logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

احتمال نابودی بشر توسط هوش مصنوعی چقدر است؟/ پاسخ ایلان ماسک

احتمال نابودی بشر توسط هوش مصنوعی چقدر است؟/ پاسخ ایلان ماسک
«ایلان ماسک»، مدیرعامل تسلا و اسپیس‌ایکس، در یک سمینار گفته است که 10 یا 20 درصد احتمال می‌دهد که هوش مصنوعی باعث نابودی بشریت شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ایلان ماسک معتقد است که باید این فناوری را پیش برد. این میلیاردر پیش‌تر نیز در یک تغییر موضع گفته بود که مزایای این فناوری نسبت به معایب آن بیشتر است.

براساس گزارش دیجیاتو، ماسک در سمینار Great AI Debate دوباره درباره خطرات فناوری هوش مصنوعی و البته مزایای آن صحبت کرد. او گفت: «من فکر می‌کنم احتمال دارد که [هوش مصنوعی] به بشریت پایان دهد؛ احتمالاً با جف هینتون [ملقب به پدرخوانده هوش مصنوعی] موافقم که این احتمال حدود 10 یا 20 درصد یا چیزی شبیه این است.»

ماسک اشاره‌ای نکرد که چگونه به این رقم رسیده است، بااین‌حال او از آینده هوش مصنوعی با خوش‌بینی نسبی یاد می‌کند.

در این سمینار، ماسک تخمین زد که هوش دیجیتالی تا سال 2030 از مجموع تمام هوش انسانی فراتر خواهد رفت. درحالی‌که او باور دارد نکات مثبت احتمالی چنین هوشی بیشتر از نکات منفی آن باشد، اذعان کرد که اگر توسعه هوش مصنوعی به مسیر فعلی خود ادامه دهد خطری برای جهان وجود خواهد داشت.

«رومن یامپولسکی»، محقق ایمنی هوش مصنوعی و مدیر آزمایشگاه امنیت سایبری در دانشگاه لوئیزویل آمریکا، می‌گوید حق با ایلان ماسک است و هوش مصنوعی می‌تواند خطری برای حیات بشریت باشد؛ اما مالک ایکس در ارزیابی خود کمی محافظه‌کار است.

به باور یامپولسکی، احتمال اینکه هوش مصنوعی کنترل بشر را در دست بگیرد یا باعث یک رویداد پایان‌دهنده بشریت شود، بسیار بالاتر از 10 یا 20 درصد است. این محقق هوش مصنوعی می‌گوید چون کنترل هوش مصنوعی پیشرفته غیرممکن است، تنها امید ما این است که آن را نسازیم.

ایلان ماسک پیش‌تر درباره بهترین راه برای ایمن نگه‌داشتن انسان‌ها از این فناوری گفته بود: «[هوش مصنوعی] را مجبور به دروغ‌گفتن نکنید؛ حتی اگر حقیقت ناخوشایند باشد. این موضوع خیلی مهم است.»

دراین‌باره محققان دریافته‌اند که وقتی هوش مصنوعی یاد بگیرد به انسان دروغ بگوید، اقدامات ایمنی فعلی برای کنترل هوش مصنوعی تقریباً غیرممکن می‌شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه