علیاصغر باقرزاده در گفتگو با دانا:
مردم دیگر تاب افزایش چند برابری قیمت دارو را ندارند/ دولت باید هرچه سریعتر به وضعیت ارز دارو رسیدگی کند
عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق گفت: موضوع درمان و دارو از جمله مسائلی است که مردم دیگر تاب و تحمل افزایش چند برابری آن را ندارند، شاید در بسیاری از حوزهها مردم بتوانند زندگی خود را به نحوی ادامه دهند، به عبارتی صورتشان را با سیلی سرخ نگه دارند؛ اما در مورد دارو، چگونه میتوانند چنین کنند؟
علیاصغر باقرزاده عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق مجلس، در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاعرسانی راه دانا درباره تاثیر حذف ارز ترجیحی دارو بر قیمتها اظهار داشت: دو نکته اساسی وجود دارد که در بودجه سال آینده باید به آنها توجه شود و ما دربارهشان نگران هستیم؛ اولین نکته این است که باید مشخص شود چقدر از ۱۱ میلیارد یورو ارز اختصاص یافته به حوزه دارو، واقعاً به دارو و مواد مصرفی و اولیه مانند شیر خشک اختصاص خواهد یافت. دومین نکته، قیمت ارزی است که در این حوزه استفاده خواهد شد. قبلاً دارو با قیمت ۴۲۰۰ تومان تهیه میشد؛ حال آیا ارز با نرخ ۲۸۵۰۰ یا حتی ۳۷۰۰۰ تومانی برای دارو اختصاص خواهد یافت؟ اینها پرسشهایی هستند که هنوز برای ما مشخص نشده است و باعث نگرانی و دغدغه نمایندگان و مردم میشود.
دارو کالایی اساسی و حیاتی برای همه شهروندان است
وی افزود: دارو یک کالای اساسی و حیاتی برای همه شهروندان است و باید به دقت مورد توجه قرار گیرد؛ در صورت عدم اختصاص ارز کافی، ممکن است مجبور شویم از ارز آزاد استفاده کنیم.
وی ادامه داد: ارز آزاد در حال حاضر معادل ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان است. در صورتی که ارز کافی به بخش دارو اختصاص نیابد، مجبور خواهیم بود دارو را با نرخ ارز آزاد تهیه کنیم؛ اگر مشروط به اختصاص ارز کافی باشد، باید بهرهوری تولید را بالا ببریم و مصرف منطقی را در نظر بگیریم تا مدیریت بهتری صورت گیرد.
نماینده مردم بابلسر در مجلس با بیان اینکه حتی اگر این مسائل بهخوبی رعایت شوند، باید به قیمت ارز توجه داشته باشیم؛ تصریح کرد: در گذشته ارز با نرخ ۴۲۰۰ تومان برای دارو در نظر گرفته میشد و اکنون هشدارهایی مبنی بر لزوم برنامهریزی دقیق در تولید و مصرف دارو ارائه میدهیم. اگر به این توصیهها توجه نشود، افزایش چشمگیری در قیمت دارو و ملزومات مصرفی خواهیم داشت. برای مثال، اگر ارز به میزان ۲۸ هزار تومان برسد، عملاً قیمتها چهار تا پنج برابر میشود. در صورت افزایش به ۳۷ هزار تومان، این رقم هفت تا هشت برابر خواهد بود. در صورتی که ارز کافی اختصاص نیابد، این بیانگر افزایش بیش از ده برابر است.
وی با اشاره به اینکه این وضعیت باعث نگرانی شده است، گفت: در این اوضاع احوال این هشدار را به دولت مردان میدهیم که با این دست فرمونی که دارند جلو میروند و با این موضوعی که هنوز خیلی شفاف نشده است قطعاً ما شاهد افزایش چند برابری دارو و ملزومات مصرفی خواهیم بود. در این صورت هزینههای خدماتی مانند جراحی مغز، ارتوپدی، پروتزها، و عمل جراحی قلب قطعاً چند برابری افزایش خواهد یافت؛ بنابراین دولت باید عنایت و دقت نظر ویژه ای داشته باشد.
افزایش چند برابری قیمت دارو و درمان، برای مردم قابل تحمل نیست
باقرزاد با تاکید بر اینکه موضوع درمان و دارو از جمله مسائلی است که مردم دیگر تاب و تحمل افزایش چند برابری آن را ندارند، خاطر نشان کرد: شاید در بسیاری از حوزهها، مانند پوشاک، مردم بتوانند خود را مدیریت کنند و با سختگیری و درآمد کمی که دارند، زندگی خود را به نحوی ادامه دهند، به عبارتی صورتشان را با سیلی سرخ نگه دارند؛ اما در مورد دارو، چگونه میتوانند چنین کنند؟ مردم میتوانند کمتر بخورند، کمتر بپوشند، تفریح نروند یا حتی مسافرت نکنند، اما دارو مسئلهای است که نمیتوانند نادیده بگیرند. در این شرایط، باید چه کنند؟ آیا باید خانه و زندگی خود را بفروشند تا بتوانند هزینههای دارویی را تأمین کنند؟
وی بیان کرد: متأسفانه دیروز در بررسی میزان تخصیص ارز، کمیسیون بهداشت مصوبهای را که بهمنظور تأمین حداقل ارز مناسب برای دارو و دیگر نیازهای بهداشتی پیشنهاد شده بود، نتواست به تصویب برساند. متأسفانه، این پیشنهاد موافقت لازم را کسب نکرد و رأی نیاورد. این مسئله هشدار و نگرانی جدی را برای ما بههمراه دارد.
وی با بیان اینکه تخصیص ارز در حال حاضر به میزان کافی در اختیار داروها قرار نمیگیرد و این روند همچنان ادامه دارد، عنوان کرد: امروز شاهد این هستیم که ارز به بخشهایی تخصیص مییابد که ممکن است ضرورتی برای دریافت آن وجود نداشته باشد. بهعنوان مثال، در حوزه کشاورزی و در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، طبق اصل ۳ قانون اساسی و بند ۱۳ آن که به خودکفایی کشاورزی اشاره دارد، ارز به واردات محصولاتی مانند برنج که کیفیت لازم را ندارند و مشکلات بهداشتی ایجاد میکنند، اختصاص مییابد. این تخصیص اشتباه ارز، نهتنها بر سلامت عمومی اثر منفی میگذارد، بلکه ممکن است به تهدید امنیت غذایی کشور نیز منجر شود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق مجلس در پایان گفت: ما بر این باوریم که با مدیریت صحیح تخصیص ارز، مشکلات میتوانند بهطور مؤثر حل شوند. در این شرایط، لازم است که ارز بهطور منطقیتر و هدفمندتر توزیع شود. بهعنوان مثال، ارز باید بهجای اینکه به بخشهایی که نیاز به آن ندارند اختصاص یابد، به بخشهایی مانند دارو و تجهیزات پزشکی که از ضرورتهای حیاتی برای مردم هستند، تخصیص یابد. این کار نهتنها باعث راحتی خاطر در تأمین دارو خواهد شد، بلکه به تقویت اصول اقتصاد مقاومتی و خودکفایی کشاورزی نیز کمک خواهد کرد.
ارسال دیدگاه