اخبار داغ

ترک تحصیل دانشجویان ترکیه به دلیل مشکلات اقتصادی

ترک تحصیل دانشجویان ترکیه به دلیل مشکلات اقتصادی
خبار منتشر شده از ترکیه حاکی از آن است که تعداد قابل توجهی از دانشجویان این کشور به دلیل مشکلات اقتصادی در حال ترک تحصیل هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ از اس‌سی‌اف، بیش از ۳۲۴ هزار دانشجوی دانشگاه‌های ترکیه طی پنج سال گذشته تحصیلات خود را متوقف کرده یا آن را رها کرده‌اند، زیرا ادامه مشکلات اقتصادی و افزایش هزینه‌های زندگی بسیاری را مجبور به ترک تحصیل کرده است.

داده‌ها نشان می‌دهد که تنها در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۵۶ هزار و ۱۰۷ دانشجو به ثبت نام خود در دانشگاه ادامه نداده‌اند و تعداد کل ثبت‌نام‌های گزارش شده بین سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ میلادی، ۳۲۴هزار و ۸۲۱ نفر بوده است. این ارقام در پاسخ به یک تحقیق پارلمانی توسط بکیر باشویرگن، یک قانونگذار مخالف از حزب جمهوری خواه خلق (CHP) فاش شد.

باشویرگن سیاست‌های اقتصادی دولت را به عنوان عاملی مقصر دانست که به سبب آن بسیاری از دانشجویان که مجبور به توقف تحصیل شده‌اند. 

او گفت: «هزاران دانشجو دیگر نمی‌توانند مسکن، غذا و سایر هزینه‌های اولیه را بپردازند. سیاست های اقتصادی شکست خورده دولت، رویاهای آنها را ربوده است.

این قانون‌گذار خاطرنشان کرد که ۱.۱۸ میلیون دانشجو در سال ۲۰۲۴ در دانشگاه های خارج از استان های خود ثبت نام کردند که فشار مالی آنها را به دلیل هزینه های مسکن و سفر افزایش داد.

وی گفت: بسیاری از دانشجویان اکنون مجبور به کار در حین تحصیل هستند، اما هزاران نفر به سادگی از ادامه تحصیل منصرف شده‌اند.

در ترکیه تعداد دانشجویانی که تحصیلات خود را به حالت تعلیق درآورده یا به پایان رسانده‌اند، در سال‌های اخیر به طور پیوسته افزایش یافته است. بر اساس گزارش وزارت آموزش ملی ترکیه، ۴۵هزار و ۳۸۲ دانشجو در سال ۲۰۱۹ میلادی تحصیل خود را متوقف کردند. این تعداد در سال ۲۰۲۰ میلادی به ۴۷ هزار و ۳۰۲ نفر افزایش یافت، در سال ۲۰۲۱ میلادی به ۳۷هزار و ۵۶۵ نفر کاهش یافت و سپس به ۶۳هزار و ۶۰۲ در سال ۲۰۲۲ میلادی افزایش یافت.

اقتصاد ترکیه از سال ۲۰۱۸ با چالش‌های مهمی مواجه بوده است که با تورم بالا، کاهش ارزش پول و افزایش بیکاری مشخص شده است. بحران اقتصادی که به دلیل بی ثباتی سیاسی و روندهای مالی جهانی تشدید شده است، خانوارها در سراسر این کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه