تولید گرانول پلی اتیلن
نحوه تولید گرانول پلی اتیلن در دنیای شیمی و صنعتی از اهمیت بسیاری برخوردار بوده است؛ چراکه این مواد، به عنوان مواد اولیه اصلی برخی صنایع شناخته شده و آن ها برای شروع تولیدات خود حتما به پلی اتیلن نیاز خواهند داشت.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نحوه تولید گرانول پلی اتیلن در دنیای شیمی و صنعتی از اهمیت بسیاری برخوردار بوده است؛ چراکه این مواد، به عنوان مواد اولیه اصلی برخی صنایع شناخته شده و آن ها برای شروع تولیدات خود حتما به پلی اتیلن نیاز خواهند داشت. به طور کلی، تولید گرانول های پلی اتیلن به منظورهای گوناگونی چون: افزایش تراکم مواد پودری، بهبود یکنواختی مواد در هر قرص، آسان و ایمن تر کردن کار با مواد ار طریق کاهش گرد و غبار و... انجام می شود. این گرانول ها نه تنها کیفیت و کارایی تولیدات مختلف را افزایش می دهند، بلکه با بهبود و تقویت ویژگی های مواد خام، بهره وری از آن ها را افزایش خواهند داد.
مراحل تولید گرانول پلی اتیلن
مراحل تولید گرانول پلی اتیلن تخصصی و پیچیده می باشد که در ادامه، این مراحل را کاملا توضیح خواهیم داد.
- تولید پلیمر: اولین مرحله مربوط به پلیمریزاسیون می باشد. در این مرحله، مولکول های مونومر اتیلن با کمک کاتالیزورها، تحت فشار و شرایط دمایی خاص، تبدیل به زنجیره طولانی پلیمر می شوند. در این قسمت بلوک های بزرگی تشکیل شده که درنهایت برای تولید گرانول مورد استفاده قرار می گیرد.
- خرد کردن بلوک پلیمری: بلوک های تشکیل شده در این قسمت با دستگاه خردکن، به اندازه های موردنیاز خرد می شوند.
- اکستروژن: بلوک های خرد شده به دستگاه اکسترودر منتقل می شوند. این دستگاه با جلو راندن مواد و حرارت دادن آن ها، کم کم باعث نرم شدنشان می شود. این نرم شدگی تا جایی ادامه پیدا می کند که پلی اتیلن حالت خمیری به خود بگیرد. پس از آن، خمیر poly ethylene از یک قالب با سوراخ های ریز، عبور داده می شود تا به شکل رشته های نازک دربیاید. درنهایت، این رشته ها توسط آب خنک سازی می شوند تا توسط تیغه های مخصوص برش، به شکل دانه های کوچک یا همان گرانول برش داده شوند.
- رنگ آمیزی: این مرحله ممکن است به خاطر تقویت برخی خواص انجام شود. رنگ ها یا مواد افزودنی که افزوده می شوند شامل خواصی چون: مقاومت به حرارت، ضد اکسیداسیون، پایدارکننده uv و... می باشند.
- بسته بندی: در آخر، مواد نهایی تشکیل شده، با دقت در کیسه های بزرگ بسته بندی می شوند تا برای کارخانه ها یا تولیدکنندگان، ایمن تر ارسال شوند.
گرانول پلی اتیلن چیست؟
پلیاتیلن (PE یا Poly ethylene) یک نوع پلاستیک است که وقتی به آن گرما داده می شود ذوب شده و به حالت مایع درمی آید و وقتی آن را سرد می کنند، دوباره سفت و حالت جامدی می شود. این ویژگی باعث می شود که بتوان آن را به راحتی شکل داد و در تولید محصولات مختلف از آن استفاده کرد. در واقع، پلی اتیلن عضوی از خانواده بزرگ رزین های پلی الفین بوده است که به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که داشته، کاربردهای زیادی در صنایع مختلف همچون: قطعات پلاستیکی، لوله ها، کیسه های پلاستیکی و... دارد.
حالا در پاسخ به سوال گرانول پلی اتیلن چیست؟ باید بگوییم که منظور، نوع یا کیفیت خاصی از از pe نبوده و به پلی اتیلنی گفته می شود که شکل دانه یا گلوله مانند دارند. این شکل آن ها، کار حمل و بسته بندی را راحت تر کرده است. برخی از تولیدکنندگان برای بهبود ویژگی های این دانه ها، مواد افزودنی خاصی مانند دی اکسید تیتانیوم اضافه می کنند تا این گرانول ها، رنگ سفید داشته و در برابر عوامل محیطی مقاومت و استحکام بیشتری داشته باشند.
کاربردهای پلی اتیلن
برای اینکه با کاربردهای پلی اتیلن بیشتر آشنا شوید، در ابتدا باید گفت که این مواد به دو دسته کلی سنگین و سبک تقسیم بندی می شوند و هریک ویژگی و کارایی منحصر به خود را دارد.
- پلی اتیلن سنگین: این مواد نقطه ذوبی بالا به اندازه 140 درجه سانتی گراد دارند. Pe سنگین، مقاومت بسیار خوبی در برابر، اکثر حلالها، الکل و اسیدهای رقیق و قلیا، داشته و همچنین، عایق الکتریسته خوبی به شمارمی رود. به علت چنین ویژگی هایی در صنایعی همچون: تولید لوله هایی با فشار آب بالا، بسته بندی مواد غذایی، بطری، تولید محصولات ورزشی یا صنعتی و... کاربرد خواهند داشت. لازم به ذکر است که این نوع poly ethylene با استانداردهای FDA سازگار می باشد.
- پلی اتیلن سبک: این نوع مواد پس از جنگ جهانی دوم، با نام تجاری LDPE وارد بازار شد. PE سبک نیز در صنایع بسته بندی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. علاوه بر آن، برخلاف پلی پروپیلن انعطاف پذیری بیشتری داشته؛ بنابراین در صنایعی همچون: تولید روکش کابل، فیلم، تهیه ظروف، کیسه های پلاستیکی، تجهیزات آزمایشگاهی، اسباب بازی و قطعات رایانه ای کاربرد دارند. در نهایت باید اشاره کرد که امکان نشت گاز دی اکسید کربن در آن وجود دارد و در این صنعت از چنین موادی استفاده نمی کنند.
ویژگی های گرانول پلی اتیلن
ویژگی های گرانول پلی اتیلن باعث شده است تا این مواد اولیه تبدیل به یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع گوناگون شود. این ویژگی های منحصر به فرد را در ادامه توضیح خواهیم داد.
- چگالی متغیر: چگالی POLY ETHYLENE انواع مختلفی (چگالی کم، متوسط و چگالی زیاد) دارد؛ به همین دلیل خواص این دانه ها نیز می تواند متغیر باشد.
- توزیع وزن مولکولی: ویژگی دیگری که تأثیر زیادی روی خواص گرانول پلیاتیلن دارد، توزیع وزن مولکولی آن است. اگر توزیع وزن مولکولی بیشتر باشد، احتمال شکستن یا ترک خوردن پلیمر افزایش می یابد و در نتیجه استحکام کششی آن کاهش پیدا خواهد کرد.
- شاخص جریان ذوب: این شاخص نشان می دهد که پلی اتیلن در دماهای بالاتر روان تر شده و این ویژگی به فرآیندهای تولید و اکستروژن آن (ریختن مواد از قالب) کمک خواهد کرد. هرچه این شاخص بیشتر باشد، PE قابلیت شکلگیری بهتری خواهد داشت.
شیمی پل؛ تامین کننده مواد پلیمری
با توجه به رشد روزافزون صنعت پلاستیک و تقاضا برای تولید محصولات پلاستیکی، تامین مواد اولیه باکیفیت از اهمیت زیادی برخوردار شده است. معمولا استفاده از انواع گرانول ها با خاصیت های مختلف، برای تولیدکنندگان صرفه بیشتری داشته و به همین ترتیب نیاز به این نوع مواد اولیه (GRANULE) بیشتر احساس می شود. شیمی پل؛ تامین کننده مواد پلیمری با بهترین کیفیت و قیمت می باشد. در این مجموعه با استفاده از روش های نوین و متنوع برای تولید گرانول (اعم از استفاده از مواد اولیه نو یا بازیافتی) نیازهای مختلف صنایع را پوشش می دهد. تولید گرانول پلی اتیلن در شیمی پل با استفاده از تکنولوژی های بسیار پیشرفته و با دستگاه های تخصصی انجام می شود تا محصولاتی با کیفیت و مطابق با استانداردهای جهانی به تولید برسد. اگر به دنبال یک تامین کننده مواد پلیمری باکیفیت و معتبر هستید، این مجموعه انتخابی مناسب و قابل اعتماد برای شما خواهد بود.
برای خرید و اطلاعات بیشتر به سایت https://shimipole.com مراجعه نمایید.
ارسال دیدگاه