نجفی:
گسیل تروریستهای خارجی به منطقه تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه است
نشست «کنفرانس منطقهای سازمان حقوقی مشورتی آسیایی آفریقایی (آلکو) در خصوص پیشگیری و مقابله با تروریسم» صبح روز چهارشنبه ۱۳ تیرماه در مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه برگزار شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در این اجلاس که با حضور و نمایندگانی از آلکو، سازمان ملل متحد، سازمان همکاری شانگهای، اتحادیه آفریقایی و صاحب نظران برخی از کشورهای عضو آلکو برگزار میشود در قالب چهار پنل با عناوین «پیشگیری و مقابله با تروریسم از تئوری تا اقدام»، «نقش سازمانهای بینالمللی و منطقهای در پیشگیری و مقابله با تروریسم»، «مسئولیت دولتها و افراد در ارتباط با تروریسم» و «همکاری منطقهای در پیشگیری و مقابله با تروریسم» نظرات و دیدگاههای حقوقی بینالمللی کشورهای عضو آلکو از جمله جمهوری اسلامی ایران در خصوص پیشگیری و مقابله با تروریسم تبیین شده و ابعاد مختلف موضوع مقابله و پیشگیری از تروریسم از دیدگاه کشورهای آسیایی و آفریقایی به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.
«رضا نجفی»، معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه در سخنانی در نشست افتتاحیه این اجلاس گفت: امروز چهارمین نشست این سازمان را در تهران داریم که امیدواریم برای مقاصد و اهداف سازمان و کشورهای عضو در زمینه حقوق بینالملل ناظر بر پیشگیری از تروریسم اثربخش و کارآمد باشد.
وی گفت: تروریسم تهدیدی علیه صلح و امینت بینالمللی و تضعیف کننده ارزشهای انسانی و ناقض حقوق بنیادین قربانیان است. افزون بر کشتار افراد بیگناه، تروریسم آسیبهای فراوانی را به ویژه در غرب آسیا و مناطقی از آفریقا وارد آورده است.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ایران به عنوان یکی از قربانیان تروریسم تمامی اشکال آن را محکوم میکند و معتقدیم هیچ ارتباطی بین تروریسم با مذهب و ملیت وجود ندارد. ما نزدیک به ۱۷ هزار نفر از شهروندان خود را توسط گروهی ترویستی با عنوان به اصطلاح مجاهدین خلق از دست دادهایم و امروز اعضای این گروه عمدتا در کشورهای اروپایی ساکن هستند.
نجفی ادامه داد: ترور دانشمندان هستهای توسط رژیم صهیونسیتی و ترور سردار شهید سلیمانی توسط آمریکا در فرودگاه بغداد را نیز باید به این سیاهه افزود.
وی تاکید کرد: در راستای مقابله با تروریسم احترام به حاکمیت ملی یک اصل همیشگی است و ایران هر گونه کاربرد زور و اشغال سرزمین به بهانه مبارزه با تروریسم را محکوم میکند.
نجفی ادامه داد: ما ضمن تاکید بر نقش محوری سازمان ملل در هنجارسازی در مقابله با تروریسم معتقدیم سازمان ملل باید در این راستا گامهای مهمی بردارد و شورای امنیت سازمان ملل هم باید از هرگونه رفتار ۲ گانه در مبارزه با تروریسم خودداری کند.
معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه با بیان این که نقش بیبدیل کشورها هم در این مبارزه با تروریسم غیرقابل انکار است، ادامه داد: فقدان تعریف واحد از تروریسم در سطح بینالمللی و ارائه فهرستهای مختلف از گروههای تروریستی که رویکردی سیاسی دارد از جمله آفات این موضوع است.
وی با بیان این که برخی کشورها مایل به تعریف واحدی از تروریسم نیستند، گفت: رویکردهای یکجانبه و اغراض سیاسی برخی کشورها از جمله آمریکا، صلح و امنیت بینالمللی را خدشهدار کرده است. همچنین اقدام کانادا در قراردادن نام سپاه به عنوان نیروی رسمی نظامی جمهوری اسلامی ایران به عنوان گروهی تروریستی ناقض حاکمیت ملی ایران است و بدیهی است که ایران نیز در اقدامی متقابل و در قالب حق مشروع خود، قاطعانه با هرگونه اقدام ناقض امنیت ملی خود پاسخ خواهد داد.
نجفی ادامه داد: گروههای تروریستی امروز به عنوان بازوهای برخی بازیگران فرامنطقهای و بر اساس فرامین و اهداف آنها عمل میکنند. ایران ضمن تاکید بر این که دولتها از سرزمین خود به عنوان پناهگاه و محل امن تروریستها استفاده نکنند، اهمیت همکاریهای منطقهای را مورد تأکید قرار میدهد.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: ایران در مبارزه موثر با گروههای تروریستی به برخی کشورهای منطقه کمکهای خوب و موثری کرده که شکست داعش یکی از نتایج آن است
معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از صحبتهای خود در این نشست اظهار کرد: گسیل تروریستهای خارجی به منطقه ما تهدیدی برای صلح، ثبات و امنیت تمام کشورهای منطقه به حساب میآید و ایران بارها هشدارهای لازم را به کشورهای مختلف داده است.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: پس از شکست داعش در سوریه و عراق اقدامات خطرناکی را امروز شاهد هستیم که تحرکات و جابجاییهای اخیر گروههای تروریستی در منطقه از جمله آنها است.
نجفی افزود: یکی از اقدامات مخرب دولتهای غربی در منطقه غرب آسیا نامیدن گروههای مقاومت مردمی از جمله در فلسطین اشغالی با عنوان تروریست است که نقض آشکار حقوق بینالملل به حساب میآید چرا که مبارزات مردم تحت استعمار برای تحقق حق تعیین سرنوشت و دفع اشغال، یک حق ذاتی است و نباید منطبق بر تروریست قلمداد شود.
نجفی خاطر نشان کرد: در حقیقت این سرکوب مردم تحت اشغال است که باید بهعنوان اقدامات تروریستی قلمداد شود و بر این اساس رژیم صهیونیستی مصداق بارز رژیمی تروریسم است.
ارسال دیدگاه