خمشدن کمر خانوادههای معلولان بوشهری زیر بار هزینهها؛
بوشهر نیازمند مرکز تخصصی معلولان است
کمر خانوادههای معلولان بوشهری زیر بار هزینههای بالا و عدم همکاری ارگانها خم شده است و به این خاطر آنها نیازمند مرکز تخصصی معلولان در استان بوشهر هستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ از سپاس خبر، بر کسی پوشیده نیست که کودکان معلول ذهنی و جسمی به حمایتهای مختلفی مانند خدمات مراقبت در منزل، خدمات حمل و نقل، خدمات تفریحی و ورزشی نیاز دارند.
این حمایتها میتواند به آنها کمک کند تا در جامعه مشارکت کرده و زندگی مستقلی داشته باشند، از طرفی مراقبت از کودک معلول ذهنی و جسمی در خانه بسیار چالش برانگیز بوده و نیاز به دانش برای همراهی مناسب با شرایط و مشکلات این فرزندان دارد.
این فرزندان نیازمند عاطفه، درک و همراهی کسانی هستند که شرایط آنها را میفهمند و با دانش خود کمک میکنند تا این فرزندان همانند یک انسان عادی به زندگی روزمره خود برسند.
کمر خانوادههای معلولان زیر بار هزینههاست
مسئول موسسه «لبخند شیرین» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سپاس خبر» اظهار کرد: در حال حاضر چهار مرکز داریم که دو مرکز برای دختران بیسرپرست و دو مرکز برای مرکز معلولانی است که بعد از تعطیلی مرکز نیلوفران آبی به ما واگذار شد و ما برای این معلولان دو ساختمان اجاره کردیم.
سمیه جعفری گفت: از آنجا که ساختمانها شخصی هستند و قرارداد طولانی مدت با ما بسته نمیشود پس از مدتی مجدد مجبور به پیدا کردن جا برای معلولان شدیم و پیدا کردن خانه و تجهیز کردن آن برای معلولان حداقل چند ماه طول میکشد.
وی افزود: از سه ماه پیش شروع به پیدا کردن خانه و بازسازی آن کردیم، ساختمان جدید در خیابان عاشوری، شهید موجی، موجی یک است که ۵۰۰ میلیون با ماهی ۳۰ میلیون اجاره میدهیم و ساختمان دوم در خیابان بیسیم لاله ۹ قرار دارد، یکی از ساختمان دخترانه هم در کوچه بعثت و دیگری در فاطمیه کوچه نصر دو قرار دارد.
جعفری بیان کرد: اجارهها بسیار سنگین است و جابجایی هر ساله ما سخت و هزینهبر است و هزینههای هر مرکز نزدیک به یک میلیارد تومان است.
خیران همراه با معلولان هستند
وی با تشکر از خیران و مردمی که در کنار این مرکز هستند گفت: ما هرچه داریم از کمکهای مردمی است و یا خودمان هزینه میکنیم، همچنین بچههای ما از طریق بهزیستی یارانهای دریافت میکنند که از مدیرکل بهزیستی و سایر همکارانشان تشکر میکنم.
جعفری ادامه داد: متاسفانه مشکل زمین ما هنوز حل نشده تا بتوانیم مرکز مخصوص معلولان را تاسیس کنیم، ما نیازمند فضایی هستیم که بتوانیم بچهها را اسکان دهیم و همکاریها از سمت ارگانهای دولتی بسیار ضعیف است.
موسس مراکز نگهداری معلولان عنوان کرد: همچنین از آنجایی که هزینههای درمان این بچهها بسیار سنگین است نیاز داریم تا خیران بیشتر به سمت ما بیایند و اگر افرادی که دستشان به دهنشان میرسد قدمی برای مجموعه ما بردارند بسیاری از خدمات ارائه شده به این بچهها مفیدتر خواهد بود.
مادربزرگ یکی از کودکان مبتلا به اوتیسم در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سپاس خبر» گفت: نوه من رضا از زمان تولدش مشکل داشته و ۱۸ روز بستری بود که بعد متوجه شدیم اوتیسم دارد.
این مادربزرگ ادامه داد: رضا هفت سال در منزل نگهداری شد و بعد از آن تصمیم گرفتیم برای رسیدگی بهتر به این مرکز مراجعه کنیم.
وی با بیان اینکه شرایط نوهاش رو به بهبود است افزود: رضا خیلی بهتر شده و قبلاً هیچ عکسالعملی نشان نمیداد اما اکنون به لطف خدا و پرسنل زحمتکش این مرکز، غذا میخورد، قاشق به دست میگیرد و عکسالعمل نشان میدهد.
مرکز نگهداری معلولان زیر فشار است
کارشناس و مدرس کودکان استثنایی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سپاس خبر» در خصوص این مرکز اظهار کرد: این مرکز برای نگهداری شبانهروزی معلولان با اختلالات متفاوت با طیفهای گسترده است و معلولان، هم از نظر جسمی و هم از نظر ذهنی و گاهاً از نظر اعصاب و روان دچار اختلالاتی شامل سندروم داون و اوتیسم، تاخیر در رشد و سایر اختلالات هستند.
لیلا فرهنگی گفت: نیازهای اصلی این معلولان گسترده بوده و در زمینههای نگهداری بهداشتی، جسمی و سلامت جسم، بهداشت، درمان و دارو و سایر نیازهای یک انسان است.
وی با اشاره به نقش جامعه و نیکوکاران در نگهداری و صیانت از این عزیزان، افزود: نقش این موسسات و افرادی که این قبیل خدمات اجتماعی را همراهی میکنند بسیار پراهمیت است، تهیه پمپرز و مواد غذایی، داروهایی که به شکل روتین در کارتکس بچهها از صبح تا شب و در زمانهای معین و طبق دستور روانپزشک داده میشود از موارد پرچالشی است که این مراکز با آن مواجه هستند.
فرهنگی با اشاره به اینکه این بچهها بدن ضعیفی دارند و اکثراً دچار اسپاسم روده بوده و بسیار مستعد عفونتهای روده دستگاه گوارش هستند، بیان کرد: در این مرکز از نظر فیزیک و جسم بچهها بسیار رسیدگی میشود که موسس این مرکز خانم سمیه جعفری در این موضوع پیگیری کردند تا هر آنچه را که برای فیزیک بچهها در یک مرکز خوب باید وجود داشته باشد، فراهم کنند تا بچهها به یک آسایش نسبی برسند.
وی با تأکید بر اهمیت انتخاب پرسنل در اینگونه مراکز، ابراز کرد: پرسنلی که در این مراکز وجود دارند دوره آموزشی را از تمام لحاظ سپری کردهاند تا بتوانند راهکارهای ارتباط با این بچهها را دریابند و بهترین برخورد را در مواجهه با این فرزندان و مشکلاتشان داشته باشند.
مدرس کودکان با اختلال اوتیسم با اشاره به نقش موثر این موسسات گفت: اگر این موسسات نباشند و بچهها رها شوند، آسیبهای جدی به بچهها و خانوادههایشان وارد خواهد شد.
نگهداری این بچهها از نظر بهداشتی، عاطفی، روحی و روانی نیاز به کسانی دارد که با صبر و حوصله در کنارشان باشند و از آنجا که فضا ایزوله و بهداشتی است، بچهها از نظر دارویی در یک امنیت بیشتری قرار دارند.
فرهنگی اضافه کرد: آرزو میکنیم تعداد این موسسات بیشتر شود تا خدمات جامعه در قبال این بچهها جدیتر گرفته شده و خیران هم بیشتر از گذشته در کنار این موسسات قرار بگیرند.
موسساتی که برای کم کردن بار این فرزندان، به کمک بهزیستی میآیند نیازمند حمایت و توجه بیشتری هستند تا با قوای بیشتر برای خدمترسانی به فرزندان معلول این آب و خاک ادامه دهند.
از طرفی این موسسات با این اقدام خود، بر شرایط مطلوب اجتماعی اثر میگذارند تا هم این فرزندان و هم خانوادههایشان در رفاه و آرامش قرار بگیرند از اینرو توجه به بُعد مالی این امور و حمایتهای دولت و خیرین، این چرخه مفید برای جامعه را در حد مطلوب و استاندارد نگه میدارد.
ارسال دیدگاه