اخبار داغ

اسماعیلی مطرح کرد؛

ملی‌شدن صنعت چاپ یکی از برنامه‌های دولت مردمی است

ملی‌شدن صنعت چاپ یکی از برنامه‌های دولت مردمی است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وقتی برنامه‌های مهم خود را در دولت مردمی آماده می‌کردیم اعلام کردم بحث ملی شدن صنعت چاپ را به عنوان یکی از برنامه‌های خود اعلام کردیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، مراسم اختتامیه بیست و سومین جشنواره ملی صنعت چاپ با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از فعالان صنعت چاپ ایران در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدای این‌مراسم، علی اکبر ابراهیمی در سخنانی با تشکر از حضور جمع گسترده فعالان صنعت چاپ در این مراسم، گفت: امروز سفرای کشورهای عضو شانگهای در این مراسم حضور دارند و این حضور می‌تواند زمینه همکاری کشورهای عضو شانگهای را فراهم کند، به دنبال عضویت دولت سیزدهم در پیمان شانگهای زمینه خوبی برای همکاری فراهم شده و امیدواریم این روند قوت بگیرد و شاهد حضور هرچه بیشتر فعالان صنعت چاپ و رویدادهای فرهنگی در این کشورها باشیم. در این زمینه می‌توان زمینه رشد و تولید صنعت چاپ با کیفیت فراهم شود و از سوی دیگر زمینه‌های صادراتی نیز فراهم شود.

ابراهیمی با اشاره به برگزاری جشنواره چاپ در دو بخش، گفت: امسال جشنواره با انتخاب برترین‌های صنعت چاپ و انتخاب برگزیدگان بخش تخصصی آثار چاپی همراه بود و ۵۰ داور در این دوره آثار ارسالی به دبیرخانه را قضاوت کردند.

وی با اشاره به رونمایی از محصولات دانش بنیان در این رویداد نیز گفت: حوزه زینک تا سال‌ها وارداتی بود اما اکنون با تلاش محققان جوان، نمونه ایرانی آن رونمایی می‌شود و امیدوارم در آینده شاهد رونمایی ماشین آلات و مواد دیگر صنعت چاپ باشیم، هرچقدر تنوع محصولات چاپی داریم تنوع مواد اولیه نیز داریم.‌

ابراز امیدواری برای راه اندازی خانه چاپ ایران

یاسر احمدوند در این مراسم با اشاره به برپایی جشنواره ملی صنعت چاپ گفت: استقبال خوب اهالی چاپ از این مراسم و برنامه‌های فاخر آن، نشان‌دهنده توفیق همکارانم در برگزاری این رویداد است.

وی افزود: صنعت چاپ تابعی از رشد اقتصادی است و اکنون که به همت دولت پرتلاش مردمی ما از شرایط رکود اقتصادی به رشد اقتصادی رسیدیم زمینه برای توسعه صنعت چاپ نیز فراهم است.

احمدوند با اشاره به اینکه طبق پیش‌بینی مراکز جهانی شرایط اقتصادی کشور ما در سال آینده در مسیر صعودی است و جزو رشدهای برتر منطقه است، ادامه داد: این موضوع به معنای این است که در حوزه صنعت چاپ که متأثر از دیگر صنایع است باید زمینه رشد توسعه را فراهم کنیم. اگر در صنایع دیگر میزان رشد سه تا هفت درصد است در صنعت چاپ باید بیش از این باشد و این زمینه ظرفیت‌های بسیار خوبی موجود است.

احمدوند با اشاره به اینکه برخی از موانع باید در داخل رفع شود، گفت: با تشکیل کارگروه چاپ، نشر و کاغذ به ریاست معاون اول رئیس جمهور، مشکلات حوزه چاپ بررسی می‌شود و قرار است به زودی تعدادی از نمایندگان صنعت چاپ در این کارگروه حضور داشته باشد و مطالب خود را بیان کنند، البته پیش از آن باید در نشستی ارزیابی مطالبات داشته باشیم.

وی افزود: طی دو سال اخیر مشکلات تولید کاغذ با دستور مستقیم معاون اول رئیس جمهور و همراهی وزرا و رؤسای سازمان. های دولتی رفع شد، در حوزه چاپ نیز باید چنین اتفاقی رخ دهد، زیر چاپ حوزه‌ای نیست که با تلاش یک مجموعه و وزارتخانه حل شود.

احمدوند با بیان اینکه مشکلات این حوزه دچار تکثر است، گفت: و شامل موضوعاتی چون کاغذ، تأمین ارز،، ترخیص ماشین آلات، مشکلات گمرکی، موضوعات مربوط به تأمین اجتماعی و مالیات، سرمایه در گردش، تسهیلات و مسائل مختلف حوزه صادرات نیازمند است با همکاری دستگاه‌های مختلف بررسی و حل شود، این موضوعات در کارگروه مطرح خواهد شد، امیدواریم به زودی جلسه برگزار شود و نتایج مفیدی برای رفع صنعت چاپ داشته باشد.

وی گفت: در حوزه کاغذ که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مأموریت و وظیفه‌ای نداشت، پیگیری‌ها موجب شد که مشکلات حل شود، در حوزه چاپ نیز امکان رفع مشکلات از سایر حوزه‌ها است، امیدوارم با همراهی و هم‌دلی با سایر دستگاه‌ها و بخش خصوصی و دولتی بتوانیم این مشکلات را مرتفع کنیم.

معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امیدوارم با حضور نمایندگان بخش‌های مختلف صنعت چاپ به زودی خانه چاپ ایران راه اندازی شود، این خانه چاپ به عنوان نماینده واقعی بخش‌های مختلف صنعت چاپ راهبری مسائل صنعت را در ارائه پیشنهادها و هم تهیه و تدوین برنامه‌ها بر عهده بگیرد.

وی افزود: از بین اهالی این صنعت هم با ساز و کاری که تدارک می‌شود بتوانیم نمایندگان شایسته برای خانه چاپ ایران انتخاب بکنیم و این خانه نماینده واقعی صنعت چاپ شود.

به گفته احمدوند، تقریباً هیچ مشکلی در کشور نداریم که نمایندگی واقعی و شاملی از همه اجزای صنعت چاپ کشور را داشته باشد، در بزرگترین مجتمع ما در یک استان بزرگ ۱۰ درصد فعالان صنعت چاپ عضو یک اتحادیه هستند که طبیعتاً نمی‌تواند نماینده دقیق و شایسته ای برای کشور باشد، باید از حضور گسترده فعالان صنعت چاپ که حدود یک هزار واحد هستند بهره برد و از این ظرفیت عظیم مردمی برای رفع مشکلات استفاده کرد.

وی در دامه از امکان بهره مندی استفاده از تسهیلات تبصره ۱۸ برای صنعت چاپ خبر داد و گفت: قرار است اعتبارات خوبی با تولیت وزارت ارشاد برای متقاضیان اختصاص داده می‌شود تا بتوانند برای صنعت استفاده کنند، طی سال‌های گذاشته وام‌های خرد پرداخت شده اما محدودیت برای واحدهای بزرگ‌تر وجود داشت اما با استفاده از این تبصره امکان بهره‌مندی از تسهیلات برای واحدهای بزرگ‌تر تدارک دیده شده است.

ملی شدن صنعت چاپ را به عنوان یکی از برنامه‌های خود اعلام کردیم

محمدمهدی اسماعیلی نیز در ادامه این مراسم گفت: امروز در کنار برگزاری جشن سالانه صنعت چاپ با تلاش همکاران اخبار خوبی به سمع و نظر همه علاقمندان این صنعت و همه دوستداران ایران سرافراز اطلاع رسانی شد. وقتی برنامه‌های مهم خود را در دولت مردمی آماده می‌کردیم اعلام می‌کردم بحث ملی شدن صنعت چاپ را به عنوان یکی از برنامه‌های خود اعلام کردیم، وقتی این موضوع را گفتیم برخی ابراز تردید کرده و خرده می‌گرفتند که چرا این موضوع سخت را بیان کردید و این مطالبه را ایجاد می‌کنید.

وی با بیان اینکه کار ما در صنعت چاپ با چند مقوله ارتباط دارد، گفت: ما در صنعت نشر و حوزه کتاب با کاغذ ارتباط داریم، زمانی که کار خود را آغاز کردیم تولید کاغذ تحریر پنج هزار تن بود اما چند ماه قبل ۱۵۵ میلیون جلد کتاب درسی با کاغذ ایرانی تولید شد. اکنون تولید کاغذ تحریر به ۸۰ نیاز تن می‌رسد و با راه‌اندازی مجموعه جدید به ۱۳۰ هزار تن می‌رسید. با راه‌اندازی مجموعه‌های دیگر و جدیدی هم مشغول کار هستند تا دو سال آینده به مرز صادرات در بخش کاغذ می‌رسیم و معتقدیم با همت اهالی صنعت چاپ شدنی است.

وزیر ارشاد با بیان اینکه در بحث جوهر و زینک جوانان برومند ایرانی و دانشمندان جوان کار مهمی را انجام دادند، گفت: این موضوع نشان داد که این کار شدنی است، ما آماده حمایت جدی برای توسعه و تولید انبوه هستیم، روژچهارشنبه گزارش این دستاوردمهم را به رئیس جمهور تقدیم می‌کنم زیرا بنا داریم مسائل مختلف این حوزه را حل کنیم.

به گفته اسماعیلی، طی این سال‌ها بازدید میدانی و جلساتی با اعضای صنعت چاپ داشتم و خوشحالم که به حل مسأله این صنعت کمک کنیم، در چاپ ما نیاز به نوسازی ماشین آلات داریم و این آمادگی در معاونت فرهنگی و دفتر چاپ وجود دارد.

وی با بیان اینکه تشکیل کارگروه و احصای مسائل این حوزه را پیگیری می‌کنیم، گفت: من نیز به عنوان خادم صنعت چاپ و نشر این کار را در دولت دنبال می‌کنم و با دوستان‌مان در حوزه اقتصادی و بانکی به این مسأله و درخواست برآورده خواهد شد، همچنین در بخش مشکلات ارز، مالیات و بیمه نیز پیگیری خواهیم داشت. اتفاق مهمی که طی دو سال اخیر در حوزه دولت شاهد هستیم این بود که کارگروه ویژه کاغذ دایر و اردیبهشت ماه امسال، توافق کردیم به کارگروه کاغذ و نشر تغییر پیدا کند، در این میان جلسات آتی به بررسی وام، مالیات تأمین اجتماعی و مسأله ارز اختصاص می‌دهیم، در این زمینه اگر دستور جلسه مشخص شود، جلسه هم برگزار می‌شود.

اسماعیلی در پایان با بیان اینکه امیدوارم با این اقدامات گام مهمی برای حل مشکلات برداشته شود، گفت: صنعت چاپ و نشر اگرچه بخشی از آن به صنعت ارتباط دارد یک ماهیت کاملاً فرهنگی دارد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه