اخبار داغ

سازمان هواشناسی ایران اعلام کرد؛

رگبار و رعدوبرق در نیمه شمالی کشور/ دما نسبت به ۵۰ سال گذشته ۲ درجه گرم تر شده است

رگبار و رعدوبرق در نیمه شمالی کشور/ دما نسبت به ۵۰ سال گذشته ۲ درجه گرم تر شده است
کارشناس سازمان هواشناسی با پیش‌بینی افزایش ابر، رگبار باران و رعدوبرق در نیمه شمالی کشور از وزش باد شدید در ۵ روز آینده خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امین حسین نقشینه کارشناس سازمان هواشناسی وضعیت جوی کشور را تشریح کرد و اظهار داشت: امروز و فردا در مناطق شمالی کشور از جمله آذربایجان شرقی، اردبیل، سواحل شمال، خراسان شمالی، خراسان رضوی، ارتفاعات البرز مرکزی، زنجان و قزوین، افزایش ابر، رگبار باران، رعدوبرق و وزش باد پیش‌بینی شده است.

کارشناس سازمان هواشناسی ادامه داد: یکشنبه و دوشنبه در بیشتر مناطق کشور جوی پایدار مستقر می‌شود و در سواحل شمال، اردبیل، شمال آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، رگبار پراکنده و خفیف پیش بینی شده است. سه‌شنبه در مناطقی از شمال‌غرب و غرب سواحل دریای خزر، رگبار پراکنده و وزش باد خواهیم داشت.

نقشینه توضیح داد: در 5 روز آینده در شمال شرق، شرق، جنوب شرق، بخش هایی از مرکز و استان های واقع در دامنه جنوبی البرز مرکزی  در برخی ساعت ها وزش باد شدید دارند که می تواند گردوخاک ایجاد کند.

به گفته وی، دریای خزر روز یکشنبه مواج و متلاطم است.

کارشناس سازمان هواشناسی گفت: تهران امروز در برخی ساعت ها افزایش باد دارد. بیشینه دمای تهران امروز 36 و فردا 37 درجه خواهد شد و کمینه دما امروز 22 درجه گزارش شده است.

دمای کشور نسبت به ۵۰ سال گذشته ۲ درجه گرم تر شده است

مطالعات نشان می‌دهد میانگین دمای ده ساله اخیرکشور نسبت به میانگین ده ساله ۵ دهه قبل حدود دو درجه بالاتر است و به طور کلی روند دما طی چنددهه اخیر روند گرمایشی بوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم،‏‏‏ رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با اشاره به شروع فصل تابستان و افزایش دما در این فصل گفت:هر یک درجه افزایش دما حدود 7 درصد شدت تبخیر آب را افزایش می‌دهد، مطالعات نشان می‌دهد میانگین دمای ده ساله اخیرکشور نسبت به میانگین ده ساله 5 دهه قبل حدود دو درجه بالاتر است و به طور کلی روند دما طی چنددهه اخیر روند گرمایشی بوده است.

وظیفه علاوه بر عامل گرمایش دما به تغییرات آب و هوایی دیگری اشاره کرد و گفت: روند بارشی نیز طی دهه‌های اخیر کاهشی بوده است البته به این مفهوم نیست که میزان بارش هرسال از سال قبلی کمتر بوده است  بلکه مقدار بارشی چه به صورت منطقه ای، کشوری و جهانی نوسان دارد و دچار افت و خیز می‌شود، اما روند و میزان بارش در ایران، خاورمیانه و سایر نقاط جهان روندکاهشی را نشان می‌دهد که در نتیجه تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین بوده است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی علت اصلی تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین را گاز‌های گلخانه‌ای عنوان کرد و گفت:گاز‌های گلخانه‌ای که در نتیجه سوزاندن سوخت‌های فسیلی ایجاد می‌شود به این دلیل گاز‌های گلخانه‌ای نامیده می‌شوند که فضای گلخانه‌ها را در اطراف زمین ایجاد می‌کنند. در گلخانه‌ها نور خورشید وارد محیط می‌شود، اما به دلیل جداره شیشه‌ای، بخشی از آن دوباره به درون گلخانه برمی‌گردد. به این ترتیب فضای داخل گلخانه از بیرون گرمتر می‌شود.

وی گفت: اشعه‌های خورشید پس از برخورد با زمین با طول موج بلندتری منتشر می‌شوند. از طرف دیگر جو زمین امواج با طول موج بلندتر را راحت‌تر جذب می‌کند. به این ترتیب این امواج بازگشتی از زمین جذب اتمسفر می‌شود. جذب این امواج سبب گرم شدن جو می‌شود؛ که این روند گرمایشی مختص ایران نبوده و اکثر کشور‌های جهان این افزایش دما را تجربه کرده اند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه