاوت راهبردها بر سر مسئله فلسطین، تنش بر سر اسامی برخی نهادها و اماکن شهری و دیپلماتیک، تأثیرپذیری زیـاد قاهره از مواضع عربستان در قبال ایران و... بر روند کاهشی روابط دو کشور در طول سالیان گذشته تأثیرات قابل توجهی گذاشته است.
عصر ایرانیان: حسن همتی در سرمقاله ای با عنوان «تحریم های شکست خورده نفتی» این گونه نوشت: طرح مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم فروش نفت ایران در راستای دیگر سیاست های شکست خورده آمریکا است، اعمال فشار به جمهوری اسلامی سیاست همیشگی کاخ سفید است از این رو انتظاری برای توقف اقدامات ضدایرانی وجود ندارد. رفتارهای مخرب آمریکایی ها منافع ملت ایران را هدف قرار داده است، در واقع طرح تحریم فروش نفت ایران نشان دهنده عدم واقع بینی مقامات واشنگتن نسبت به توانمندی ها و ظرفیت های تهران است. همچنین باید اذعان کرد آمریکایی ها قصد دارند با این اقدام خود سیاست ایران هراسی را تشدید کنند؛ در واقع آنها شاهد توسعه روابط کشورها و تقویت مناسبات شان با تهران هستند لذا با این اقدام نمایشی می خواهند دولتمردان کشورهای مختلف را تحت تأثیر قرار دهند. آمریکایی ها علاوه بر تحریم حوزه نفتی ایران، عرصه های بانکی را هم تحریم کرده اند، افزود: به عبارتی تمامی ابعاد اقتصادی ایران تحت تحریم های یکجانبه و ظالمانه کاخ سفید قرار دارد و این مهم در حالیست که اقتصاد کشورمان رشد داشته و توانسته در ابعاد مختلف ارتقا یابد.
جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «چه کمکی از ما برمیآید؟» نوشت: در طول بيش از يك ماهي كه از تجاوز رژيم صهيونيستي به غزه مي گذرد، انتشار اخبار و تصاوير جنايات رژيم خصوصا عليه كودكان و غيرنظاميان عواطف بسياري را جريحه دار كرده و كم نيستند افرادي كه مي پرسند در اين شرايط خاص چه كمكي از ما به مردم مظلوم غزه برمي آيد؟ روشن است كه براي عموم مردم حتي گزينه امدادگري به مردم فلسطين ممكن نيست و با توجه به محاصره شديد و غيرانساني غزه كمك مالي هم به سختي ممكن است به تأمين مايحتاج ضروري اهالي غزه بينجامد، بنابراين عملا گزينه هاي نظامي، لجستيكي و حتي مالي موضوع اين يادداشت نيستند و تمركز بر كمك فرهنگي و اجتماعي است كه از عهده بسياري برمي آيد. پيش از هر چيز بايد براي افزايش آگاهي خودمان نسبت به ظلم ناروايي كه بر ملت مظلوم فلسطين مي رود تالش كنيم. به رغم آنكه موضوع قدس و فلسطين يكي از سرفصل هاي متعارف خبري و رسانه اي كشور در طول سال هاي پس از انقلاب بوده است، اما به دليل فقدان آگاهي از جزئيات تاريخ و مسائل فلسطين عمال بازار مكاره شبهات ماهواره اي بخشي از جامعه را هدف گرفته و براي مقابله با اين شبهات ابتدا بايد خودمان بدانيم كه ماجراي تلخ فلسطين چيست و چه ابعادي دارد. هرچند قصور و تقصيرهاي بسياري در مورد توليدات فرهنگي و هنري در مورد فلسطين شده و عملا هيچ نسبت صحيحي ميان اهميت اين موضوع و ميزان محصولات فرهنگي و هنري مرتبط با آن در كشور ما برقرار نيست، بايد تلاش كرد با مطالعه و وقت گذاردن معتنابه، همه ما اين كاستي ها را حداقل در مورد خودمان جبران كنيم و سطح آگاهي و دانش خود را در اين موضوع ارتقاي جدي دهيم.
تجارت: فرهاد احتشام زاد در سرمقاله ای با عنوان «ریشه های عدم امکان موفقیت خودروسازان دولتی» چنین نوشت: شرکت هایی که بورسی هستند، موظف هستند صورت حساب های مالی ۶ ماهه را در سایت کدال منتشر کنند. بر همین اساس، صورت وضعیت های ۶ ماهه ثبت شده شرکت های سایپا، ایران خودرو و پارس خودرو در کدال وجود دارد. بر همین اساس، زیان انباشته سه خودروساز بزرگ دولتی در ۶ ماهه اول سال جاری، ۴۳ هزار میلیارد تومان و به عبارتی روزی ۱8۳ میلیارد تومان بوده است. من باور دارم تا زمانی که خودرسازان تبدیل به خودروسازهای خصوصی نشوند، نمی توانیم از آنها انتظار سودآوری داشته باشیم، چون موارد دیگر به موضوع فعالیت اقتصادی این مجموعه ها ارجحیت پیدا می کند. من به خاطر دارم در دوران مختلف این موضوع ارزیابی شد و حتی در مجلس، کمیسیون تحقیق و تفحص به این موضوع پرداخت. قبل از این که ممنوعیت واردات مطرح باشد، مجموعه های تولیدی از عملکردشان در برابر واردات دفاع می کردند و حتی درباره سقف های قیمتی ای که برای آن ها وجود داشت. در آن زمان خودروهای وارداتی به عبارتی سقف قیمتی خودروهای تولید داخل را هم مشخص می کرد. موضوعات مختلفی در این خصوص مطرح شد و یکی از آن ها، توسعه ناخواسته مجموعه های خودرویی بود.
ارسال دیدگاه