ساختار حماس از بین نرفت؛
لاریجانی: سردار سلیمانی در حزبالله تکثیر شده؛ جریانات مقاومت را جمهوریاسلامی نساخت
مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: جریان مقاومت مولود ستم آمریکا و رژیم صهیونیستی است و جمهوری اسلامی ایران جریان های مقاومت را کمک کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی لاریجانی مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری با بیان اینکه سردار شهید قاسم سلیمانی خصوصیاتی در خود جمع کرده بود که شخصیت جذابی را در وی ایجاد کرده بود، اظهار کرد: او فرمانده بسیار باهوشی بود و در کارهای نظامی بسیار شجاع و دلاور برای ایران و اسلام بود. علاوهبر این او نسبت به مسائل سیاسی و انقلاب اسلامی بسیار حساس بود و با هوشمندی آنها را دنبال میکرد.
وی افزود: او انسان بسیار فرهنگی و کتابخوانی بود که در میان افرادی که اقدامات اجرایی انجام میدهند کمیاب است. او زمان تصمیمگیری را خوب تشخیص میداد و حوادث او را حیرتزده نمیکرد.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: جریان مقاومت را ما به وجود نیاوردیم. یک دلیلی در منطقه وجود داشت که این جریان مقاومت به وجود میآمد و ایران از این جریان حمایت میکرد. چرا حزبالله به وجود آمد؟ وقتی لبنان از سوی اسرائیل اشغال شد، جریان ضداشغال در این کشور از سوی جوانانش شکل گرفت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آقای سلیمانی و ایران کمک کردند ولی وقتی بود که این جریانات به وجود آمدند. در یمن و عراق هم همینطور است که به خاطر اشغالگری، این جریان مقاومت شکل گرفت. جریان مقاومت مولود ستمی است که آمریکا و صهیونیستها به منطقه وارد میکنند.
مشاور رهبر انقلاب اسلامی تاکید کرد: در سوریه چه زمان جریان مقاومت شکل گرفت؟ زمانی که جریان تروریستی در عراق و سوریه پهن شد. ماجراجویی آمریکا و برخی دیگر کشورها که جریان بدوی داعش را به وجود آوردند منجر به فتنهای میشود و آنان را به جان هم میاندازد و چهره خشنی از مسلمانان به وجود میآورد و آنان را سرگرم میکند که تا حدی هم درست بود و آنان را مشغول کرد.
وی یادآور شد: زمانی که آنان حمله کردند در سوریه و در عراق، موصل و دیگر شهرها را گرفتند، سوریه هم باید از خود دفاع میکرد. الان میگویند چه شد که سوریه این چنین شد و آیا رفتار ایران در سوریه درست بود یا نه؟
مشاور رهبر انقلاب تأکید کرد: ما در مسئله مبارزه با تروریسم مشکل امنیت ملی داشتیم. فلش مهم شعارهای این گروهها را اگر ببینید به سمت ایران بود و همین مشکل را سوریه و عراق و تا حدی روسیه هم داشت. اگر موضوعی مسئله امنیت ملی چند کشور باشد، هرچند که در موضوعات مختلف اختلاف داشته باشند، مثلاً ما با روسیه در مواردی هم اختلاف نظر داریم، آنان با اسرائیل روابط نزدیک دارند اما ما با آنان اختلاف داریم یا دولت عراق که به ما نزدیک هم هست ولی آنان درباره آمریکا جور دیگری فکر میکنند و ما جور دیگری.
لاریجانی گفت: در مورد ساختار سوریه هم ما یک جور فکر نمیکردیم اما آیا در یک موضوع امنیت ملی وقتی چند کشور دغدغه مشترک دارند، عقلایی است که باهم کار کنند؟ یا بگویند چون باهم در یک موضوع دیگر اختلاف داریم در اینجا باهم کار نمیکنیم؟ عقلایی است که نیروها را روی هم بگذاریم و حداقل در مبارزه با تروریسم باهم کار کنیم. چیزی که رخ داد این بود که ما با روسیه و سوریه و عراق در این زمینه هماهنگ شدیم. این منافع ملی همه این کشورها بود نه فقط یک کشور.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اگر هرکدام از این کشورها تکتک کار میکردند معلوم نبود آنقدر موفق باشیم و ثانیاً پرهزینه بود. ما وقتی باهم کار کردیم همه هزینه کردیم و موفقتر بودیم. آن نیرویی که ما گذاشتیم، مقدار بیشتری را عراق گذاشت و نیز سوریه، اما به این معنا نبود که این حکومتها از هرجهت باهم همسنخ هستند. همسنخ نبودیم و الان هم نیستیم.
وی تصریح کرد: در این مدت، ما با هماهنگی این کشورها تروریسم را پس زدیم و آنقدری پس زدند که آقایانی که عضو جبهه النصره بودند الان در سوریه میگویند ما رفتار مسالمتآمیز با همه داریم و دیگر کارهای قبلی را انجام نمیدهیم. این موضوع خیلی مهم است. آنقدری که ما برای این امر سرمایهگذاری کردیم نفعش را هم بردیم.
لاریجانی تاکید کرد: میتوانستند برای ما مشکل امنیت ملی درست کنند و ما با اینکه مراقبت داشتیم و سرکوبشان کردیم اما یک غفلت کوچک باعث شد بیایند و مرقد امام را هدف قرار دادند یا به مجلس و سالگرد شهید سلیمانی حمله کردند.
مشاور رهبر انقلاب در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شرایط فعلی سوریه تهدیدی برای منافع ملی ما و دیگر کشورهای یاد شده ایجاد میکند یا نه؟ تصریح کرد: بستگی به رفتار حاکمانشان دارد. این حرفهایی که الان میزنند معلوم است تا حد زیادی یعنی میخواهند گذشته خود را جبران کنند که نمیگویم این حرفها را باور کنیم، میگویم رفتارشان این است که میگویند نمیخواهیم مثل گذشته عمل کنیم اما باید صبر کنیم و ببینیم چه میکنند.
لاریجانی یادآور شد: از یک جهت، آنان اشتباه بزرگی کردند که در مقابل نفوذ و سیطره اسرائیل به مناطقی از خودشان سکوت کردند که این برای آنها در آینده بد خواهد شد. ضمن اینکه آمریکا هم آنجا چنبره زدند و بخشهایی را هم که ترکیه گرفته است و مشکلاتی پیدا کردهاند.
وی افزود: برخی از خطاباتشان در این زمینه نسبت به اسرائیل هم عمیق نیست و معلوم است که مشکلاتی دارند. برخی هم میگویند در پشت صحنه باهم کار کردند. قبلاً جبهه النصره با اسرائیل کارهایی میکرد که الان میگویند ما نیستیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اگر آنان رفتار عقلایی سامان دهند و از تمامیت ارضی سوریه حفاظت و با اقوام و مذاهب دیگر مسالمتآمیز رفتار کنند نه برای ما هم تهدید نیست اما اگر جور دیگری رفتار کنند، ممکن است تهدید هم باشد.
لاریجانی با بیان اینکه سوریه مسائل داخلی داشت که در زمان لازم به آنها رسیدگی نشد، اظهار کرد: حادثهای که آنجا رخ داد معلول مسائل مختلف بود. البته اسرائیل و آمریکا پاپیچهایی برای سوریه به وجود آوردند و برخی از کشورهای دیگر منطقه هم بودند که در نهایت باید مدیریت صحنه طوری میبود که بتواند کنترل کند و نتوانست.
وی تصریح کرد: البته این موضوع بحث دیگری است و ربطی هم به ما ندارند ولی ما در قضیهای که وارد شدیم مبارزه با تروریسم بود که تاحد زیادی موفق بودیم و تروریسم سرکوب شد و قسمتی از آنان ماند که امروز آنان میگویند ما تغییر کردهایم. مسائل دیگر مربوط به داخل آن کشور است و هر کشوری مسائل داخلی خواهد داشت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی درباره حضور خود در روزهای پایانی حکومت بشار اسد در سوریه، اظهار کرد: در آن پیغامی که اعلام شد، مسائل مختلفی وجود داشت. ما همیشه مسائل سوریه را تحت نظر داشتیم و ارزیابی هم بود اما اینکه با این سرعت انجام شود، شاید به این دقت نبود ولی ارزیابی این بود که شرایط در حال تغییر است و اینکه آرایش چگونه شکل خواهد گرفت و چگونه مسائل را باید حل کنند.
لاریجانی ادامه داد: مثلاً اینکه از هفت تا هشت سال پیش مطرح بود که با دوستان کُردی که آنجا هستند تعاملات حکومت باید بهتر و دقیقتر باشد و سختگیری بلاوجه نباید بکنند. من دو یا سهبار این موضوع را به مسئولان سوریه این را گفته بودم که شما باید به اقوام مجال بدهید و اما آنان در سوریه سلایقی داشتند و اختلاف نظر در این موارد وجود داشت اما نمیتوانستیم در این موارد وارد شویم، چون بنای آن را نداشتیم. ما با آنان یک پروژهای داشتیم که باید آن را پیش میبردیم و این در مورد عراق هم هست که با آنان در این پروژه همکار بودیم اما در همهجا اتفاق نظر نداریم.
ارسال دیدگاه