دانا گزارش می دهد؛
اتهام یکدست سازی به حاکمیت، سناریوی اصلاح طلبان برای بازگشت به قدرت
در حالی جریان اصلاحات سودای بازگشت به قدرت را در سر می پروراند که سرمایه اجتماعی خود را بر باد رفته می بیند و راهی جز اتهام به حاکمیت ندارد.
به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در حالی جریان اصلاحات این روزها با اعلام نتیجه احراز صلاحیت ها و ردصلاحیت شدگان انتخابات مجلس از سوی هیئت های اجرایی دچار رفتارهای وسواس گونه شده است که پیش از این، بارها بر تحریم انتخابات یا نداشتن کاندیدا در انتخابات مجلس تاکید داشت.
چهره های شاخص در این جریان در زمان قانونی ثبت نام داوطلبان گفته بودند از آنجا که اصلاح طلبان به طور گسترده رد صلاحیت خواهند شد، بنابراین تمایلی به ورود به عرصه انتخابات ندارند.
این درحالی بود که چهره های نزدیک به این جریان به طور چراغ خاموش در سطح گسترده ای در مرحله پیش ثبت نام و ثبت نام نهایی انتخابات حضور فعالی داشتند، اما پدرخوانده های این جریان تلاش کردند موضع سکوت اختیار کنند تا چنانچه داوطلبان نزدیک به این جریان تایید شدند، علم حمایت از آنها بلند کرده و اگر تایید نشدند، موجی از اتهام زنی به حاکمیت در خالص سازی به راه بیندازد.
هیئت های اجرایی که به موجب قانون، اساسا از معتمدین مردمی بوده و در مرحله اول بررسی صلاحیت ها تنها به جمعبندی و تصمیمگیری بر اساس گزارش نهادهای پنجگانه یعنی وزارت اطلاعات، قوه قضائیه، اطلاعات سپاه، فرماندهی انتظامی و ثبت احوال می پردازند، ذیل اراده دولت قرار نداشته و نمی توان ادعا کرد نظر آنها با اعمال نظر بازوی اجرایی همراه است.
با این حال، اما جریان اصلاح طلب این روزها مسئله عدم احراز صلاحیت ها یا رد صلاحیت ها را بهانه ای قرار داده تا حاکمیت را متهم به خالص سازی کند.
براساس گزارش رئیس ستاد انتخابات کشور، از میان چهره های ثبت نام کننده برای انتخابات مجلس، 14 درصد رد صلاحیت شده و صلاحیت 14 درصد نیز از سوی هیئت های اجرایی احراز نشده است که به موجب قانون آن دسته از داوطلبانی که صلاحیت آنها محرز نشده است امکان شکایت و درخواست بررسی مجدد صلاحیت خود را خواهند داشت.
تلاش اصلاح طلبان برای بحرانی نشان دادن سیاست داخلی کشور
حالا، اما اصلاح طلبان به مرحله اجرای سناریوی از پیش طراحی شده خود نزدیک شدند تا با بزرگنمایی رد صلاحیت ها و نسبت دادن آن به حاکمیت، اتهام سازی کنند.
جریان اصلاحات در اجرای سناریویی تکراری در تلاش است، سیاست داخلی کشور که این روزها درگیر مسئله انتخابات مجلس و بررسی صلاحیت کاندیداهاست را بحرانی نشان دهد، تا از این طریق با اعمال فشار به هیئت های نظارت که تحت نظر شورای نگهبان عمل می کنند، زمینه برخی تایید صلاحیت ها را فراهم کند.
آنچه در این میان قابل تامل است، تلاش برای تایید صلاحیت چهره هایی نزدیک به اصلاحات در دستور کار قرار گرفته است که یا سابقه کیفری داشته و یا در محاکم قضایی پرونده های باز در حوزه های مختلف از اقتصادی تا امنیتی دارند.
به نظر می رسد، عملکرد جریان اصلاحات در طول سالهای گذشته به ویژه در جریان دفاع تمام قد از دولت حسن روحانی، لطمه جدی به سرمایه اجتماعی آنها زده است، به اذعان بسیاری از چهره های منتسب به این جریان، مردم دیگر به آنها اعتماد ندارند، حال اما آنها سودای بازگشت به قدرت را در سر می پرورانند و برای این بازگشت راهی جز فرار رو به جلو و اتهام زنی به حاکمیت برای تطهیر خود ندارند.
ارسال دیدگاه