طلاق از سوی زوجه یا زوج یا توافقی کدامیک سریعترین راه طلاق است ؟
همواره توافق لازمه کاهش دردسرها در هر زمینه ای است. درباره پایان یک زندگی مشترک هم این قاعده صادق است. هنگامی که درخواست طلاق تنها از سوی یکی از طرفین مطرح شود، پیش بردن پروسه طلاق به مراتب دردسر بیشتری خواهد داشت. اما در طلاق توافقی این دردسرها وجود ندارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ همانطور که از نامش پیداست طلاق توافقی به تصمیمی دو طرفه از سوی زن و مرد گفته می شود. به همین دلیل دادگاه توافقات صورت گرفته جهت طلاق بین این دو را می پذیرد. از مهم ترین موارد این توافق می توان به مهریه، نفقه زن، فرزندان و ... اشاره کرد. در این مطلب درباره فرایند طلاق توافقی توضیحات کاملی را خدمت شما ارائه میکنیم. سپس انجام آن و مدارک لازم برای آن نیز شرح داده خواهند شد.
طلاق از سوی مرد چگونه است؟
مطابق با قانون مرد هر زمان که بخواهد می تواند با رعایت شرایط قانونی برای طلاق همسر خود اقدام کند. مرد در این مسیر باید شرایط خاصی مانند پرداخت و تعیین تکلیف برای نفقه و مهریه و تنصیف دارایی و.... را مراعات نماید. البته قطعا بین زمانی که مرد می خواهد به خواست خود به زندگی مشترک پایان بدهد با زمانی که زوجین قصد طلاق دو طرفه را دارند، سیر امور متفاوت خواهد بود
شرایط طلاق از سوی مرد
-
پرداخت مهریه زن : مهریه زن شامل مهریه منقول و یا مهریه غیر منقول میتواند باشد . درصورتی که مرد امکان پرداخت کامل مهریه را نداشته باشد، باید دادخواست اعسار و اقساطی کردن آن را مطرح کند.
-
پرداخت نفقه زن : بسته به نوع طلاق اگر طلاق رجعی باشد مرد تا سه ماه بعد از طلاق باید نفقه زن را پرداخت کند. چرا که اینگونه طلاق ها که طلاق رجعی نامیده می شوند، معنایش این است که زن هنوز تا سه ماه در خانه مرد زندگی می کند و هنوز هم هزینه های زندگی اش برعهده مرد است. و حتی در باب زن حامله این مدت پرداخت نفقه تا وضع حمل او ادامه میابد .
-
پرداخت اجرت المثل به زن : ممکن است در طول زندگی زن کارهایی به درخواست مرد انجام داده باشد که شرع و عرف آن را لایق دستمزد می داند. در این صورت مرد باید به او دستمزد بدهد. و حتی اگر اجرت المثل به زن تعلق نگیرد امکان پرداخت نحله به زن از سوی مرد که یک بخشش از جانب مرد در موقع طلاق است ممکن است در حکم دادگاه متصور باشد و برای مرد بار مالی اضافه به بار آورد. به غیر از این موارد مبحث تنصیف دارایی مرد نیز در حکم طلاق وجود دارد .
طلاق زن از مرد و شرایط آن
-
درصورتی که زن بتواند اثبات کند که در زندگی مشترک سختی های غیر قابل تحملی را متحمل می شود، امکان درخواست طلاق برایش فراهم می شود. به این نوع از طلاق اصطلاحا طلاق عسر و حرجی گفته میشود . یعنی طلاقی که زن به واسطه سختی و مشقت درخواست میکند .
-
شروط 12 گانه ضمن ازدواج : این شروط در عقدنامه قید شده اند و درصورت وقوع هریک، زن می تواند دادخواست طلاق را مطرح کند. مانند غیبت طولانی مدت مرد : درصورتی که مرد برای مدت طولانی بیش از چهار سال غیبت داشته باشد، زن میتواند درخواست طلاق را مطرح کند. یا ازدواج مجدد بدون اذن همسر اول یا عدم پرداخت نفقه به مدت ۶ ماه
-
برخورداری زن از وکالت بلاعزل طلاق : این مورد از شروط شناخته شده ضمن عقد است و درصورتی که زن از آن برخوردار باشد، می تواند درخواست طلاق را مطرح کند.
مفهوم طلاق توافقی
گاهی اوقات شدت ناسازگاری بین زوجین انقدر بالاست که راه دیگری باقی نمی ماند. این عامل سبب شده تا قانون راه های مختلفی را برای به جریان انداختن پروسه طلاق پیش روی افراد قرار دهد. مهم ترین این روش ها طلاق از سوی زوجه، طلاق از سوی زوج و البته طلاق توافقی هستند. در حال حاضر طلاق توافقی کم دردسرترین راه طلاق بوده و در مدت کوتاه تری نتیجه می دهد. به طوری که صدور رای آن زمان زیادی به طول نمی انجامد. البته که این رویداد شرایط خودش را هم دارد.
مراحل طلاق توافقی
بعد از آن زن و مرد توافق کردند که برای زندگی مشترک با هم مناسب نیستند، نوبت به گام های بعدی می رسد. این گام ها عبارتند از تعیین تکلیف فرزندان، مهریه و جهیزیه و.... به بیان بهتر تنها موافقت برای جدایی کافی نیست. برای نمونه زن می تواند درقبال بخشیدن مهریه، حضانت فرزندان را برای خود بخواهد . حال که تمامی موارد از سوی زن و مرد مورد بررسی قرار گرفتند و توافق حاصل شد، در این باره نزد وکیل میتوانند حضور یافته و باید توافقات کتبی در این مورد را امضاء کرده و با مدارک لازم به همراه یکدیگر یعنی زن و مرد و یا وکیل آن ها باید با استفاده از مدارکی چون شناسنامه، کارت ملی و توافقنامه ابتدا جهت مشاورره بهزیستی که اجباری هم میباشد در سایت ثبت نام نموده و بعد از طی جلسات مشاوره برای ثبت دادخواست طلاق اقدام کنند.
البته ثبت این درخواست درگرو پرداخت هزینه است. یادتان باشد که اجبارا پیش از طلاق باید خدمات مشاوره را دریافت کنید. به همین دلیل هم زن و هم مرد باید به مراکز مشاوره مراجعه کنند. در این جلسات مشاوره ای باید علت ناسازگار بودن زوجه به صورت مکتوب مطرح شود. به طوری که کاملا مشخص شود دلیل جدایی توافقی چیست.
در گام بعدی زن و مرد باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه نموده و اقدام به دریافت نامه مشاوره کنند. بعد از این کار نیاز است که زن و مرد و یا وکیل آن ها به صورت الکترونیکی امضای خود را به ثبت برسانند.حال این نامه به علاوه دادخواست مربوط به طلاق توافقی و توافق نامه طلاق به شعبه دادگاه خانواده ارسال می شود. بعد از گذشت چند روز، زن و مرد برای حضور در دادگاه فراخوانده می شوند. این کار از طریق ارسال پیامک به زوجین انجام می شود.بعد از ارائه این دادخواست حدود یک یا دو هفته زمان می برد که رای نهایی صادر شود.
برای طلاق توافقی چه مدارکی باید استفاده شوند؟
در این مسیر زوجین باید مدارک شخصی خود را همراه داشته باشند. برای نمونه می توان به شناسنامه، سند ازدواج ، کارت ملی زوجین و یا کپی آن ها اشاره کرد. از سوی دیگر آزمایش عدم بارداری زن هم باید به محضر طلاق و دادگاه ارائه شود. برخی مدارک دیگر نیز ممکن است در این مسیر لازم شوند. برای نمونه می توان به آیتم های زیر اشاره کرد :
-
گواهی مرکز مشاوره بر عدم سازش زوجین
-
سندی که ثابت کند زن مهریه خود را به همسرش بخشیده ،اخذ کرده یا توافقی در کار است
-
گواهی بکارت زن یا عدم بارداری
سخن آخر
همواره توافق لازمه کاهش دردسرها در هر زمینه ای است. درباره پایان یک زندگی مشترک هم این قاعده صادق است. هنگامی که درخواست طلاق تنها از سوی یکی از طرفین مطرح شود، پیش بردن پروسه طلاق به مراتب دردسر بیشتری خواهد داشت. اما در طلاق توافقی این دردسرها وجود ندارد. دو طرف به این نتیجه رسیده اند که لازمه برقراری آرامش، طلاق است. چندین مورد را در مسیر پیش بردن طلاق توافقی باید مورد بررسی قرار دهید. برای نمونه می توان به وضعیت سرپرستی فرزندان، وضعیت مهریه زن و ... اشاره کرد. از سوی دیگر برخی مدارک هم باید از سوی زوجین برای طلاق توافقی ارائه شوند که کارت ملی، شناسنامه و ... از مهم ترین آن ها هستند. امیدواریم با خواندن این مطلب به خوبی به مزایای طلاق توافقی نسبت به سایر انواع آن پی برده باشید.
برگرفته از سایت مرجع علمی حقوقی www.isfahanattorney.ir
ارسال دیدگاه