برگزاری نشست كمیته ارتقای ایمنی كاركنان فولاد مباركه با محوریت پدافند غیرعامل
نهمین نشست حفاظت فنی و بهداشت کار (کمیته ارتقای ایمنی کارکنان) فولاد مبارکه، روز دوشنبه ۷ آبانماه ۱۴۰۳ با حضور غلامرضا سلیمی معاون بهرهبرداری، علیرضا کاظمی معاون سرمایه انسانی، مدیر بهداشت حرفهای، ایمنی و محیطزیست و جمعی از مدیران و کارشناسان ایمنی واحدهای مختلف با محوریت موضوع پدافند غیرعامل در سالن همایشهای مرکز تحقیقات شرکت برگزار شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرنگار فولاد، حسین مدرسیفر، مدیر بهداشت حرفهای، ایمنی و محیطزیست شرکت فولاد مبارکه در این نشست اظهار کرد: مدیریت ایمنی در فولاد مبارکه بر مبنای مدیریت ریسک پایهگذاری شده است. از سال ۱۳۷۵ تاکنون ضریب تکرار حوادث در فولاد مبارکه با توجه به اقداماتی که در این شرکت تعریف شده، بسیار کمتر از میانگین جهانی است و این در حالی است که از سال ۱۳۹۲ تا اول مردادماه ۱۴۰۲ هیچ حادثه منجر به فوتی برای پیمانکاران فولاد مبارکه اتفاق نیفتاده است. باید به این نکته توجه داشت که حوادث فرایندی از اهمیت زیادی برخوردار است و در این زمینه باید شرایط اضطراری را پیشبینی کرد.
وی در ادامه افزود: فعالیتهای موردنیاز برای ایمنسازی شرایط در شرکت فولاد مبارکه شامل آمادهبهکاری سیستمهای اضطراری در زمان قطع منابع انرژی (دیزلژنراتورها و...)، آمادهبهکاری سیستمهای هشداردهنده کوره (دما، جریان، فشار و...)، تهیه طرحهای واکنش در شرایط اضطراری جهت مقابله با بحرانهای احتمالی، کنترل و نظارت و سیستمهای بازرسی پیش از شروع فعالیت تولید مذاب، نگهداری و تعمیرات مؤثر و افزایش قابلیت اطمینان تجهیزات و انجام اقدامات و اجرای پیشنهادهای پروژههای ایمنی فرایند است.
مدیر بهداشت حرفهای، ایمنی و محیطزیست فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: شرایط اضطراری شامل هر وضعیتی است که نیازمند هماهنگی یا پاسخی فراتر از شرایط معمول در زمینه حفاظت از سلامت و امنیت کارکنان، محیطزیست، سرمایهها، ذینفعان و اعتبار سازمان و کاهش و رفع تهدید یک بحران باشد. لایههای حفاظتی در ایمنی فرایند به ترتیب عبارتاند از: مفاهیم ایمنی در طراحی واحد فرایندی، سامانه کنترل فرایند، سامانههای هشداردهنده (کنترل آلارم/ اپراتور)، سامانههای قطع اضطراری و حفاظت فیزیکی با استفاده از شیرهای اطمینان، حفاظتهای پس از حادثه، آمادگی و واکنش در شرایط اضطراری کارخانه و مدیریت بحران.
وی تصریح کرد: طرحهای واکنش در شرایط اضطراری شرکت براساس ریسکهای ایمنی شغلی و ایمنی فرایندی تدوین شده است. ایمنی شغلی عبارت است از محافظت از کارکنان در برابر مخاطرات شغلی از قبیل سقوط از ارتفاع، برقگرفتگی و سقوط اشیا که با هدف کاهش حوادث و آسیبهای شغلی صورت میگیرد و بیشتر مانورها جهت مقابله با این قبیل مخاطرات انجام میشود. ایمنی فرایند نیز عبارت است از مدیریت خطرات فرایندی و اغلب سیستماتیک، مانند انفجار، آتشسوزی و بهطورکلی حوادث جدی با تأثیرات زیاد بر محیطزیست، کارکنان، تأسیسات و اعتبار.
گفتنی است در این جلسه با حضور کارشناسان حوزه پدافند غیرعامل، لزوم رعایت و بهکارگیری برخی الزامات این راهبرد در حضور حاضران در جلسه تبیین شد.
ارسال دیدگاه