اخبار داغ

در گفتگو با صنعتگر گرمه‌ای مطرح شد؛

صنعت منیزیم فرصتی برای شکوفایی اشتغال

صنعت منیزیم فرصتی برای شکوفایی اشتغال
فلز منیزیم بعد از آهن و آلومینیوم، بیشترین استفاده را در میان فلزات دارد و کاربرد‌های متعددی در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، کشتی‌سازی، هواپیماسازی و صنایع نفت و گاز دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، امروز در استان خراسان شمالی و شهر درق این فلز به طور وسیع در حال تولید است.

 بزرگ‌ترین واحد تولید شمش منیزیم کشور واقع در شهرستان گرمه با توان متخصصان داخلی در هجده ماه ساخته و راه‌اندازی شد.

مجید اجلالی مدیرعامل شرکت آراد لیان فراوری آریا که به‌اختصار شرکت آلفا نام‌گذاری شده است، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیل «عصر اترک» اظهار کرد: شرکت آلفا اولین شرکت دانش‌بنیان تولیدی و فن آور خراسان شمالی است.

وی گفت: شرکت آلفا در زمینه صنایع معدنی و متالورژی در ناحیه صنعتی که اخیراً به شهرک صنعتی شهید محمدزاده ارتقا پیدا کرده است، فعالیت دارد این شهرک ۴ واحد تولیدی دارد، آلفا آلومینا قدیمی‌ترین آنها، واحد اکتیو آلومینا، واحد ماشین‌سازی و واحد شمش منیزیم که جدیدترین واحد این شهرک صنعتی هستند.

اجلالی افزود: در واحد ماشین‌سازی، ماشین‌آلات صنعتی طراحی، ساخت و نصب می‌شود و در همین شهرک به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت آلفا گفت: منیزیم جزو فلزات سبک محسوب می‌شود که در ایران در زمینه تولید این فلز کم‌تر به آن پرداخته شده است، به این فلز، فلز هزاره سوم گفته می‌شود.  

صنعت منیزیم فرصتی برای شکوفایی اشتغال

 

بی‌توجهی به صنعت منیزیم در ایران 

وی ادامه داد: منیزیم در ایران به‌صورت فراوان یافت می‌شود؛ اما چون صنعت نویی است چه در بخش خصوصی چه در بخش دولتی به آن ورود پیدا نشده است.

اجلالی تصریح کرد: منیزیم ۳۵ درصد سبک‌تر از آلومینیوم است، به همین خاطر فلز منیزیم و آلیاژهای این فلز کم‌کم جایگزین آلومینیوم می‌شود و در صنایع خودرو، هوا و فضا و صنایع نظامی مورد مصرف قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: ازجمله موارد مصرف این فلز در خودرو در فریم فرمان ماشین، محفظه ایربک، بلوک سرسیلندر استفاده می‌شود، حتی اخیراً در بدنه خودرو نیز به کار برده می‌شود، پیش‌بینی برای بازار این فلز به‌شدت روبه‌افزایش است.

این مسئول افزود: شرکت‌های خودروسازی برای سبک‌سازی خودرو زمانی به سمت استفاده از فیبر کربن رفتند، اما به دلیل نیافتن راهی برای بازیافت از این فکر برگشتند و بهترین گزینه در حال حاضر استفاده از فلز منیزیم است.

مدیرعامل شرکت آلفا گفت: بنا داریم که در سال ۱۸ هزار تن تولید شمش منیزیم داشته باشیم و در حال حاضر یک هزار و ۵۰۰ تن اولیه وارد مدار تولید شده است و در یک سال به این مقداررسیده است که امیدوار هستیم با تأمین اعتبار این ظرفیت تولید به ظرفیت اسمی خود برسد.

 

صنعت منیزیم فرصتی برای شکوفایی اشتغال

 

 

اشتغال‌زایی برای ۸۰۰ نفر

مدیرعامل شرکت آراد لیان فراور آریا گفت: اگر ظرفیت اسمی کارخانه تکمیل شود این شهرک توان اشتغالزایی برای ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر را به طور مستقیم خواهد داشت.  

وی افزود: در حال حاضر ۸۰ نفر به طور مستقیم و در قالب نیروهای فرایندی تعمیراتی مشغول به کار هستند.

اجلالی اظهار کرد: بحث زیر ساخت از جمله مشکلاتی است که با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنیم. آب، برق و گاز جزو زیر ساخت‌های این شهرک هستند که به همت دولت سیزدهم و سفر رئیس‌جمهور شهید رئیسی به شهرستان یک پست برق در مجاورت شهرک صنعتی کلنگ‌زنی شد و تا ۸۰ درصد پیشرفت کرد.

وی اظهار امیدواری کرد در دولت چهاردهم این پروژه به سرانجام و بهره‌برداری برسد که با این کار باعث به‌کارگیری تا ۲ هزار نفر در شهرستان می‌شویم.

مدیرعامل شرکت آراد لیان فراورآریا تأکید کرد: اگر این پروژه برق به سرانجام نرسد عملا تمام کارهای این شهرک ابتر خواهد بود. دررابطه‌با آب تنها شهرکی هستیم در منطقه که از آب شرب استفاده می‌کند و این یک نقص به‌حساب می‌آید.

اجلالی افزود: اتفاق خوبی که از پارسال برای این شهرک افتاده این است که محدوده صنعتی از ۱۵ هکتار به ۱۱۰ هکتار افزایش‌یافته است.

وی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری که در این شهرک اتفاق افتاده تماماً خصوصی بوده و هیچ سرمایه‌گذار دولتی تا کنون نداشته‌ایم.  

 

صنعت منیزیم فرصتی برای شکوفایی اشتغال

 

برای توسعه سقف نداریم 

مدیرعامل شرکت آراد لیان فراورآریا با بیان اینکه برای توسعه واحدها هیچ سقفی متصور نیستیم، گفت: توسعه شرکت ما تا آنجایی خواهد بود که دولت، سیستم بانکی و حتی بازار سرمایه اجازه دهد.

اجلالی با تأکید بر اینکه این منطقه به‌شدت مستعد توسعه صنعتی است، اظهار کرد: باتوجه‌به اقلیمی که در حال اتفاق است و کسب‌وکارهایی از جمله دامداری و کشاورزی که صدمات جدی دیده‌اند و در حال ازبین‌رفتن است صنعت بحث جدی در اشتغال می‌تواند باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد شهرستان گرمه کم کم به شهرستان مهاجر پذیر تبدیل می‌شود و از نقاط دور و نزدیک جذب نیرو و اشتغال‌زایی خواهیم داشت.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه