گزارش دانا از نشست غریب آبادی؛
شعار هفته: "غزه، مظهر کارنامه سیاه حقوق بشر آمریکایی" شد
دبیر ستاد حقوق بشر گفت: اقدامات ضد حقوقی امریکا نباید فراموش شود از همین رو شعار هفته افشای حقوق بشر "غزه، مظهر کارنامه سیاه حقوق بشر آمریکایی" تعیین شد.
به گزارش خبرنگار شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ نشست خبری هفته «بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی» امروز با حضور کاظم غریب آبادی، دبیر ستاد حقوق بشر و معاون امور بینالملل قوه قضائیه در محل شورای هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
غریب آبادی در این نشست با اشاره به این که ایالات متحده آمریکا در پیشانی نقض حقوق بشر نسبت به ملت خودش و سایر ملتها قرار دارد افزود: حجم جنایات آمریکا در طول تاریخ کوتاه پیدایش این کشور آن قدر زیاد است که تبیین آن در قالب یک هفته و رویدادهای متنوع هم نمیگنجد.
سرکوب زنان و اقلیتها و نقض حقوق رنگینپوستان، تنها گوشه از این اقدامات داخلی است. مقامات این کشور ادعا میکنند که نظام سیاسی آنها مظهر دموکراسی است؛ اما اقدامات ضد مردمسالاری در آن کاملاً برجسته است. رفتارهای ضدانسانی و وحشیانه علیه دانشجویان و اساتید دانشگاه در این کشور که گناهی جز دفاع از مردم غزه و رفح نداشتند، گواهی بر این ادعاست که البته مشتی نمونه خروار و نمونهای کوچکی هست. کتابها و گزارشهای فراوانی در حوزه فعالیتهای ضد حقوق بشر آمریکا (حتی با معیارهای مورد قبول خود آنها) منتشر شده است.
غزه؛ مظهر کارنامه سیاه حقوق بشری آمریکا
وی افزود: اقدامات رژیم آمریکا علیه مردم کشور ما که موارد بیشماری در طول تاریخ را شامل میشود را نباید فراموش کنیم. این جنایات ضدبشری همچنان ادامه دارد. مردم، نخبگان و سیاسیون ما باید نسبت به این جنایتها آگاهی داشته باشد که این فعالیتها همچنان ادامه دارد.
دبیر ستاد حقوق بشر و معاون امور بینالملل قوه قضائیه عنوان کرد: امسال برای هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی شعار «غزه؛ مظهر کارنامه سیاه حقوق بشری آمریکا» را انتخاب کردهایم شعاری که هم جنبههای بینالمللی و فرامرزی دارد و هم این که ناظر به یک وضعیت بهروز است و از سوی دیگر ماهیت جنایتکارانه رژیم صهیونیستی و حامی بزرگ آن یعنی آمریکا را افشا میکند. چون همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند همه اسناد و واقعیتهای انکارناپذیر نشان میدهد که آمریکائیها به شکل مستقیم و در همه ابعاد سیاسی، نظامی و اقتصادی بزرگترین حامی این رژیم کودک کش هستند.
وی گفت: برنامههای این هفته با آیین گرامیداشت شهدای هفتم تیر و همزمان با چهلم شهدای خدمت، از چهارشنبه ششم تیر آغاز میشود. صبح این روز در یادمان شهدای هفتم تیر (مجتمع سرچشمه) یاد شهدای این واقعه تروریستی گرامی داشته خواهد شد. آیین شکرانه سلامت مقام معظم رهبری همزمان با نماز مغرب و عشاء در مسجد جامع ابوذر که محل سوءقصد به ایشان بود و مساجد سراسر کشور برگزار خواهد شد. در ساعت ۱۷/۳۰ روز پنجشنبه آیین غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدای هفتم تیر در بهشتزهرا تهران برگزار میشود. مراسم بزرگداشت آیتالله صدوقی در شهر یزد نیز در همین روز برگزار خواهد شد.
غریب آبادی افزود: در روز جمعه هشتم تیرماه مراسم قرائت دعای ندبه در سالن گلزار شهدای بهشتزهرا برگزار میشود. در روز شنبه نهم تیرماه نیز میزگرد تخصصی «آمریکا+۳» با حضور کارشناسان حقوق بینالملل و تاریخ معاصر ایران برگزار خواهد شد.
حقوق بشر غربی مورد پذیرش ما نیست
وی با بیان اینکه طبق تأکید مقام معظم رهبری مبانی حقوق بشری غربی برای نظام سیاسی، اجتماعی و حقوقی ما پذیرفته نیست، گفت: غربیها تلاش دارند سبک زندگی خود را بر سایر کشورها تحمیل کنند، بنابراین اولویتها، هنجارها و استانداردهایی را که در زمینه حقوق بشری معرفی میکنند، مورد قبول سایر کشورهای جهان نیست. ما نمیتوانیم این مبانی را به عنوان مبانی مشترک و استانداردهای واحد در زمینه حقوق بشر بپذیریم. مواضع ما در حوزه حقوق بشر بسیار کلیدی است. تأکیدات رهبر انقلاب چراغ راهنمای ما در مقوله حقوق بشر است.
غریب آبادی تصریح کرد: در حوزه حقوق بشر، مقام معظم رهبری نقدهای جدی بر حقوق بشر غربی وارد کردند و ایشان تأکید داشتند مبانی حقوق بشر غربی نباید مورد استناد نظام حقوقی ما و تصمیم گیری قضات قرار بگیرد زیرا انتقادات جدی به آن داریم.
وی در واکنش به تصمیم دولت کانادا برای دادن اطلاق تروریست به سپاه پاسداران گفت: سپاه بخشی از نیروهای مسلح رسمی جمهوری اسلامی است. این نیروها در بخشی از حاکمیت کشور هستند و تروریست خواندن آنها برخلاف اصول حقوق بینالملل محسوب میشود. سپاه حافظ امنیت ملی و مرزهای ما و دستاوردهای انقلاب اسلامی است و نقش بسیار کلیدی در سرکوب تروریستها در منطقه را ایفا کرده است. اگر میبینیم کشورهای منطقه در امنیت هستند و گروهک تروریستی داعش مهار شد، مدیون و مرهون اقدامات بخشهایی از سپاه و خون شهدا به ویژه شهید حاج قاسم سلیمانی هستیم.
غریب آبادی افزود: کانادا کشوری است که بیشترین اقدام ضد حقوق بشری را بعد از آمریکا علیه ایران انجام داده است؛ پس از اینکه کانادا با ایران روابط دیپلماتیک را قطع کرد، هیچ نمایندگی سیاسی در کانادا نداریم و حجم وسیعی از ایرانیان در آنجا از خدمات کنسولی محروم هستند. این خودش اوج نقض حقوق بشر در این کشور محسوب میشود ایرانیان مقیم کانادا برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری چگونه باید رأی دهند و با این وضع این سؤال مطرح میشود که آیا این اقدام کانادا، خود ضد حقوق بشری است یا خیر...
بخشی از سخنان غریب آبادب در این نشست:
مصطفی پورکیانی
ارسال دیدگاه