جلالی:
ایران در کنار بریکس سعی در تعریف دنیای جدیدی دارد
سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو گفت: ایران در کنار روسیه، چین و دیگر کشورهای عضو بریکس سعی در تعریف دنیای جدیدی دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه و در آستانه برگزاری اجلاس سران بریکس در کازان روسیه در خصوص ارزیابی از ریاست روسیه بر بریکس در طول چند ماه اخیر گفت: روسیه در سال ۲۰۲۴ که البته تا دسامبر هم ادامه خواهد داشت، ریاست بریکس را برعهده دارد. به نظرم روسیه خیلی فعالانه و مسئولانه تلاش کرد که مسئولیتهای خودش را در مورد ریاست بریکس به خوبی انجام داده و اعضای این سازمان را فعال کند. انرژی بسیاری در این زمینه صرف شد و جلسات متعددی در حوزههای مختلف چه در قالب مسئولان سیاسی از جمله جلسات وزیران امور خارجه کشورهای عضو، چه در حوزه اقتصادی مانند جلسات وزرای اقتصاد و همچنین روسای بانکهای مرکزی و همچنین در حوزه فرهنگی با حضور فعالان رسانهای برگزار شد.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «به نظر من فعالیت روسیه در یک سال گذشته چشمگیر بود، کمااینکه ما به عنوان سفارت ایران در روسیه و تنظیمکننده برنامههای طرف ایرانی حجم کار را مشاهده کرده و دیدیم که روسیه اهتمام جدی در موارد مختلف مربوط داشت»، تصریح کرد: ارزیابی من از عملکرد روسیه در دوران ریاست بلیکس ارزیابی بسیار مثبتی است.
کاظم جلالی که با خبرگزاری اسپوتنیک مصاحبه میکرد، در خصوص دستاوردهای ایران از عضویت در این سازمان در یک سال اخیر نیز تاکید کرد: امسال سال اول عضویت ایران بود، و در سال اول عضویت ایران، روسیه به عنوان کشور دوست و همراه و همسایه ریاست بریکس را برعهده داشت و جمهوری اسلامی ایران هم تلاش کرد هم به دلیل اینکه سال اول عضویت بود و هم به دلیل اینکه روابط ویژهای با روسیه دارد در همه حوزههای همکاری با بریکس و رویدادهای مهم در عالیترین سطح حضور داشته باشد.
او در بخشی دیگر از صحبتهای خود تصریح کرد: اگر بخواهیم به گزاره مبنایی تشکیل بریکس توجه کنیم، بریکس نوعی اعتراض است به ساختار فعلی قدرت بینالمللی و این اتحاد به دنبال این است که بتواند دنیای مبتنی بر پلورالیزم قدرت را حاکم کرده و حتی شاید برخی از اعضای بریکس مثل ایران بیشتر نگاهشان به ایجاد یک نوع عدالت در مدیریت نظام بینالمللی است و اینکه همه کشورها بتوانند به میزان وزن خودشان در عرصه جهانی برای اداره دنیا سهم داشته باشند.
جلالی ادامه داد: درحالی که در وضعیت دنیای تکقطبی، همه باید خود را با ارزشهای آمریکایی و یا لیبرال دموکراسی منطبق کنند و ما امروز میبینیم که چه خسارتهایی به خاطر این رویکرد بد در دنیا به وجود آمده است، بر این اساس ما فکر می کنیم که جمهوری اسلامی ایران طبعا یک سری انتظارات آن، انتظارات سیاسی است مثل همان انتظاراتی که روسیه و چین هم دارند.
او تاکید کرد: ما کشورهای بریکس باید دست در دست یکدیگر برای تعریف دنیای جدیدی که در حال شکلگیری است، تلاش خود را انجام دهیم.
ارسال دیدگاه