اخبار داغ

به مناسبت سالروز بازگشت ناوگروه ۸۶؛

همایش ماموریت ویژه با حضور امیر دریادار ایرانی برگزار شد

همایش ماموریت ویژه با حضور امیر دریادار ایرانی برگزار شد
همایش ماموریت ویژه به مناسبت سالروز بازگشت ناوگروه ۸۶ امروز با حضور امیر دریادار شهرام ایرانی در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ همایش ماموریت ویژه به مناسبت سالروز بازگشت ناوگروه ۸۶ امروز (یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) با حضور امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد.

در ابتدای این برنامه سید محمود‌رضا آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه امروز ما شاهد یک حرکت بزرگ نیروی دریایی در جهان هستیم، اظهار کرد: جوانان ما باید با این رشادت ها آشنا شوند و بدانند این آرامش و احساس امنیتی که در دانشگاه داریم خیلی راحت به دست نیامده است.

وی افزود: از اینکه امروز میزبان نیروی دریایی هستیم افتخار می کنیم و امیدواریم  در تمام ماموریت ها موفق باشند.

امیر دریادار ایرانی: امروز می‌توانیم بگویم ما در تمامی حوزه ها به نبوغ کامل در ناوگروه 86 دست یافتیم

در ادامه امیر دریادار شهرام ايرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش ضمن تبریک دهه کرامت، اظهار کرد: در زمان دفاع مقدس شاهرگ اقتصادی دشمن بعثی قطع و در کنار آن اقتصاد خودمان با اسکورت کشتی ها توسط نیروی دریایی ارتش تاکنون باقی مانده است. تنگه هرمز، باب المندب و مالاکا که نقاط اتصال آن‌ها را مثلث طلایی می‌گویند، محل عبور بسیاری از کشتی های تجاری است و این محل از سال 86  دزدی های دریایی رخ می‌داد و این دزدی ها بیشتر مواد غذایی بود اما بعد ها آن ها مسلح شدند. 

وی با بیان اینکه نقش ما در حوزه اقتصاد دریامحور از زمان دفاع مقدس آغاز و تا به امروز هم در پهنه های اقیانوسی جهان ادامه دارد، افزود: عملیات مروارید در سال‌های دفاع مقدس در شمال خلیج فارس رخ داد که به دنبال آن توان نظامی و شاهرگ اقتصادی دشمن بعثی قطع شد اما به دنبال آن شاهرگ اقتصادی ما تا به امروز فعال بوده است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه عمده فعالیت های ما در زمان دفاع مقدس در بندر امام انجام می‌شد و در این محدوده اسکورت ها صورت می‌گرفت، خاطر نشان کرد: در سال 86 حفاظت و حراست از محدوده خلیج فارس به دلایلی همچون آغاز دزدی دریایی و تروریسم دریایی به نداجا واگذار شده است. از سال 86 دزدان دریایی سلاح به دست گرفتند و تنها ده دلار در ماه به آن ها داده می‌شد آن هم برای ورود به کشتی، اما باقی اموال کشتی به جاهای دیگر می‌رود و وارد بحث نخواهم شد.

وی افزود: به گفته رهبر معظم انقلاب اسلامی منافع دریا برای همه است، باید نیروهای مسلح کشور با اقتدار از منافع دریایی بهره مند شود، همرزمان ما در ناوگروه 86، 350 نفر بود و از 29 استان و یک جوان دهه هشتادی هم در این ناوگروه حضور داشت.

فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: خداوند را شاکرم که توانستیم ماموریت ناوگروه 86 را به سرانجام برسانیم، بعد از جلسه با رهبر انقلاب اسلامی، 11 ماه جلسات مختلف برای انجام این ماموریت داشته ایم و تمامی ظرفیت ها را در تمامی حوزه ها برای انجام ماموریت بسیج کردیم. 

وی با اشاره به اینکه دو نوع دریانوردی وجود دارد، گفت: یکی از انواع دریانوردی ها تکیه به ساحل بوده و دیگری ساحلی وجود ندارد که در ماموریت ناو گروه 86 ما از اقیانوس آرام که ساحل ندارد با ناوشکن دنا عبور کردیم. 

دریادار ایرانی ادامه داد: ما اقدامات عملی این عملیات را آغاز کردیم و توانستیم توسط نخبگان کشوری خودمان و با انجام اقدامات علمی مسیرهای حرکت را مشخص کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مسیرهای حرکت را با ساخت یک نرم افزار توسط نخبگان علمی مشخص کردیم و این نرم‌افزار امروز در اختیار ماست و می‌توانیم با آن تشخیص دهیم که وضعیت اقیانوس برای دریانوردی چگونه است. 

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: ما مسیرمان را از شرق شروع کردیم و دلیل آن 3 مورد بود، یکی از اطمینان از نرم افزارهای ایجاد شده و بعد سنجش ناوشکن دنا بود.

دریادار ایرانی بیان کرد: در ابتدای مسیر وارد هند شدیم و در هند اقتدار پزشکی ایران را نشان دادیم چراکه در آنجا یکی از بیماران که مشکل قلبی برایش ایجاد شده بود توانستیم به ساحل برسانیم، در ادامه وارد جاکارتا شدیم و در آنجا اقتدار سیاسی کشور را نشان دادیم زیرا به طور رسمی از کشور ایران استقبال رخ داد. 

وی با اشاره به انواع نبوغ در ماموریت ناوگروه 86 گفت: نبوغ آماد و پشتیبانی، نبوغ مدیریتی و نظامی ما در این ماموریت ایجاد شد که امروز می‌توانیم بگویم ما در تمامی حوزه ها به نبوغ کامل در ناوگروه 86 دست یافتیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اقدامات حوزه بهداشت و درمان، گفت: ما از تمامی تجهیزات بهداشتی و درمانی در ناوگروه 86 در اختیار داشتیم بگونه‌ای که تیم درمانی ما در این مأموریت، 3 مورد عمل جراحی و یک نوع عمل احیا را هم صورت داد، همچنین تولید بانک خون تمام ایرانی را در ناوگروه 86 در اختیار داشتیم، تمامی تجهیزات پزشکی را در آید ماموریت به صورت سیار در اختیار داشتیم. 

فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: ما تا جاکارتا بارها و بارها دریانوردی کرده بودیم اما بعد از آن و ورود به اقیانوس آرام را برای نخستین بار در برنامه داشته‌ایم. 
دریادار ایرانی ادامه داد: در حین مأموریت متوجه غرق یک ناوشکن ساخته شده به دست آمریکایی‌ها در اقیانوس آرام شده بودیم اما دریادلان ایران به سلامت با ناوشکن تمام ایرانی دنا از این اقیانوس عبور کردند.

وی تأکید کرد: در طول انجام ماموریت به طور کامل در حال رصد بودیم و هیچگاه متوجه نشدند که پشتیبانی های سوختی و امدادی و... ما چطور انجام می‌شود.
امروز امنیت دریایی به طور کامل وجود دارد

وی با تأکید بر اینکه امروز امنیت دریایی به طور کامل وجود دارد، گفت: در میانه اقیانوس آرام تمامی اقتدارات سیاسی، حقوقی، نطامی، مدیریتی، علمی و... ما صورت گرفت. 

دریادار ایرانی اظهار کرد: ما در این عملیات بزرگ هیچ بهانه ای به دست هیچ کشوری ندادیم، در کشور برزیل، اقتدار فرهنگی و دینی ما رقم خورد زیرا در هنگام ورود به آنجا بر روی ناو نماز جماعت برپا کردند و نیز در آنجا تمامی موازین شرعی و اخلاقی از جانب دریادلان ما رعایت شده بود که این امر موجب تعجب آن ها شده بود. 

وی عنوان کرد: پایان مأموریت در کشور برزیل برای ما ارزشمند بود زیرا نظامیان آن‌ها ما را با بغض راهی کردند که همگی به سبب عملکرد خوب دریادلان ما بود. 

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: حوزه وحدت شیعه و سنی هم در کشور آفریقای جنوبی رخ داد به گونه ای که ما در برنامه محفل انس با قرآن اهل تسنن این کشور شرکت کردیم که این هم خود جای توجه دارد، دریادلان ما با وجود تمامی مشکلاتی که قبل از انجام ماموریت برای آن ها ایجاد شده بود اما حاضر به ترک این ماموریت بزرگ نشدند. 

دریادار ایرانی با بیان اینکه در مأموریت ناوگروه 86 در تمامی حوزه ها از جمله بهداشت و درمان، امداد و پشتیبانی، آموزش و... اقتدار ما اثبات شد، گفت: در این عملیات ما در حوزه ارتباطات یک ثانیه قطعی هم نداشتیم و به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، وجه بین الملل جمهوری اسلامی در دنیا قوت گرفت.

فرمانده نیروی دریایی ارتش، گفت: ناوشکن دنا بعد از بازگشت از ماموریت ناوگروه 86، در ماموریت کمربند دریایی نیز شرکت کرد اما باید بدانید که باوجود ناوشکن های سنگین اما ناوشکن دنا در ابتدا عبور کرد و سپس دیگر ناوشکن ها، که این هم خود نشانه اقتدار و عزت ایران اسلامی است. 

دریادار ایرانی با بیان اینکه ناوشکن دنا 48 درجه دریانوردی کرد و خم به ابرو نیاورد، گفت: روزی تمام تجهیزات دریایی ما ساخت دیگران بود اما امروز به خودکفایی رسیده‌ایم که ناوشکن تمام ایرانی دنا نمونه آن است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان با بیان اینکه امروز جایگاه جمهوری اسلامی در قله های بالا قرار دارد، گفت: زمانی که اقتصاد دریا محور به حرکت درآید و ما به این امر مهم توجه داشته باشیم می‌توانیم در تمامی حوزه ها موفق شویم لذا ما فاصله بسیاری با آنچه که باید باشیم داریم که باید این فاصله با توجه به فرمان مقام معظم رهبری کاهش یابد. 

دریادار ایرانی در پایان تأکید کرد: ما آمادگی داریم چه در شمال و جنوب امکان دریانوردی و بازدید شما دانشجویان را داریم.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه