اخبار داغ

ژنرال میلی:

آمریکا دیگر تنها ابرقدرت جهان نیست/ در جهانی چندقطبی قرار گرفته‌ایم

آمریکا دیگر تنها ابرقدرت جهان نیست/ در جهانی چندقطبی قرار گرفته‌ایم
رئیس سابق ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا با اشاره به قدرت فزاینده روسیه و چین، بیان کرد: «واشنگتن دیگر تنها ابرقدرت جهان نیست و اکنون سه ابر قدرت وجود دارد.»

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «مارک میلی» رئیس سابق ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا در نشستی ابراز داشت: «پایان جهان تک قطبی که در آن آمریکا، تنها ابرقدرت بود فرا رسیده است و اکنون در جهانی چندقطبی قرار داریم.»

طبق گزارش شبکه «راشاتودی» روسیه، رئیس سابق ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا که در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» و «جو بایدن» خدمت کرده است، افزود: «در دوران جنگ سرد، روسیه و آمریکا ابرقدرت بودند و پس از پایان جنگ سرد، به‌طور قطع، آمریکا تنها ابرقدرت جهان بود. اما اکنون، واضح است که در جهانی چندقطبی زندگی می‌کنیم.»

میلی همچنین اظهار داشت: «رهبران آمریکا باید روی چین متمرکز شوند. با توجه به جاه‌طلبی و میزان رشد چین برای توسعه قدرت نظامی خود، این کشور دارای قابلیت کافی برای به چالش کشیدن آمریکا در سطح بین‌المللی است.»

او در ادامه با اشاره به جنگ اوکراین افزود: «روسیه همچنان تهدیدی جدی است. این کشور از زرادخانه هسته‌ای قدرتمندی برخوردار است و همچنان در بزرگترین جنگ زمینی در اروپا از سال 1945 درگیر است.»

به باور میلی، جهان «بسیار پیچیده‌تر» شده است و تأکید کرد که در پرتو این چالش‌ها، ایالات متحده باید برای حفظ به اصطلاح «نظم مبتنی بر قوانین» تلاش کند. میلی هشدار داد که اگر اجازه داده شود این نظم شکست بخورد، جهان می تواند به ذهنیتی بازگردد که در آن «تنها افراد قوی زنده می‌مانند».

در همین حال، روسیه بارها ایالات متحده را متهم کرده است که از به اصطلاح «نظم مبتنی بر قوانین» برای حفظ هژمونی جهانی خود با تحمیل قوانین خود بر سایر کشورها می‌کند. به باور روسیه، آمریکا و متحدان غربی او با استفاده از سیاست‌های دوگانه، از قوانین تحمیلی خود پیروی نمی‌کنند و صرفا ابزاری است برای تحمیل اراده خود بر دیگر کشورها.

«ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه نیز بارها اشاره کرده است که هیچ یک از قوانین به اصطلاح «نظم مبتنی بر قواعد» هرگز توسط کسی به وضوح تعریف یا تأیید نشده است و غرب را متهم کرده است که دائماً آنها را «بسته به شرایط سیاسی کنونی» تغییر می دهد.

در همین راستا، کشورهایی همچون چین، ایران و روسیه درحال تبلیغ جهانی براساس قوانین بین‌المللی، عادلانه و چند قطبی هستند. این مسئله به وضوع در شانزدهیم اجلاس بریکس در کازان روسیه به نمایش گذاشته شد و حضور گسترده کشورهای متعدد با رویکردهای سیاسی مختلف در این نشست و ابراز علاقه آن‌ها برای پیوستن به بریکس، خشم غرب را برانگیخته است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه