logo
چهارشنبه 22 مهر 1405 | چهارشنبه 14 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  2. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  3. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  4. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  5. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  6. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  7. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  8. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  9. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  10. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  11. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  12. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  13. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  14. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  15. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  16. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  17. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  18. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  19. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  20. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند

گلستان در مسیر توسعه «۱»؛

ضرورت افزایش سهم تعاون در اقتصاد گلستان

ضرورت افزایش سهم تعاون در اقتصاد گلستان
در سه سال گذشته دولت مردان با افزایش سهم تسهیلات، افتتاح نخستین پژوهشکده تعاون کشور و حمایت به‌منظور افزایش میزان صادرات تعاونی‌های استان برای افزایش سهم تعاون در اقتصاد گلستان تلاش کردند که باید استمرار یابد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»؛ سهم تعاون در برنامه پنجم توسعه ۲۵ درصد در نظر گرفته شده است؛ اما علی‌رغم تلاش‌های صورت‌گرفته در کشور باوجودآنکه امروز به اجرای برنامه هفتم توسعه رسیدیم سهم تعاونی‌ها از اقتصاد کشور کمتر از هشت درصد است و این مسئله نشان می‌دهد اگر دولت چهاردهم که به دنبال اجرای برنامه هفتم توسعه است در حوزه اقتصاد باید بازنگری جدی به موضوع تعاون داشته باشد.

نبود نظام آماری دقیق میزان سهم تعاونی‌ها را از اقتصاد در ابهام قرار داده است و عدم توفیق دولتمردان برای رسیدن به سهم تعاونی‌ها از ۲۵ درصدی اقتصاد کشور باعث شد که در برنامه هفتم توسعه تنها رشد دودرصدی اقتصاد برای تعاونی‌ها در نظر گرفته شود.

این در حالی است که طبق ابلاغ رهبر انقلاب اسلامی موضوعات جذابی برای اینکه سهم تعاونی‌ها به ۲۵ درصد اقتصاد کشور برسد دیده شده بود برای مثال تخصیص ۳۰ درصد درآمد ناشی از فروش بنگاه‌های اقتصادی دولتی به تعاونی‌های فراگیر ملی که سه دهک درآمدی پایین جامعه را تحت پوشش قرار دهد و همچنین معافیت ۲۵ درصدی درآمد مشمول مالیات تعاونی‌ها، معافیت ۲۰ درصدی سهم بیمه کارفرما در تعاونی‌هایی که شاغلین اعضای تعاونی دارند، کمک بلاعوض و پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به تعاونی‌هایی که دهک‌های پایین درآمدی جامعه را تحت پوشش قرار دهند، پرداخت یارانه سود تسهیلات بانکی و سایر هزینه‌های سرمایه‌گذاری جهت راه‌اندازی تعاونی‌ها و حمایت مالی از توانمندسازی اتاق‌های تعاون کشور در برنامه پنجم توسعه برای تعاونی‌ها دیده شده است.

در استان گلستان اقدامات خوبی در حوزه تعاون در طی سه سال گذشته صورت‌گرفته که نیاز است در دولت چهاردهم نیز تداوم و بخشی از آن باتوجه‌به عقب‌ماندگی از برنامه پنجم توسعه بهبود پیدا کند.
 افتتاح نخستین پژوهشکده تعاون کشور، کسب رتبه یک جذب اعتبارات بخش تعاون از محل تفاهنامه سه‌جانبه وزارت تعاون، بانک تعاون و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری، کسب رتبه دوم طرح ایده نو تعاون (اشتغال مردم) در کشور، افتتاح نمایندگی اتاق تعاون در شهر کازان جمهوری تاتارستان و فعالیت ۱۰ تعاونی استان در نمایشگاه کازان روسیه و تشکیل ۳۴۱ تعاونی در سه سال اخیر از جمله موضوعاتی است که استاندار گلستان به آن تأکید کرده است.

علی‌محمد زنگانه گفت: افزایش میزان پرداخت انواع تسهیلات به تعاونی‌ها استان از ۵۷۱ میلیارد تومان در چهار سال دولت دوازدهم به ۷۴۰ میلیارد تومان در سه سال گذشته را شاهد بودیم و این مسئله نشان از حمایت تعاونی‌ها در دولت سیزدهم است.

وی بیان کرد: افزایش میزان صادرات تعاونی‌های استان از ۵۳ میلیارد دلار در چهار سال دولت دوازدهم به ۶۳ میلیارد دلار در سه سال گذشته باعث شد که گلستان جزو پنج استان صادرات محور در حوزه تعاونی‌ها باشد.
 بنا به گفته محبوبه فدایی توسعه‌بخش تعاون در سال ۱۴۰۳ در گلستان به جد پیگیری می‌شود و اهدافی چون ایجاد خط اعتباری به‌منظور ایجاد توسعه تعاونی‌ها، از محل منابع بانک توسعه تعاون، تأمین منابع تسهیلاتی موردنیاز طرح‌های تعاونی از طریق بانک‌های عامل، ایجاد تعاونی‌های راکد و غیرفعال، بهره‌برداری از طرح‌های تعاونی‌ها، افزایش مشارکت مردم از طریق عضویت سهام‌داری در تعاونی‌ها و رشد و توسعه صادرات تعاونی‎ها از موضوعاتی است که پیگیری می‌کنیم.

معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان ادامه داد: تشکیل و توسعه تعاونی‌ها تأمین روستا، تعاونی فراگیر ملی، سهامی عام، زنا، توسعه و عمران شهرستانی و جهش مسکن و همچنین راه‌اندازی پایگاه مردمی اشتغال‌آفرین با ساخت تعاونی‌ها از دیگر موضوعاتی است که در سالجاری آن را دنبال می‌کنیم.

فدایی بیان کرد: در ۶ ماه نخست سالجاری ۳۶ تعاونی در سطح استان با ۹۳۶ عضو شکل‌گرفته است که سرمایه فعلی این تعاونی‌ها بالغ بر ۵۲ میلیارد تومان برآورد می‌شود و این تعاونی‌ها بیش از ۸۰۰ شغل نیز به وجود آورده است.

وی گفت: راه‌اندازی کمیته تشکیل تعاونی‌های مردمی نیروگاه خورشیدی در شهرستان‌ها از دیگر موضوعاتی است که در سطح استان پیگیری می‌کنیم که باید ظرفیت زمان برای آن مشخص شود و زمین موردنیاز در اختیار تعاونی قرار گیرد.

معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان ابراز داشت: با همکاری بسیج سازندگی در راستای تبدیل صندوق بسیج به تعاونی‌های مردمی نیز اقدام شده که تاکنون ۴۱ تعاونی فراگیر در این زمینه ثبت شده است.
 فدایی ابراز داشت: برای اجرای این برنامه‌ها نیاز به همکاری فرمانداران در راستای شناسایی ظرفیت‌های بالقوه در منطقه و معرفی هیات مؤسس مورد وثوق به ادارات شهرستان و همکاری دستگاه‌های اجرایی به مصوبه برنامه‌ریزی مبنی بر اولویت ۲۵ درصد تسهیلات به بخش تعاونی‌های زیرمجموعه دستگاه‌های مربوطه داریم.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه