اخبار داغ

جریمه هم اثر نگذاشت؛

کارشکنی باشگاه‌ها علیه تیم فوتبال جوانان؛ وقتی خبری از نگاه ملی نیست!

کارشکنی باشگاه‌ها علیه تیم فوتبال جوانان؛ وقتی خبری از نگاه ملی نیست!
بی‌توجهی باشگاه‌های لیگ برتری و دسته یکی به دعوت از بازیکنان‌شان به اردوی تیم فوتبال جوانان نشان می‌دهد که هم جرایم بی‌اثر بوده‌اند و هم خبری از نگاه ملی نیست.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع‌رسانی دانا؛ در حالی که رقابت‌های جام ملت‌های زیر 20 سال (جوانان) آسیا از ۱۸ بهمن تا ۵ اسفند به میزبانی چین برگزار خواهد شد و تیم فوتبال جوانان کشورمان نیز پیش‌تر صعود خود به این مسابقات را قطعی کرده، حال و هوای فوتبال ایران اصلاً ملی نیست و هیچ باشگاهی به تیم فوتبال جوانان ایران نگاه ملی نشان نداده است.

هفته گذشته حسین عبدی تمرینات تیم فوتبال جوانان را با دعوت از 35 بازیکن به اردوی تیم ملی شروع کرد اما در نخستین جلسه فقط 12 بازیکن و 4 دروازه‌بان در محل مرکز ملی فوتبال برای شرکت در اردو حاضر شدند و این یعنی تقریباً دو-سوم بازیکنان دعوت شده از سوی سرمربی تیم فوتبال جوانان اصلاً به اردو نیامده و خودشان را معرفی هم نکردند تا باعث صدور یک حکم از سوی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال شوند.

کارشکنی باشگاه‌ها در عدم در اختیار گذاشتن بازیکنان دعوت شده به اردوی تیم فوتبال جوانان باعث شد تا 11 باشگاه حاضر در لیگ برتر و لیگ دسته اول به خاطر اینکه به بازیکنان خود اجازه حضور در تمرینات تیم فوتبال جوانان ایران نداده‌اند، ضمن جریمه 110 میلیون تومانی با محرومیت دو جلسه‌ای بازیکنان غایب هم روبه‌رو شدند؛ موضوعی که اعتراض باشگاه‌ها را در پی داشت.

پس از این 5 باشگاه سپاهان، ذوب‌آهن، پیکان، فولاد و گل‌گهر به رأی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال معترض شدند اما  فدراسیون فوتبال از 12 باشگاه خواسته بود، در مورد دلایل عدم حضور بازیکنان‌شان در تمرینات تیم جوانان توضیح بدهند که فقط 5 باشگاه به فدراسیون پاسخ دادند و 7 باشگاه اصلاً به نامه و درخواست فدراسیون در این زمینه توجهی نکرده و هیچ پاسخی ندادند.

محمد عسکری (فولاد)، محمد رازقی‌نیا و علی اصغر شیخ‌الاسلامی (گل‌گهر)، ابوالفضل زمانی (استقلال)، آرشا شکوری (هوادار)، یعقوب براجعه و سمیر حبوباتی (پرسپولیس)، امیررضا جدی (تراکتور)، رضا غندی‌پور و سامان صادقی (ملوان)، حسام نفری و هادی باغبان (ذوب‌آهن)، افشین صادقی (پیکان)، علیرضا آراسته (سایپا) و حسین قره‌داغی (نود ارومیه) و علی خدابخشی(سپاهان )؛ بازیکنانی هستند که توسط کمیته انضباطی جریمه شده‌اند.

برخی از این بازیکنان در تیم‌های باشگاهی خود بازیکنان مؤثری هستند؛ ضا غندی‌پور مهاجم ملوان با سه گل زده در رده دوم بهترین گلزنان لیگ برتر قرار دارد یا آرشا شکوری با سابقه دعوت به تیم ملی بزرگسالان دروازه‌بان کلیدی هوادار محسوب می‌شود اما مشخص نیست باشگاه‌ها چرا در قبال بازیکنانی که در ترکیب خود بازی نمی‌دهند، تا این حد خساست به خرج داده‌اند.

چند سال قبل، یکی از تیم‌های رده‌های سنی عازم مسابقات قهرمانی آسیا بود و باشگاه‌ها از در اختیار قرار دادن بازیکنانشان به این تیم استنکاف کردند. باشگاه‌ها اعتقاد داشتند که بازیکنان خود را فقط در ایام پنجره فیفا در اختیار تیم‌های ملی قرار خواهند داد و در نتیجه آن تیم با نیمی از بازیکنانش به مسابقات رفت و شکست خورد که از این رو ماده 83 مقررات انضباطی مصوب شد.

اگر چه این اقدام فدراسیون به‌جا و تکان‌دهنده تلقی می‌شود اما باشگاه‌ها نشان داده‌اند که کک‌شان هم نمی‌گزد. جریمه و محرومیت هم باشگاه‌ها را مجاب نمی‌کند تا به بازیکنان اجازه حضور در تمرینات یکی از تیم‌های ملی فوتبال ایران را بدهند و نگاه ملی به تیم جوانان ندارند که پیش‌تر درخشش خود را نشان داده و چشم‌ها را به خود خیره کرده‌است.

بدون تردید افزایش اهرم فشار روی باشگاه‌ها و حمایت فدراسیون از بازیکنانی که واقعاً میل به بازی برای تیم ملی جوانان را دارند و فقط در چنگال باشگاه‌ها گیر افتاده‌اند، در پذیرفتن قانون از سوی این باشگاه‌ها نقش خواهد داشت. شاید افزایش چشم‌گیر رقم جریمه، محرومیت باشگاه از حضور تماشاگران یا مسائل دیگر، راهکار بهتری برای مقابله با این «تیم ملی ستیزی» باشد!

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه