معضل ترافیک بابل چه زمانی حل میشود؟
حقوق شهروندی؛ حلقه مفقوده در مدیریت ترافیک
فرهنگ شهروندی و نبود زیرساختهای لازم و گسترش حمل و نقل عمومی فاکتوری تعیینکننده در کنترل و مدیریت حوزه ترافیک شهری است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی بلاغ، حلقه مفقودشده بسیاری از مشکلات شهری در جوامع امروزی تضعیف حقوق شهروندان است که توسط خود شهروندان انجام میگیرد مبحثی که در جوامع امروزی کمتر بدان توجه شده است.
البته مطرح کردن این مسئله بدین معنا نیست که متولیان امور در این رابطه بیتقصیر بودهاند بلکه بدان معناست که گاهاً میتوان برخی از مسائل را به جای آن که به امید دیگران بود خودمان حل کنیم.
یکی از این مسائل ترافیک شهری است در این گزارش قصد داریم ابتدا به مسئله ترافیک در شهر بابل از نگاه شهروندان بپردازیم و سپس مشکلات و موانع موجود را از طریق رئیس شورای ترافیک شهرستان بابل مطرح و راهحلهای برای این چالش عنوان کنیم.
*نبود فرهنگسازی درست
محمدمهدی خسروی از جمله رانندگان تاکسیرانی در شهرستان بابل در گفتگو با خبرنگار بلاغ ضمن ابراز تأسف از نبود فرهنگسازی درست برای استفاده از حمل و نقل عمومی اظهار کرد: کنترل کردن ترافیک مستلزم برنامههای بلندمدت و پیچیدهای است که جز با اجرای آنها، ترافیک مهار نخواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر شهروندان به دلیل نبود زیرساختها و عدم کارایی حمل و نقل درونشهری و مشکلات ترافیک سنگین، هزینههای بالایی را مستقیم یا غیرمستقیم میپردازند که این مشکلات عبارتند از اتلاف انرژی، اتلاف وقت، مشکلات زیستمحیطی، بهداشتی، روانی، تصادفات و غیره است که همه این مشکلات براساس افزایش شمار خودروها و بهکارگیری روزافزون از خودروهای شخصی و نیز کاهش سفر با وسایل نقلیه عمومی به وجود میآید.
این راننده پیشکسوت با عنوان اینکه حدود ۳۵ سال است که در مسیرهای مختلف این شهرستان در حال خدمترسانی به مردم هستیم بیان کرد: روزگاری در جادههای این شهرستان پرواز میکردم در حالی که در حال حاضر برای طی کردن یک مسافت کوتاه زمان طولانی را وقت صرف میکنم واین به خاطر آن است که برخلاف افزایش جمعیت جادههای ما هنوز در ۵۰ سال قبل مانده است و هیچگونه تغییری نکرده است.
وی گفت: بسیاری از مردم فکر میکنند حمل و نقل عمومی برای کسانی است که ماشین ندارند در حالی که در جوامع پیشرفته به علت ارزان بودن خودرو بسیاری از افراد خودروی شخصی دارند اما برای تسریع در امور از حمل و نقل عمومی استفاده میکنند.
*ترافیک، بحرانی برای شهروندان
مستانه حیدری یکی از کارمند بانک شهرستان بابل نیز در گفتگو با خبرنگار بلاغ با اشاره به اینکه در سالهای اخیر ترافیک شهرستان بابل به عنوان یک بحران برای شهروندان این شهرستان تبدیل شده است گفت: یکی از مسائلی که همیشه برای من جای سوال دارد و هیچکس هم پاسخگو نیست این است که چرا در خیابانها با انبوه اتومبیلهای تکنفره مواجه هستیم و با توجه به اینکه وسایل نقلیه شخصی فضای بیشتری را اشغال میکنند این افراد ترجیح نمیدهند که به جای استفاده از وسایل نقلیه شخصی از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند اما به آنان حق میدهم زیرا خودم هم هر روز صبح که به سرکار میروم نگرانی و استرس دارم که مبادا به موقع به سرکار نرسم، چراکه در آخر ماه با کسری کار مواجه میشوم و مبلغ قابل توجهی از حقوقم کسر میگردد.
*حقوق شهروندی، حلقه مفقوده
مازیار حسینی نیز از جمله شهروندان شهرستان بابل که در گفتگو با خبرنگار بلاغ با اشاره به اینکه فرسودگی حمل و نقل عمومی در بسیاری از موارد باعث شده است که حمل و نقل عمومی مورد اقبال عموم قرار نگیرد، گفت: بسیاری از تاکسیها در فصل گرما یا وسایل خنککننده ندارند و یا رانندگان برای اینکه سوخت کمتری مصرف کننداز آن استفاده نمیکنند.
وی ادامه داد: نبود زیرساختهای لازم و تضعیف حقوق شهروندی از جمله مواردی است که باعث شده ترافیک امروز در این شهرستان به یک بحران تبدیل شود هر چند روزی که در دروس کتاب درسی در مورد احترام به حقوق دیگران صحبت میشد به آن کمتر توجه میکردیم و همیشه حق به جانب دیگران را مقصر بسیاری از مسائل و چالشهای مختلف میدانیم اما گاهاً باید بپذیریم که بسیاری از این چالشها را با رعایت نکردن حقوق شهروندی در جوامع بشری امروز را خودمان ایجاد میکنیم در حالی که به راحتی از کنار آن رد میشویم.
حسینی با بیان اینکه شاید این سوال در ذهن بسیاری پیش بیایید که حالا همه تقصیرها افتاده گردن ما و متولیان امر بیتقصیرند، ادامه داد: درست است بسیاری از زیرساختهای لازم وجود ندارد اما مسئله ترافیک بحرانی است که میشود تا حدودی با رعایت حقوق دیگران آن را حل کرد.
*طرح جامع ترافیکی تدوین شود
فرماندار شهرستان بابل و رئیس شورای ترافیک شهرستان در گفتگو با خبرنگار بلاغ با اشاره به اینکه نبود زیرساختهای لازم باعث شده است که مسئله ترافیک امروز به عنوان یکی از دغدغههای این شهرستان مطرح شود، اظهار کرد: بابل یکی از شهرهای مسیر گذر در استان به شمار میرود که متأسفانه از طرح جامع ترافیکی برخوردار نیست و در سالهای گذشته نیز به این موضوع کمتر توجه شده است و هر چند در حال حاضر امیدواریم که با اجرای چند طرح عمرانی ایجاد شده تا حدودی مسئله ترافیک را در این شهرستان حل کنیم اما برای حل این بحران لازم است که طرح جامع ترافیکی در این شهرستان تدوین شود.
علی پیرفلک با اشاره به نبود ایجاد گذرگاه امن با نردههای محافظ ترافیکی، کنترل پارکهای خیابانی، توسعه پارکینگ طبقاتی، اعمال محدودیتهای عبور و مرور، یکطرفه کردن خیابانها، و همچنین خطکشی و آسفالت رنگی را از جمله راهکارهای لازم برای کاهش معضل ترافیک عنوان کرد و یادآور شد: احترام به حقوق شهروندی نیز نقش تاثیرگذاری در کنترل ترافیک دارد.
وی تصریح کرد: اگر چه با ایجاد کنارگذر جنوبی، ۳۰ درصد مشکل ترافیک در سالهای گذشته رفع شده است، اما ۷۰ درصد ترافیک مربوط به موضوع داخل شهر است که فرهنگ ترافیک ما خیلی نظم ندارد.
پیرفلک با اشاره به نقش رسانهها در ارتقای فرهنگ شهروندی بیان کرد: بر کسی پوشیده نیست که ظرفیت کنونی خیابانهای این شهرستان هیچ تطبیقی با افزایش نرخ شهرنشینی و جمعیت فعلی نداشته و از سوی دیگر بسیاری از این خیابانها از قدمت ۲۰ تا بیش از ۵۰ سال برخوردار بوده که نیازمند ترمیم یا بازسازی و تعریض جدی از سوی مسئولان است اما ارتقای اطلاعرسانی با محوریت صداوسیما و رسانهها ضرورتی جدی است که بایدبه عنوان یک جریانسازی رسانهای در کشور نسبت به رعایت ایمنی جادهای شکل گیرد تا بتوانیم تا حدودی این بحران را کنترل کنیم.
فرماندار بابل گفت: ضروری است نوسازی و توسعه ناوگان با بهنگام سازی فنی مطابق با سیاستهای اقتصادی کلان کشور، همراه شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه گسترش حمل و نقل عمومی فاکتوری تعیینکننده در کنترل و مدیریت حوزه ترافیک شهری کشور است، گفت: جریانسازی رسانهای در سطح کشور برای ارتقای آگاهی و دانش عمومی در خصوص ایمنی و رانندگی ایمن، امری بسیار مهم است و باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش بلاغ، فرهنگ شهروندی نبود زیرساختهای لازم و گسترش حمل و نقل عمومی فاکتوری تعیینکننده در کنترل و مدیریت حوزه ترافیک شهری است حال به نظر شما خواننده محترم چه عوامل دیگری میتوانند در کنترل ترافیک تاثیرگذار باشد.
ارسال دیدگاه