اخبار داغ

گزارش دانا از رویداد ملی به توان مردم نهادها؛

امروز شکرانه عزت بزرگ انقلاب حضور ما در پای صندوق های رای است/ انتخابات رشد و توسعه را به دنبال دارد

امروز شکرانه عزت بزرگ انقلاب حضور ما در پای صندوق های رای است/ انتخابات رشد و توسعه را به دنبال دارد
نخستین همایش ملی سازمان‌های مردم نهاد در شوراهای توسعه و حمایت از تشکل‌های سراسر کشور با عنوان رویداد ملی به توان مردم نهادها با حضور سمن‌ها از سراسر کشور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نخستین همایش ملی سازمان‌های مردم نهاد در شوراهای توسعه و حمایت از تشکل‌های سراسر کشور با عنوان رویداد ملی به توان مردم نهادها با حضور سمن‌ها از سراسر کشور در سالن همایش‌های وزارت کشور برگزار شد.

در این برنامه علاوه بر جمعی از تشکل‌های مردم نهاد کشور، وحیدی وزیر کشور، عباسی معاون وزیر و مسئول سازمان امور اجتماعی کشور، شاهچراغی معاونت سیاسی وزیر کشور و مدیران کل اموراجتماعی‌و فرهنگی استانداری‌های کشور حضور داشتند.

بیشتر بخوانید:

هر کجا که مردم در صحنه باشند مسائل با سرعت و به خوبی حل می‌شود

 

عباسی: امروز شکرانه عزت بزرگ انقلاب حضور ما در پای صندوق های رای است

محمد عباسی، معاون وزیر کشور و رییس سازمان امور اجتماعی کشور در این برنامه اظهار کرد: وقتی به دستاوردهای دیکتاتوری در تاریخ کشور نگاه می کنیم، می بینیم که حاکمیت را برای خود می دانند یعنی حق پادشاهی و حاکمیت از آن آنهاست و این حق برای دیگران پذیرفته شده نیست اما امروز بر عقلا و اندیشمندان جامعه واجب است که بر منطق غیر عقلانی غلبه کنند. شهدا و امام این سنت و سعیه قبیح پادشاهی در ایران را برانداختند و پیروزی انقلاب ملت ایران را امروز جشن می گیریم تا عزت و شکوه مردم را یادآوری کنیم.

محمد عباسی تصریح کرد: ملت ایران بعد از 40 سال همچنان در صحنه هستند و پیروزی انقلاب یکی از شکرانه های عزت مندی مردم است که همچنان در صحنه باشیم. امروز شکرانه عزت بزرگ انقلاب حضور ما در پای صندوق های رای است. 

معاون وزیر کشور در ادامه خاطرنشان کرد: تشکل ها نماینده اقصی نقاط کشور هستند یعنی صلابت، اراده و همت مردم. شما منتخب مردم هستید، می توانید جریان های اجتماعی و آسیب ها را حل کنید. علایق و تجارب خود را در رابطه با کاهش فعالیت های اجتماعی یادداشت کنید تا فعالیت ها توسعه و دسته بندی شود و کارهای بزرگ را انجام دهید. 

وی با بیان اینکه برنامه دولت سیزدهم برنامه تحولی است که به نقش مردم تاکید دارد، گفت: حمایت از مردم و تقویت ظرفیت کارکردی تشکل ها از برنامه های مهم دولت است. امروز ملت ایران در برابر تمام توطئه ها موفق شدند و در میان بسیاری از کشورهای دنیا در عرصه های مختلف علم و فناوری و نانو در رتبه سوم و چهارم هستند. ایران امروز از هشت کشور اول دنیا در خطوط لوله کشی و نفت و گاز است اما بدخواهان جوری فضا را جلوه می دهند که ناامیدی مستولی شود در حالی که این گونه نیست. 

رییس سازمان امور اجتماعی کشور تصریح کرد: هر جا ملت شکوه خود را تظاهر کرد، مدت ها دشمن عقب نشست و هر جا نادانان هر چه از غرب گفتند تکرار کردند، دشمن برنامه های متعدد دیگری را برای توطئه تدوین کرد. امروز تمام کسانی که در کشور زندگی می کنند از امنیت برخوردارند و این کار بزرگی است که بدون هزینه و با مشارکت مردم در امنیت حاصل می شود.

وی گفت: ما باید شکوه خود را به دشمن تاکید کنیم تا دشمن ناامید شود. دشمن نباید جرات کند تا نسبت به ایران اقدامی انجام دهد و شاهد توطئه های افغانستان و عراق در ایران نباشیم. حضور ملت تضمین کننده امنیت کشور است. 

محمد عباسی خطاب به سازمان ها و تشکل ها خاطرنشان کرد: شما می توانید به مسئولان نظام مشورت و نظر بدهید و جریان نهضت اجتماعی مبنی بر حضور مردم با مدل دفاع مقدس با دیگر اجرا شود و با کنار زدن پلشتی ها و کمک های مردم در عرصه های مختلف اجتماعی شاهد حل مسایل کشور باشیم. شما بخشی از این حرکت هستید و نقش آفرینی می کنید. 

رییس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: امروز دغدغه دشمن حضور مردم است و باید در این عرصه ناامید شود. امیدوارم شما تشکل ها و سازمان های مردم نهاد زمینه حضور و مشارکت مردمی را به خوبی فراهم کنیم.


شاهچراغی: انتخابات امنیت ساز است و رشد و توسعه را به دنبال دارد

در ادامه این برنامه، سید محمدتقی شاهچراغی، رییس ستاد انتخابات کشور گفت: در تمام مقاطع در طول تاریخ بشر و بعد از انقلاب این عناصر فعال بودند که صحنه ها را به گونه ای رقم زدند که عزت مردم دیده شد. در صحنه های مختلف جایی که سازمانی نبود تشکل های مردمی شکل می گرفت و مردم با حرکت سازمان یافته وارد صحنه می شدند و نقش مردم در ورود به صحنه و حل مسایل بی نظیر است. 

شاهچراغی ادامه داد: نقش سازمان های مردم نهاد از هر جنسی می تواند نقش تهییج و تشویق کننده داشته باشد و یک بخش دیگر از تکلیف شما مطالبه از دولت است. بخشی که مردم در این سازمان ها کار می کنند با کمترین امکانات و کمترین توقع است و تنها به واسطه دغدغه و انگیزه در این میدان حاضرند. 

این مقام مسئول در ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: سازمان های امور اجتماعی در وزارت کشور نقش هماهنگ کننده دارند و تعریف میدان را ارایه می دهند البته این حمایت ها از این سازمان ها کافی نیست و هرچه هست مصداق حضور مردم است. در موضوع انتخابات نیز نقش اصلی را مردم ایفا می کنند و این شعار نیست. مردم در اجرا و برگزاری انتخابات حضور دارند و قریب به 59 هزار شعبه اخذ رای در سراسر کشور پیش بینی شده است که 800 هزار نفر در شعب اخذ رای برای جمع آوری آرای مردم فعالیت می کنند و هیچ کس آنها را به اجبار نیاورده است.

شاهچراغی خاطرنشان کرد: حتی رای اولی ها در پای صندوق های رای ایفای نقش می کنند. معلم، دانشجو، کارمند، کشاورز از تمام اقشار در پای صندوق ها حضور دارند و 800 هزار نفر مجری عملیات گسترده انتخابات هستند. ناظرین در انتخابات همه مردمی هستند چه از وزارت کشور و چه از سوی شورای نگهبان، همه منتخب و از سوی مردم هستند.

وی گفت: مشارکت با مردم است اما الزام و اجبار نیست. به واسطه شرایط کشور و نقش ایران در منطقه و سطح بین الملل امروز بیش از هر مقطع دیگر حضور مردم موثر و اثرگذار است و جنس مردم این گونه است که علی رغم تمام گله مندی ها و مشکلات که به حق هم هستند اما باز می آیند و مشارکت می کنند و حتی مردمی که زندگی متوسط رو به پایین دارند از جمعیت بیشتری در مشارکت و اثرگذاری برخوردارند. 

شاهچراغی اظهار کرد: در میدان تقابل در فضای رسانه ای سخت و سنگین قرار داریم و به شدت دشمن تلاش در ایجاد فضای یاس و ناامیدی می کند اما تاکنون 13 هزار و چند صد نفر حائز شرایط حضور در انتخابات شدند و به لیست این افراد در روزهای آینده توسط شورای نگهبان اضافه می شود. جمع بندی ما از تمام حوزه ها این است که میدان رقابت به خوبی فراهم است. 

وی گفت: کاری که به نظر می آید سازمان های مردم نهاد و حلقه های میانی می توانند انجام دهند، تلاش برای مشارکت قوی است تا مجلس قوی به دنبال آن شکل بگیرد. انتخابات امنیت ساز است و رشد و توسعه را به دنبال دارد. 

شاهچراغی تصریح کرد: کارهای خوبی در برخی سازمان ها به واسطه سازمان های مردم نهاد و محله محور شکل گرفته که کار ارزشمندی است البته حوزه کارهای سازمان های مردم نهاد مرزبندی شده و باید اقدامات چهره به چهره انجام شود. اگر می خواهیم مشکلات حل شود نیازمند انسجام و وحدت ملی هستیم و آنچه در حل مسایل کشور موثر است، مجلس قوی است که با مشارکت قوی شکل می گیرد. 

وی گفت: حتما برای استحکام درونی کشور نیازمند مشارکت قوی هستیم و در اجرای انتخابات خوب از زمان جلوتر قرار داریم و زیرساخت های خوبی برای این امر پیش بینی شده است. در تمام نظرسنجی های مردم در مورد مشارکت شاهد سیر صعودی مشارکت هستیم. ملت ایران شگفتی ساز هستند و البته حق شما سازمان ها و نهادها مطالبه گری از دولت است. این حق را برای مردم بدانید و رای حق مردم را با تشویق و اقدامات دیگر فراهم کنید. شما می توانید افتخار یازده اسفند را بسازید.

عبودتیان: دولت سیزدهم معتقد به الگوی برنامه ریزی و استراتژیک است

بعد از سخنرانی رییس ستاد انتخابات کشور در این برنامه؛ عبودتیان دستیار مردمی سازی دولت گفت: حضور سازمان های مردم نهاد در عرصه های مختلف همان تکلیف الهی و انسان خلیفه اللهی است. آرمان و ایده مرکزی جمهوری اسلامی هدف بزرگ خلیفه اللهی است که می خواهد این هدف بزرگ را جامه عمل بپوشاند. انسانی که حق الگوی هدایتی برای دیگران دارد در ابعاد مختلف قانون اساسی دیده شده و بر آن تاکید شده است. 

عبودتیان اظهار کرد: قانون جمهوری اسلامی بسیار مترقی و در دنیا رو جلو است. تشکل های مردمی بر روی قانون اساسی کار کنند. بعد از 45 سال هر گاه این قوانین را رعایت نکردیم به ضرر ما بوده است که نمونه آن اقتصاد است که رهبر انقلاب در هر سال بر اقتصاد مقاومتی تاکید می کنند که اقتصاد نباید در دست دولت باشد و هرچه این اتفاق انجام شود، شاهد مشکلات بیشتری خواهیم بود.

وی با اشاره به تلاش های دولت سیزدهم تصریح کرد: در این دولت اتفاق ویژه ای افتاده که می توان به آن افتخار کرد و آن شعار دولت مردمی است. بر همین اساس سند تحول عقلایی به عنوان سند تحول دولت شکل گرفت که همه با رویکرد مردمی بودن دولت بود. دولت سیزدهم معتقد به الگوی برنامه ریزی و استراتژیک است. برنامه ریزی استراتژیک شان حکومتی دارد اما برنامه ریزی شان اجرایی دارد که از کف میدان آغاز می شود. 

عبودتیان تصریح کرد: در دولت سیزدهم نهادی به عنوان شورای عالی جهاد سازندگی برای اشاعه کار جهادی شکل گرفت تا مفهوم جهاد سازندگی را در تمام میدان ها به عرصه عمل بیاورد. میدان باید در دست مردم باشد و تشکل ها نمونه ای از مردم در حوزه های مختلف هستند که می توانند حتی در حوزه آسیب های اجتماعی محل مسایل آن موثر باشند.

گفتنی است؛ این برنامه که به همت و میزبانی وزارت کشور برگزار شده، نخستین همایش گردهمایی اعضای سازمان‌های مردم نهاد است که بعد از انتخاب این اعضا توسط سازمان‌ها شکل گرفته است.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه