اخبار داغ

سبلان ما گزارش می‌دهد؛

رزمایشی برای گرمی روابط ایران و آذربایجان

رزمایشی برای گرمی روابط ایران و آذربایجان
تحلیلگران بر این باورند: «رزمایش مشترک ارس» به تحکیم و گسترش روابط دو کشور برادر ایران و آذربایجان منجر می‌شود و این رزمایش می‌تواند گامی برای کاهش نگرانی‌ها در خصوص سردی روابط بین این دو کشور باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، رزمایش مشترک نیروی ویژه نیروی زمینی سپاه و نیروی مخصوص ارتش جمهوری آذربایجان با عنوان «رزمایش مشترک ارس» از روز دوشنبه این هفته به مدت چهار روز با حضور نیروهای ویژه دو کشور در ارتفاعات صعب‌العبور مناطق مرزی شمال غرب کشور در اصلاندوز آغاز شد.

روابط‌عمومی نیروی زمینی سپاه، هدف از اجرای این رزمایش را تحکیم روابط دوجانبه، همکاری مشترک در مبارزه با گروه‌های سازمان‌یافته مسلح غیرقانونی، امنیت مرزهای مشترک، افزایش قابلیت‌های نظامی و گسترش همکاری‌های دفاعی در سطوح تاکتیکی و عملیاتی بر اساس توافقات صورت‌گرفته در راستای پیشبرد منافع مشترک دو کشور اعلام کرد.

تحلیلگران بر این باورند که «رزمایش مشترک ارس»، همکاری دو سر برد برای دو کشور برادر، دوست و همسایه ایران و آذربایجان است و برگزاری این رزمایش مشترک نظامی بین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری آذربایجان، می‌تواند گامی برای گسترش و تعمیق روابط و کاهش نگرانی‌ها در خصوص سردی روابط بین این دو کشور باشد.

هدف از اجرای رزمایش مشترک ارس اطمینان‌بخشی به روابط دوجانبه است

سردار سید علی تدین در گفتگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، اظهار داشت: رزمایش مشترک و مرکب زمینی نیروهای ویژه ارتش جمهوری آذربایجان و نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از دو روز پیش در منطقه عمومی اصلاندوز استان اردبیل شروع شده است و این رزمایش به مدت چهار روز ادامه خواهد داشت.

 وی افزود: نیروهای ارتش آذربایجان از گمرک بیله‌سوار استان اردبیل وارد کشور عزیزمان شده و بلافاصله در منطقه رزمایش استقرار پیدا کردند.

 فرمانده تیپ ۳۷ سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل هدف از اجرای رزمایش را اطمینان‌بخشی به روابط بیشتر دوجانبه دو کشور و افزایش قابلیت‌های نظامی در سطوح راهبردی و عملیاتی عنوان کرد و افزود: تحکیم روابط دوجانبه، همکاری مشترک در مبارزه با گروه‌های سازمان‌یافته مسلح غیرقانونی، امنیت مرزهای مشترک، افزایش قابلیت‌های نظامی و گسترش همکاری‌های دفاعی در سطوح تاکتیکی و عملیاتی است از دیگر اهداف این رزمایش است.

 تدین ادامه داد: جلسات تخصصی و تشریفات این رزمایش برای یگان‌های مستقر انجام شده است و بعد از استقرار یگان‌ها تمرینات تاکتیکی خود را شروع کرده‌اند.

برقراری صلح و آرامش در منطقه پیام رزمایش مشترک ارس است

محسن پناهیان معاون سیاسی سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، درباره اهمیت رزمایش مشترک ایران و جمهوری آذربایجان در عرصه بین‌المللی گفت: این رزمایش در منطقه اصلاندوز ما بین ایران و آذربایجان در سطح نیروی زمینی و در داخل ایران در حال برگزاری است و تعدادی از نیروهای نظامی آذربایجان برای شرکت در این رزمایش به ایران آمدند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی و روابط بین‌الملل تصریح کرد: رزمایش مشترک ارس بیشتر در راستای تعمیق و تقویت روابط  دو کشور برادر ایران و آذربایجان صورت‌گرفته است.

 معاون سیاسی سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل تأکید کرد: وقتی رزمایش به‌صورت مشترک فی ما بین دو کشور انجام می‌شود، پیام این رزمایش مشترک این است که امنیت دو کشور برای هر دو کشور مهم است و بنابراین در رزمایش مشترک ارس، تهدید امنیت برای طرفین موضوعیت ندارد؛ بلکه تقویت امنیتی یکدیگر مطرح است.

 وی ادامه داد: پیش‌ازاین نیز حدود دو ماه قبل، رزمایش مشترک دریایی با آذربایجان داشتیم که پیام این رزمایش نیز در راستای برقراری صلح و آرامش در منطقه بود و خصوصاً با اتفاقات اخیری که بین ایران و آذربایجان افتاد، این رزمایش پیام‌های خوبی در تقویت روابط این دو کشور دوست و برادر دارد.

 وی در خصوص تأثیر رزمایش اقتدار ارس در تحکیم پیوندهای عمیق دینی، فرهنگی و خویشاوندی دو ملت ایران و آذربایجان بیان داشت: با توجه به اشتراکات فرهنگی، تاریخی و قومیتی که داریم و البته قومیت نیز در زیرمجموعه فرهنگ تعریف می‌شود و از طرفی با توجه به اتفاقاتی اخیری که افتاد این رزمایش موجب تقویت روابط ایران و آذربایجان  و گرمی  این روابط خواهد شد.

 پناهیان گفت: طی دو سال متوالی در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ که رزمایش «ایران مقتدر» در منطقه آذربایجان شرقی انجام شد رسماً عنوان شد که پیام این رزمایش برای دول فرامنطقه‌ای است که در راستای تهدید امنیت ایران در منطقه حضور یافته‌اند و پیام این رزمایش برای آذربایجان نبود.

 وی ادامه داد: با رزمایش اقتدار ارس، ایران نشان داد که با کشور آذربایجان مشکلی ندارد؛ بلکه بر اساس اشتراکات عمیق تاریخی و فرهنگی ما به آذربایجان به‌عنوان کشور دوست و برادر نگاه می‎کنیم و حاضریم برای تأمین امنیت یکدیگر همکاری و مشارکت کنیم.

 

خط ریلی اردبیل- آذربایجان احداث شود

صدیف بدری رئیس مجمع نمایندگان استان اردبیل  در اهمیت توسعه ریلی و اتصال به کشور آذربایجان به خبرنگار «سبلان ما»،گفت: در دیدار مجمع نمایندگان شمال غرب با رئیس‌جمهور مذاکرات برای ایجاد یک کریدور ریلی از اردبیل به آذربایجان اتفاق بیفتد که در صورت تحقق این امر روابط ایران و آذربایجان بسیار چشمگیر خواهد بود.

جهت‌گیری ضدایرانی برخی در کشور آذربایجان و برخی شیطنت‌ها از جمله قضیه ایجاد کریدور زنگزور که مرز زمینی ایران و ارمنستان را قطع می‌کرد و البته نگرانی از گسترش همکاری این کشور با رژیم غاصب صهیونیستی موجب شد تا روابط دو کشور در مقاطعی رو به سردی برود؛ اما با این وضعیت نیز همواره جمهوری اسلامی ایران همچون پدری خیرخواه نسبت به تحولات این منطقه عمل کرد؛ به‌گونه‌ای که ایران اولین کشوری بود که کشور آذربایجان را به رسمیت شناخت و همیشه و از همان ابتدا این ایران بود ناحیه قره‌باغ را جزو خاک جمهوری آذربایجان دانسته و بر آزادسازی اراضی اشغالی آن کشور تأکید داشت.

درعین‌حال در کنار خیرخواهی ایران و تأکید بر گسترش روابط با همسایگان، کشورمان با رزمایش «ایران مقتدر» در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نشان داد که به‌هیچ‌وجه اجازه تغییر مرزها، تغییر ژئوپلیتیک منطقه و اجازه حضور بیگانگان در این منطقه را نخواهد داد، کمااینکه ایران با رزمایش مشترک ارس نشان کرد که وجود مرزهای جغرافیایی موجب جدایی مردم ایران و آذربایجان از یکدیگر نشده و همان‌طور که رئیس‌جمهور کشورمان در دیدار با مقامات کشور آذربایجان تأکید کرد برای تحکیم و تقویت هر چه بیشتر روابط با کشور آذربایجان مصمم هستیم.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه