سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد؛
افزایش سهم درآمدهای پایدار/ نوسانات نرخ ارز نفعی برای دولتها ندارد
سخنگوی اقتصادی دولت ضمن اعلام اینکه ضمانت بانکی جایگزین دریافت نقدی مالیات و عوارض تولیدکنندگان شده است، گفت: سهم درآمدهای پایدار پارسال به ۵۲ درصد و امیدواریم امسال هم به ۶۰ درصد نزدیک شویم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نخستین نشست خبری مشترک سخنگوی اقتصادی دولت با رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد که احسان خاندوزی در ابتدای این نشست با بیان اینکه یکی از تغییرات امسال در جلسات نشست سخنگوی اقتصادی، برگزاری نشستهای مشترک با اعضای ستاد اقتصادی دولت است، اظهار کرد: این نشستها هر ماه با یکی از اعضا برگزار خواهد شد و تلاش ما این است که دسترسی حداکثری رسانهها به اعضای اقتصادی دولت را فراهم کنیم.
وی با اشاره به آخرین تحولات بودجه ۱۴۰۳، یادآور شد: دولت دو رویکرد در حوزه مالیه عمومی را سرلوحه امور قرار داده است که اولین رویکرد معطوف به شفافیت و انضباطبخشی به دخل و خرج دولت و شرکتهای دولتی از مسیر اجرای حساب واحد خزانه و پرداخت به ذینفع نهایی است. رویکرد دیگر هدفگذاری دولت برای ارتقای سهم درآمدهای پایدار از بودجه عمومی به یک میزان قابلاعتناست.
افزایش سهم درآمدهای پایدار به ۵۲ درصد
وزیر اقتصاد ادامه داد: در سه سال گذشته نسبت درآمدهای پایدار که مجموع درآمدهای غیر نفتی و استقراض را شامل میشود از ۴۲ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۵۲ درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش پیدا کرد و امیدوارم در سال ۱۴۰۳ به نسبت ۶۰ درصد نزدیک شویم.
سخنگوی اقتصادی دولت با تاکید بر اینکه امسال برای سومین سال پیاپی شاهد کاهش نرخ مالیات بر واحدهای تولید هستیم، اظهار کرد: این امر به نحوی پیش رفته است که در سال ۱۴۰۰ کاهش پنج درصدی، در سال ۱۴۰۱ کاهش هفت درصدی و امسال نیز کاهش پنج درصدی را شاهد خواهیم بود و این امر در تاریخ بودجهریزی بیسابقه است.
ضمانت بانکی جایگزین مالیات تولیدکنندگان
خاندوزی با اشاره به اقدام دولت برای جبران کمبود نقدینگی شرکتها، اظهار کرد: دولت بنا دارد تا پایان مهر امسال برای کاهش فشار به نقدینگی شرکتها و واردکنندگان کالاهای اساسی، به جای دریافت مالیات و عوارض آنها به صورت نقد، ضمانتنامه بانکی، اسناد خزانه و اوراق گام را جایگزین کند. امیدواریم با کاهش نرخ مالیات و استفاده از ابزارهای جدید برای تسویه شاهد رفع برخی از مشکلات تولیدکنندگان کشور باشیم.
خاندوزی در ادامه این نشست در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت سامانه مودیان، گفت: تا ۲۶ فروردین ۱۳۷ هزار مودی به سامانه متصل شدهاند و مجموعا بیش از ۱.۵ میلیارد صورت حساب صادر شده است. حدود ۵۸ درصد از صورتحسابها توسط شرکتهای معتمد صادر شده و ۴۲ درصد دیگر نیز بصورت مستقیم توسط خود مودیان. به این دلیل که امسال اولین سال اجرای قانون است، دولت بنای جریمه مودیانی که وارد سامانه نمیشوند را ندارد، اما حتما از ابزارهای تشویقی خود استفاده خواهد کرد.
۶۰ هزار میلیارد تومان تکلیف بودجه امسال برای واگذاری
سخنگوی اقتصادی دولت با بیان آماری از وضعیت مولدسازی داراییهای دولت، اظهار کرد: در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در محور مولدسازی داراییهای دولت اعدادی برای فروش سهام و مولدسازی دیده شده و ۶۰ همت تکلیف بودجه امسال برای واگذاری در نظر گرفته شده و ۶۰ همت نیز تکالیف مولدسازی و واگذاری داراییهای مازاد دولت در قانون بودجه مصوب شده است. در کنار آن ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از محل انتقال سهام شرکتهای دولتی بابت رد دیون به سازمان تامین اجتماعی اختصاص خواهد یافت.
وی ادامه داد: در بخش رد دیون تامین اجتماعی این اتفاق مثل سنوات قبل رخ خواهد داد که مراحل ابتدایی قانونی خود را طی میکند و باید سهام مدنظر برای انتقال به تامین اجتماعی شناسایی شود. بخش عمده سهامهای قابلواگذاری در سنوات گذشته واگذار شده و تعداد انگشتشماری از سهام شرکتهای دولتی باقی مانده است که قابلیت انجام تکلیف ۶۰ هزار میلیارد تومانی امسال را دارند.
سخنگوی اقتصادی دولت ادامه داد: در زمینه مولدسازی دو ردیف عملکردی داریم که شامل گردش حساب خزانه به معنای واگذاری نقدی اموال مازاد دولت است و عدد چشمگیری هم نیست اما ردیف دوم به تهاتر داراییهای مازاد دستگاههای دولتی در استانهای مختلف با پیمانکاران طرح های عمرانی دولت بازمیگردد که املاک شناسایی شده و مصوبه مازاد بودنشان از سوی هیات عالی مولدسازی اخذ شده است و برای تکمیل پروژه عمرانی به پیمانکاران منتقل میشود.
اینکه "دولت به دلیل تامین بودجه خود تن به افزایش قیمت ارز میدهد" اشتباه است
خاندوزی در بخش دیگری از این نشست خبری با تاکید بر اینکه نوسانات نرخ ارز هیچ نفعی برای دولتها ندارد، تصریح کرد: دلیل تاخیر نهایی شدن قانون بودجه ۱۴۰۳ اجرای آییننامه مجلس شورای اسلامی برای بررسی دو شوری بودجه است اما این تاخیر ارتباطی با نوسانات اخیر بازارها ندارد. متاسفانه این رویکرد که دولت به دلیل تامین بودجه خود تن به افزایش قیمت ارز میدهد یک رویکرد اشتباه است.
وی تاکید کرد: دولت نفت خود را با نرخ ارزی تسعیر میکند که در بودجه مشخص شده و سایر قیمتها هیچ نفعی برای دولت ندارد. علاوه بر آن ملاحظات سیاسی دولتها و همچنین ملاحظات اجتماعی نیز دولتها را به سمت ثبات بازارها هدایت میکند.
ارسال دیدگاه