logo
چهارشنبه 22 مهر 1405 | چهارشنبه 14 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  2. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  3. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  4. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  5. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  6. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  7. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  8. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  9. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  10. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  11. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  12. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  13. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  14. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  15. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  16. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  17. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  18. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  19. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  20. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند

احتمال آزادی دستیار «بن لادن» در مذاکرات واشنگتن با طالبان

احتمال آزادی دستیار «بن لادن» در مذاکرات واشنگتن با طالبان
دولت ایالات متحده در حال مذاکره با مقامات طالبان افغانستان است تا سه زندانی آمریکایی را با یکی از دستیاران سابق سرکرده القاعده در گوانتانامو تبادل کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  دولت ایالات متحده در حال مذاکره با طالبان است تا زندانیان آمریکایی در افغانستان را با دست‌کم یک زندانی مهم که در زندان گوانتانامو نگهداری می‌شود، تبادل کند، شخصی که گفته می‌شود یکی از دستیاران «اسامه بن لادن» سرکرده سابق القاعده بوده است.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا گفته از ژوئیه سال میلادی گذشته با طالبان وارد مذاکره شده و در ۱۴ نوامبر به آن‌ها اعلام کرد که حاضر است «محمد رحیم الافغانی» که در گوانتانامو نگهداری می‌شود را در ازای آزادی سه شهروند آمریکایی که در ۲۰۲۲ در افغانستان زندانی شدند، آزاد کند. این سه نفر «جورج گلزمان»، «رایان کوربت» و «محمود حبیبی» هستند.

دولت طالبان بازداشت محمود حبیبی را انکار می‌کند و در پاسخ به پیشنهاد آمریکا، گفته است که حاضر است گلزمان و کوربت را با محمد رحیم الافغانی و ۲ زندانی دیگر مبادله کند.

منابع آگاه در کنگره آمریکا به وال‌استریت ژورنال گفتند که «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی بایدن در ۱۷ دسامبر در یک نشست محرمانه کمیته امور خارجه در مجلس نمایندگان آمریکا گفته است که کاخ سفید هنوز به پیشنهاد طالبان پاسخ نداده است. با این حال، «مایکل مک‌کال» رئیس این کمیته گفته است که پیشنهاد طرف افغانستانی مطلوب نیست.

دولت بایدن که در چهار سال گذشته بیش از ۷۰ شهروند آمریکایی را از زندان‌های سراسر جهان آزاد کرده، به توانایی خود در مذاکره برای آزادی زندانیان آمریکایی افتخار می‌کند، اما به گزارش رسانه آمریکایی، تحویل دادن محمد رحیم الافغانی که واشنگتن از مدت‌ها پیش او را به‌عنوان یک زندانی مهم و دستیار سرکرده القاعده معرفی کرده، می‌تواند برای بایدن دردسرساز باشد.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، خروج پرهرج‌ومرج آمریکا از افغانستان و روی کار آمدن طالبان یکی از تیره‌ترین فصل‌ها در کارنامه سیاست خارجه دولت بایدن بوده است. حال اگر بایدن یکی از مهم‌ترین زندانیان گوانتانامو که به گفته مقامات آمریکایی برای امنیت ملی این کشور یک تهدید محسوب می‌شود را آزاد کند، بی‌شک کاخ سفید هدف انتقادات به‌مراتب گسترده‌تری قرار خواهد گرفت.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه