اخبار داغ

ضرورت ایجاد آرامش بر بازار شب یلدا نظارت است؛

بازار شب یلدا زیر ذره‌بین نظارت‌ها

بازار شب یلدا زیر ذره‌بین نظارت‌ها
این روزها با نزدیک‌شدن به سنت دیرین دورهمی‌های «شب یلدا» برای ایجاد بازاری آرام در شب یلدا نظارت‌ها افزایش‌یافته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «عصرهامون»، کمتر از چند روز به بلندترین شب سال یعنی شب یلدا مانده، شبی که از گذشته‌های دور و دراز در فرهنگ ایرانیان به‌عنوان یک شب خاص برای تشکیل دورهمی خانوادگی تعریف شده است، مانده است.

آخرین شب پاییز که روزش کوتاه‌ترین و شبش بلندترین شب سال و فردایش مصادف با آغاز فصل زمستان است.

چیدن سُفره‌های رنگی، حافظ‌خوانی و شاهنامه‌خوانی، شب‌نشینی اعضای خانواده و اقوام در کنار یکدیگر قرن‌هاست که به یک سُنت ایرانی تبدیل شده و مردم و با خوردن آجیل، هندوانه، انار، شیرینی و میوه‌های گوناگون و گفت و شنود تا پاسی از شب را به‌خوبی و خوشی سپری می‌کنند.

از دیرباز سفره خوراکی‌های شب یلدا بخش جذاب و جدایی‌ناپذیر آداب‌ورسوم شب چله بوده است.
 با این حال سال‌هاست که این سنت زیبای ایرانی تغییر رویه داده و به یکی از پُرهزینه‌ترین شب‌ها تبدیل شده است، سُفره‌های رنگین آن را به یکی از گران‌ترین و پُرتجمل‌ترین شب‌ها برای برخی شهروندان تبدیل کرده است.
 
در این بین با نزدیک‌شدن به آخرین روزهای فصل پاییز بازارها برای استقبال از یلدا آماده می‌شوند؛ سیستان و بلوچستان هم از این قاعده مستثنی نبوده و در تکاپوی برگزاری آیین‌ها و سنت‌های ویژه شب یلدا است، به‌گونه‌ای که این روزها حال و هوای قنادی‌ها، آجیل‌فروشی و میوه‌فروشی‌ها پررونق بوده؛ چرا که یکی از دغدغه‌های اصلی دورهمی در این شب تهیه میوه، شیرینی و آجیل است.

از طرفی با فرارسیدن شب یلدا و افزایش تب خرید در بین مردم رفتارهای سودجویانه برخی افراد نیز بدون شک افزایش خواهد یافت و از همین رو نظارت بر بازار نیز بیش از همیشه به یک مطالبه عمومی تبدیل می‌شود.

هر ساله در روزهای منتهی به شب یلدا مردم جنب و جوش خاصی پیدا می‌کنند و بازار نیز از رونق خوبی برخوردار می‌شود؛ هر چند که در این بین با بی‌اخلاقی‌هایی از سوی برخی از فروشندگان مواجه هستیم که اجناس خود را چندین برابر قیمت واقعی به مردم می‌فروشند.
 
 بلندترین شب سال که جزء جدانشدنی آیین و رسوم مردم ایران است، قطعاً می‌تواند به یکی از ماندگارترین شب‌ها تبدیل شود و اگر قیمت اقلام منصفانه و نظارت بر قیمت و کیفیت تأثیرگذار باشد.

هر ساله در آستانه شب یلدا مردم در تلاش برای خرید مایحتاج مربوط به این شب هستند که در این میان وجود دستگاه‌های نظارتی در بازار موجب شده تا آرامش در سطح شهر برقرار شود.

ناظران بر بازار معتقدند جایی برای نگرانی به منظور تأمین این اقلام نیست و با گران‌فروشان برخورد قاطع انجام می‌شود.
 


نگرانی مردم از افزایش قیمت‌ها در شب یلدا
رضا مرادی یکی از شهروندان زاهدانی در گفتگو با خبرنگار ما، اظهار کرد: خرید شب یلدا و اعیاد دیگر برای افرادی مانند من بسیار سخت است؛ زیرا من کارگر روزمزد هستم.

وی افزود: اگر نظارت‌ها بر بازار صورت بگیرد، قیمت‌ها کنترل می‌شود و خرید برای ما که قشر ضعیف‌تر جامعه هستیم، آسان می‌شود.
 
۱۷ واحد صنفی تخلف ثبت تخلف صورت‌گرفته است
منصور انصاری مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصرهامون»، بیان کرد: از ۱۷ آذر هم‌زمان با اجرای طرح نظارتی شب یلدا ۱۴ اکیپ و گشت نظارتی تعزیرات حکومتی در استان، نظارت بر بازار را برعهده دارند.

وی افزود: بازرسی از شیرینی سراها، آجیل‌فروشی‌ها، نمایشگاه‌های عرضه محصولات شب یلدا و غیره تا کنون ۷۶ مورد بازرسی صورت‌گرفته که برای ۱۷ واحد صنفی تخلف ثبت شده است.
 


این مسئول ادامه داد: این طرح با همکاری دستگاه‌های نظارتی و اداره صمت برگزار می‌شود و شهروندان در صورت مشاهده هرگونه گران‌فروشی کم‌فروشی موارد را به شماره ۱۳۵ تعزیرات حکومتی اعلام کنند.

وی عنوان کرد: طرح نظارتی ویژه بازار شب یلدا با هدف نظارت بر فروشگاه‌های مواد غذایی، بازار میوه، آجیل و شیرینی، گل و گیاه تا ۳۰ آذرماه ادامه دارد.

انصاری گفت: اتحادیه‌های مربوطه باید در این ایام به واحدهای صنفی زیر مجموعه خود نظارت بیشتری داشته باشند.

به گفته ایرج حسن‌پور مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان، به مناسبت فرا رسیدن شب یلدا، طولانی‌ترین شب سال طرح ویژه نظارتی از ۲۰ تا ۳۰ آذرماه در اقصی‌نقاط سیستان و بلوچستان انجام می‌شود.

وی افزود: با توجه به افزایش تقاضا برای برخی از اقلام همچون آجیل و خشکبار، شیرینی و میوه و به جهت جلوگیری از افزایش نامتعارف قیمت‌ها، این طرح نظارتی با حضور تمامی بازرسان اداره کل صمت و با همکاری برخی دستگاه‌های اجرایی در سیستان و بلوچستان برگزار خواهد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان از شهروندان تقاضا کرد در صورت مشاهده هر گونه تخلف صنفی و اقتصادی اعم از گران‌فروشی، عدم درج قیمت، احتکار و تقلب مراتب را جهت رسیدگی به تلفن ۱۲۴ و یا سامانه www.۱۲۴.ir اعلام کنند.
 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه