اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله نشانه‌ای از شکست راهبرد اسرائیل، چالش فرسایشی شدن جنگ در خاکریزهای غزه، آمریکا متهم اصلی جنایت در غزه به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله نشانه‌ای از شکست راهبرد اسرائیل، چالش فرسایشی شدن جنگ در خاکریزهای غزه، آمریکا متهم اصلی جنایت در غزه به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «نشانه ای از شکست راهبرد اسرائیل» نوشت: جنگ رژیم صهیونیســتی علیه مردم مظلوم غزه و کرانه باختری هفته پنجم را پشت سر گذاشت اما هنوز رژیم غاصب به آنچه به عنوان هدف اصلی در جنگ ترسیم کرد، نزدیک نشده است. هدف گذاری آن نه کشتار ساکنان غزه و نه ورود زمینی به غزه بوده است؛ هدف گذاری آن اخراج مقاومت و به خصوص حماس از غزه بود که به طور مکرر در اظهارات مقامات ارشــد رژیم غاصب آمده است. اسرائیل، آمریکا و دولت های اروپایی به طور آشکار و بعضی دولت های دیگر به صورت غیرآشکار در هدف از میان برداشتن یا اخراج مقاومت فلسطینی از غزه همداستان شــدند و امکانات عظیمی را برای آن پای کار آوردند و هنوز هم شاهد اعزام روزانه هواپیماهای باری حامل سلاح از آمریکا و اروپا به تل آویو هســتیم. مخالفت دولت های غربی با آتش بس در جنگ هم از یک سو این همدستی را بیان می کند و از سوی دیگر صعب بودن رسیدن به این هدف را نشان می دهد. بر این اساس به نظر می آید این جنگ حتی اگر با اعلام آتش بس موقت هم - بنا به مصالح غرب و رژیم غاصب - همراه از نفس نمی افتد و تا زمانی که کاملا از هدف در نظر گرفته شــود، فعال شــده مأیوس گردند، تهاجمات مشترک آنان علیه مردم غزه استمرار پیدا می کند.

جوان: عباس حاجی نجاری در سرمقاله ای با عنوان «چالش فرسایشی شدن جنگ در خاکریزهای غزه» چنین نوشت: با تشديد جنگ در ميدان زميني غزه و ناكامي قدرت هاي سلطه در رسيدن به اهدافشان در تسليم مقاومت، جبهه بندي ها آشكارتر و اهداف حاميان اصلي رژيم صهيونيستي در كشتار يك ماه گذشته كودكان و زنان در غزه روشن تر شده است. اين صف بندي را به صراحت در بيانيه گروه 7 كه كشور هاي حاضر در آن نقش اصلي را در جنايت هاي قرون اخير عليه ملل تحت ستم در جهان داشته ودارند مي توان ديد. تأكيد گروه 7 با محوريت امريكايي ها بر حمايت از جنايت هاي رژيم صهيونيستي در غزه به رغم انزجار جهاني، بيانگر آن است كه رويكرد استمرار جنگ وحشيانه عليه مردم غزه و با مجوز آشكار قدرت هاي سلطه، براي ثبت پيروزي هاي حداقلي براي صهيونيست ها در شمال غزه وجلوگيري از فروپاشي اين رژيم به رغم شكست هاي اخير است. بيانيه پاياني نشست وزيران خارجه گروه 7 شامل امريكا، كانادا، بريتانيا، فرانسه، آلمان، ايتاليا و ژاپن كه همگي متحد رژيم صهيونيستي هستند، با ناديده گرفتن جنايات گذشته و حال صهيونيست ها عليه مردم مظلوم فلسطين، ضمن محكوم كردن حماس، از حق اسرائيل براي دفاع از خود حمايت كرده اند و هيچ درخواستي براي آتش بس در جنگ جاري مطرح نكرده اند.

قدس: حسین محمدی سیرت در یادداشتی با عنوان «افزایش مشارکت در انتخابات با شفافیت در نظارت» این گونه نوشت: ارائــــه راهکار برای افزایش مشارکت در انتخابات کار ساده ای نیست. البته با قاطعیت می توان گفت مهم ترین راهکار امید و امکان تغییری است که مـردم بـرای اصلاحات چه در ساختار و چه در سیاست گذاری سال هاست منتظر آن هستند. ایــن مسئله بـه دلـیـل وجــود فـضـای منفی در سال گذشته دچار خدشه شده و کمی نیازمند ترمیم است. نکته بعدی مسئله رقابت است. مشارکت زمانی توسعه پیدا خواهد کـرد که انتخابات رقابتی باشد. البته ما ساختار نظارتی داریـم که وظیفه تأیید صلاحیت کاندیداها را انجام می دهد، چنانچه این نظارت به یکدست فضا به سمت کاهش شدن بینجامد طبیعتا مشارکت پیش خـواهـد رفــت. امـا باید توجه داشت القای یکدست شدن، با یکدست شدن واقعی متفاوت است و اکنون این القا در حال دیده شده مؤلفه های اتفاق است. هر چند بعضا سلیقه ای فضای کشور را متأثر کرده و احتمال طـرح چـارچـوب گفتمان های جدید در داخل گفتمان اصلی کشور را کاهش می دهد که البته عمومیت ندارد.

عصر ایرانیان: فداحسین مالکی در سرمقاله ای با عنوان «آمریکا متهم اصلی جنایت در غزه» نوشت: اقدامات آمریکا در حمایت از گسترش آتش جنگ علیه غیر نظامیان غزه بی شرمانه است، از این جنگ و کشتار چیزی به آمریکایی ها نخواهد رسید و ادعاهای صلح طلبانه آنها برای همه دنیا رنگ باخته است. منطقه خاورمیانه منطقه حساس و متفاوتی نسبت به سایر نقاط جهان است و آمریکا باید بداند بی شک در آتشی که در منطقه به پاکرده اند خواهد سوخت. جنگ تمام عیار آمریکا و رژیم صهیونیستی در مقابل یک سازمان مسلح در محاصره، اینگونه آنها را گرفتار کرده است و بدانید اگر اتحاد جهان اسلام علیه آمریکا و متحدانش شکل بگیرد دیگر چیزی از منافع آمریکا در منطقه باقی نخواهد ماند. آمریکا متهم اصلی جنگ در غزه است، آمریکا بارها قطعنامه ها برای توقف جنگ را وتو کرد و نشان داد نمی خواهد این کشتار متوقف شود و هر ادعایی در مورد حقوق انسان ها مطرح می کند دروغ است و باید کشورهای اسالم در مقابل این رفتارها اقدام عملی انجام دهند و دست از بیانیه نویسی و اعلام نظر سیاسی بردارند.

خراسان: هادی محمدی در یادداشتی با عنوان «نشست ریاض و انتظارات موجود» این گونه نوشت: روز گذشته سران و وزرای امور خارجه بیش از 5۰ کشور اسلامی در ریاض پایتخت عربستان سعودی جمع شدند تا در قالب نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی که به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد تصمیمی مهم و هماهنگ برای جلوگیری از جنایات رژیم صهیونیستی در یک ماه گذشته در غزه بگیرند. انتظاری که اگرچه سخت و دور از ذهن به نظر می رسد، اما ظاهرا فلسفه سازمان همکاری اسالمی در 6۰ سال قبل همین بوده است. در واقع سازمان همکاری اسلامی یا همان سازمان کنفرانس اسلامی به این بهانه تشکیل شد تا پاسخی هماهنگ به هتک حرمت حرم مسجد الاقصی بدهد و قرار بوده در تمام این شش دهه این سازمان کاری کند تا مردم فلسطین به کسب حقوقشان نزدیک تر شوند، اما نتیجه چیست؟ نتیجه این بوده که رژیم صهیونیستی هر سال جلوتر آمده و جنایت کرده و کشورهای اسلامی هر سال متفرق تر از گذشته، راه را نه برای تشکیل دولت فلسطین که برای عادی سازی روابط با دولت جعلی اسرائیل باز کرده اند. ظاهرا عملیات طوفان الاقصی در دو موضوع توانسته امیدواری ها را در بین کشورهای اسلامی افزایش دهد؛یکی شکست افسانه شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی در داخل سرزمین های اشغالی پس از جنوب لبنان و دیگری جلوگیری از مظلوم نمایی اسرائیل در جهان که تظاهرات های باشکوه در سراسر دنیا حتی در قلب کشورهای اروپایی و آمریکا نشان دهنده آن است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه