شریعتی در گفتگو با دانا:
پرداخت وام ۸۰۰ میلیونی ساخت مسکن؛ نیازمند ابلاغ سریع است
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که تأخیر در ابلاغ وام ۸۰۰ میلیونی ساخت مسکن شهری، روند پروژههای مسکنسازی را متوقف کرده است و خواستار اقدام فوری دولت و بانک مرکزی در این زمینه شد.
غلامرضا شریعتی اندراتی، نماینده بهشهر در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون عمران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛، با اشاره به نامه ۱۰۸ نماینده مجلس به رئیسجمهور برای ابلاغ وام ۸۰۰ میلیونی ساخت مسکن شهری، گفت: نامهای که به امضای نمایندگان رسید، بر ضرورت تسریع در ابلاغ آییننامه پرداخت وام مسکن تأکید داشت. در جلسهای که هفته گذشته برگزار شد، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی و همتی وزیر امور اقتصاد و دارایی بانک مرکزی، قول دادند که ظرف سه زمانبندی مشخص، تمامی وامها پرداخت شود. با این حال، آییننامه مربوط به وام ۸۰۰ میلیونی هنوز ابلاغ نشده و این موضوع مشکلات جدی برای متقاضیان ایجاد کرده است.»
وی افزود: در حال حاضر، وام مسکن ۵۵۰ میلیونی که سقف فعلی تسهیلات بانکی است، پاسخگوی هزینههای ساختوساز نیست. این مبلغ حتی در شهرهای کوچک نیز نمیتواند نیازهای ساخت مسکن را پوشش دهد. با توجه به افزایش هزینههای ساخت و تورم موجود در بازار، دولت و بانک مرکزی باید هرچه سریعتر سازوکار پرداخت وام ۸۰۰ میلیونی را تعیین و اجرایی کنند. هرگونه تأخیر در این زمینه، اجرای پروژههای مسکن را بیش از پیش به تعویق خواهد انداخت.
شریعتی اندراتی در ادامه درباره جلسه اخیر کمیسیون عمران توضیح داد: در این جلسه، نمایندگان مجلس و مسئولان اجرایی درباره مشکلات مرتبط با وام مسکن بحث و تبادل نظر کردند. یکی از نکات مهم مطرحشده این بود که باید برای کسانی که هماکنون در مراحل نهایی دریافت وام هستند، زمانبندی مشخصی برای پرداخت تسهیلات تعیین شود. قرار شد حداکثر ظرف پنج ماه، وامها پرداخت شوند. همچنین، از وزرای راه و شهرسازی و اقتصاد خواسته شد که در تعامل با بانک مرکزی، سازوکار لازم برای پرداخت وام ساخت مسکن شهری را تهیه و ارائه کنند.
عضو کمیسیون عمران با تأکید بر اهمیت این وام برای اقشار کمدرآمد گفت: پرداخت وام ۸۰۰ میلیونی ساخت مسکن شهری میتواند بسیاری از مشکلات اقشار فاقد مسکن را حل کند، اما باید توجه داشت که تنها ارائه تسهیلات کافی نیست. زیرساختهای لازم برای ساختوساز، مانند زمین، آب، برق و گاز نیز باید فراهم شود. اگر این موارد تأمین نشود، افزایش مبلغ وام تأثیر چندانی نخواهد داشت. متأسفانه، در حال حاضر بسیاری از پروژههای مسکن به دلیل نبود زیرساختهای مناسب متوقف شدهاند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی با جدیت بر اجرای قانون جهش تولید مسکن و ابلاغ وام ۸۰۰ میلیونی مسکن شهری نظارت خواهد کرد. از دولت انتظار داریم که با سرعت بیشتری در این زمینه اقدام کند تا مردم بتوانند از این تسهیلات بهرهمند شوند و پروژههای نیمهتمام مسکن به سرانجام برسد.
ارسال دیدگاه