شایعترین علل ریزش مو
متخصص پوست، مو و زیبایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که ریزش مو علت های متعددی دارد، گفت: در کنار علت های خارجی یا علت های موقتی که باعث ریزش مو می شود، ریزش موی ارثی هم وجود دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی قیصری با اشاره به این که ریزش موی ارثی هم در مردان و هم در زنان وجود دارد افزود: زمینه های ریزش مو در خانم ها و آقایان متفاوت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که در آقایان معمولا موهای نواحی جلوی سر تنک می شود، گفت: این روند وقتی ادامه دار شود موها تبدیل به کرک خواهند شد بنابراین به صورت قرینه و یا از عقب موها نازک و نازک تر می شوند و تبدیل به موهای کرکی می شوند.
دکتر قیصری گفت: در خانم ها ریزش مو معمولا از فرق سر آغاز می شود به این شکل که زمانیکه فرق سر را باز می کنند، باز تر می شود، به این حالت اصطلاحا ریزش موی زنانه می گویند.
وی با تاکید بر این موضوع که ریزش موی ارثی چه درزنان و چه در مردان به علت هورمون های مردانه به وجود می آید عنوان کرد: دربدن زنان هم هورمون های مردانه وجود دارد و اگر مقدار آن ها بیشتر شود و یا گیرنده های این هورمون ها بیشتر فعالیت کنند باعث می شود اثر این هورمون ها بر روند ضعیف شدن موها بیشتر شود.
این متخصص پوست، مو و زیبایی دانشگاه ادامه داد: به طور کلی افزایش هورمون های مردانه می تواند باعث ریزش موی ارثی، هورمونی یا مردانه در دو جنس زن و مرد شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به دلایل مختلف ریزش مو تاکید کرد: ریزش موی ارثی و یا هورمونی کاملا علت های ژنتیکی دارد بنابراین عوامل محیطی تاثیر چندانی در آن ندارند، حتی رنگ کردن موها در ریزش موی ارثی بی اثرند.
وی با تاکید بر این که استفاده از شوینده خاصی نمی تواند باعث ریزش مو و یا از ریزش مو پیشگیری کند اضافه کرد: درمان های مناسبی برای ریزش موی ارثی وجود دارد که می تواند روند آن متوقف کند به شکلی که اگر این درمان ها به موقع انجام شود حتی می تواند ضخامت موهاب نازک شده را به حالت اولیه برگرداند.
تاثیر رنگ بر ریزش مو
قیصری درباره اثرات استفاده از رنگ مو نیز توضیح داد: استفاده از رنگ موهای بسیار روشن و یا تیره می تواند به ساقه مو آسیب وارد کند، ساقه مو مثل ساقه درخت از یک مغز و یک پوسته تشکل شده است بنابراین مواد رنگی و شامپوهای قوی و یا سشوار کشیدن های مدام می تواند به پوسته مو آسیب جدی وارد کند و در نهایت باعث شکنندگی تا مو یا اصطلاحا موخوره شود.
این متخصص پوست و موی دانشگاه با تاکید بر این موضوع که استفاده از رنگ مو و یا شامپوهای قوی تاثیر چندانی بر پیاز مو ندارد اظهار کرد: این مواد به دلیل آسیبی که به ساقه مو وارد می کنند می تواند خطرناک باشد چرا که ساقه مو جسم مرده است و نمی تواند خود را ترمیم کندن.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خاطرنشان کرد: آسیب به ساقه مو درمانی به غیر از کوتاه کردن موی آسیب دیده ندارد.
قیصری با بیان این که امروزه راههای مختلفی برای درمان موهای آسیب دیده وجود دارد ادامه داد: روش هایی مثل کراتینه کردن، احیا و استفاده از سرم های مختلف توصیه می شود، این مواد می توانند غلاف پوشاننده ای بر سطح مو ایجاد کنند، این موارد می توانند تا حدی خشکی مو را برطرف کنند ولی به هیچ عنوان قادر نیستند موی آسیب دیده را ترمیم کنند.
وی ادامه داد: اگر مو بیش از حد آسیب دیده باشد، راهی غیر از کوتاه کردن ندارد.
متخصص پوست و موی دانشگاه با بیان این که مراقبت از مو شامل موارد متعددی است خاطرنشان کرد: در گام اول باید سعی کنیم آسیبی به موهای خود وارد نکنیم، زمانیکه از سشورا بادمای بالا به همراه بورس کردن های طولانی انجام شود و یا موها به سیله تل و یا گیره های محکم بسته شود ساقه مو دچار آسیب می شود.
قیصری قرار گرفتن مو در معرض نور آفتاب شدید برای مدت زمان طولانی را یکی دیگر از عواملی دانست که می تواند به مو آسیب برساند.
وی به افرادیکه دچار خشکی مو هستند توصیه کرد: استفاده از رنگ ها و مواد شیمیایی را به حداقل برسانید و همچنین استفاده از نرم کننده ها حین و یا بعد از حمام می تواند به حفظ رطوبت مو کمک کند و از خشکی و آسیب های بیش از حد بکاهد.
ارسال دیدگاه