اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

چین اقتصاد جهان را تهدید می‌کند؟

چین اقتصاد جهان را تهدید می‌کند؟
صندوق بین‌المللی پول نسبت به خطرات اقتصادی آسیا به دلیل تنش‌های تجاری و رشد اندک چین هشدار داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ صندوق بین‌المللی پول (IMF) اعلام کرد: خطرات برای اقتصاد آسیا ناشی از تشدید تنش‌های تجاری، مشکلات بخش املاک چین و احتمال آشفتگی بیشتر بازار افزایش یافته است.

صندوق بین‌المللی پول گفت: فشارهای نزولی مداوم از سوی چین می‌تواند با آسیب رساندن به بخش‌های کشورهای همسایه با ساختارهای صادراتی مشابه، «تنش‌های تجاری» را تحریک کند و از پکن خواست گام‌هایی را برای دستیابی به بهبودی مبتنی بر تقاضا برای اقتصاد خود بردارد.

صندوق بین‌المللی پول در گزارش چشم‌انداز اقتصادی منطقه‌ای خود برای آسیا بیان کرد: کاهش طولانی‌تر و بزرگ‌تر از حد انتظار در چین هم برای منطقه و هم برای اقتصاد جهانی مضر و واکنش سیاست چین در این زمینه حیاتی است.

صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین پیش‌بینی خود اعلام کرد که اقتصاد آسیا در سال ۲۰۲۴ به میزان ۴.۶ درصد و در سال ۲۰۲۵ به ۴.۴ درصد افزایش یابد، زیرا سیاست‌های پولی ضعیف‌تر در سراسر جهان باعث افزایش تقاضای خصوصی در سال آینده می‌شود.

پیش‌بینی‌های سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ هر دو نسبت به پیش‌بینی‌های صندوق بین‌المللی پول در ماه آوریل ۰.۱ درصد افزایش یافت، اما کمتر از رشد ۵.۰ درصدی در سال ۲۰۲۳ بود.

خطرات کدامند؟

ریسک‌ها به دلیل گام‌های انقباض پولی گذشته و تنش‌های ژئوپلیتیکی می‌تواند به تقاضای جهانی آسیب برساند، هزینه‌های تجاری را افزایش دهد و بازارها را متلاطم کند و به سمت نزول متمایل شود. خطر حاد، تشدید تعرفه‌های تلافی‌جویانه بین شرکای تجاری اصلی است که باعث تشدید پراکندگی تجارت و آسیب به رشد در منطقه می‌شود.

در حالی که رشد پایین، بدهی بالا و تشدید جنگ‌ها در صدر دستور کار رسمی نشست‌های سالانه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در هفته گذشته بود، رهبران مالی بیشتر انرژی خود را صرف نگرانی در مورد تاثیرات احتمالی بازگشت دونالد ترامپ به قدرت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر کردند.

تاثیر تعرفه‌های ترامپ بر اقتصاد

به گفته تحلیلگران، ترامپ وعده داده است که بر واردات از همه کشورها تعرفه ۱۰ درصدی و بر واردات از چین تعرفه ۶۰ درصدی وضع کند که به زنجیره تامین در سراسر جهان ضربه خواهد زد.

کریشنا سرینیواسان، مدیر بخش آسیا و اقیانوسیه صندوق بین‌المللی پول گفت: واضح است که تعرفه‌ها، موانع غیرتعرفه‌ای و مفاد محتوای داخلی راه‌حل‌های درستی نیستند، زیرا جریان‌های سرمایه‌گذاری تجاری را مخدوش و سیستم تجاری چندجانبه را تضعیف می‌کنند.

وی گفت: در نهایت این نوع اقدامات منجر به پرداخت قیمت‌های بالاتر از سوی مصرف‌کنندگان و سرمایه‌گذاران می‌شود.

صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که آشفتگی‌های اخیر بازار می‌تواند نوسانات آتی را نیز پیش‌بینی کند زیرا بازارها در کاهش بیشتر و بزرگ نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا و افزایش تدریجی نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن قیمت می‌دهند.

تغییرات ناگهانی در انتظارات از این مسیرهای سیاستی می‌تواند باعث تعدیل شدید نرخ ارز و سرریز آن به سایر بخش‌های بازار مالی شود.

اگر چه نوسانات به خودی خود لزوما مضر نیستند، اما می‌توانند اعتماد و سرمایه‌گذاری مصرف‌کننده را تضعیف کنند.

صندوق بین‌المللی پول انتظار دارد اقتصاد چین در سال ۲۰۲۴ به میزان ۴.۸ درصد رشد کند که ۰.۲ واحد نسبت به پیش‌بینی خود در ماه آوریل بیشتر  اما کندتر از رشد ۵.۲ درصدی سال گذشته است. صندوق بین المللی پول گفت: انتظار می‌رود رشد این کشور در سال ۲۰۲۵ به ۴.۵ درصد کاهش یابد.

بیزنس گزارش کرد، چین رشد تقریبا پنج درصدی را برای سال ۲۰۲۴ هدف گذاری کرده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه