مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند تشریح کرد؛
دستاوردها و چالشهای منطقه آزاد اروند؛ از رونق صادرات تا تحولات زیرساختی
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در نشست خبری ضمن تشریح دستاوردهای چشمگیر این سازمان در توسعه پروژههای عمرانی و اقتصادی، از تلاشهای گسترده برای رفع چالشهای قانونگذاری و تقویت مزیتهای اقتصادی مناطق آزاد خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی زارعی، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، در نشست خبری که امروز (یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳) برگزار شد، به تحلیل چالشهای پیشروی مناطق آزاد کشور پرداخت و در عین حال به دستاوردهای اخیر این سازمان اشاره کرد.
وی ضمن تأکید بر مشکلات موجود در زمینه قانونگذاری در مناطق آزاد، مانند معافیت مالیات بر ارزش افزوده و اثرات منفی آن بر فعالیتهای اقتصادی، گفت: این سازمان بهطور جدی در تلاش است تا مزیتها و مشوقهای مناطق آزاد را به حالت قبلی خود بازگرداند.
وی افزود: یکی از مسائل اساسی در مناطق آزاد کشور، وجود چالشهای متعدد در زمینه قوانین و اصلاحیههای مکرر است. وی با اشاره به این که قوانین در این مناطق بهطور متناقض و با تغییرات متعدد تصویب میشوند، توضیح داد که از زمان تأسیس نخستین منطقه آزاد کشور، بیش از ۳۰ سال گذشته و در این مدت، بیش از ۱۸۰ قانون متناقض با اهداف اولیه مناطق آزاد به تصویب رسیده است. این موضوع باعث شده که مزیتهای مناطق آزاد و مشوقهای اقتصادی آنها به تدریج کاهش یابد و بسیاری از اهداف این مناطق محقق نشود.
مدیرعامل منطقه آزاد اروند بهطور خاص به مشکل معافیت مالیات بر ارزش افزوده در منطقه آزاد اروند اشاره کرد و اظهار داشت که این معافیت هنوز بهطور کامل در این منطقه اجرایی نشده است؛ این موضوع به یکی از چالشهای بزرگ تبدیل شده است که باعث ایجاد مشکلات جدی برای فعالان اقتصادی در منطقه شده است.
زارعی تأکید کرد که سازمان منطقه آزاد اروند با تلاشهای بیشتر و از طریق تعامل نزدیکتر با کمیسیونهای مختلف مجلس شورای اسلامی، به دنبال این است که مشوقها و مزیتهای منطقه آزاد اروند را دوباره به این منطقه بازگرداند. در این راستا، دولت در حال تهیه لایحهای جدید در خصوص قوانین مناطق آزاد است که بهزودی به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد و بهطور جدی در جهت حل مشکلات قانونی و بهبود وضعیت اقتصادی مناطق آزاد گامهای مؤثری برداشته خواهد شد.
وی در جمع اصحاب رسانه ضمن اشاره به دستاوردهای اخیر این سازمان، گفت: با همت و تلاشهای جمعی همکارانمان در منطقه آزاد اروند، موفقیتهای چشمگیری در زمینه پروژههای عمرانی و زیرساختی به دست آوردهایم. برخی از این پروژهها شامل احداث پل شهدای خدمت در شهر خرمشهر، اصلاح و ساماندهی معابر در آبادان و خرمشهر، ساحلسازی رودخانه اروند صغیر، احداث پارک خلیج فارس و دیگر پروژهها هستند.
زارعی با اشاره به این که این پروژهها در حال حاضر با سرمایهگذاری بیش از ۱۸۹۰ میلیارد تومان در حال اجرا هستند، اظهار کرد: این موضوع بهخوبی نشاندهنده تمرکز ویژه سازمان بر توسعه زیرساختها و تقویت بخشهای مختلف اقتصادی در منطقه است.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، همچنین به حوزه اقتصادی و توسعه کسبوکارها در منطقه آزاد اروند اشاره کرد و افزود: اهداف اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند شامل توسعه صادرات و بازاریابی، تسهیل شرایط کسبوکار، جذب و افزایش سرمایهگذاری، ارتقاء تولید، تکمیل زیرساختهای تولیدی، ایجاد اشتغال و تقویت بخشهای گمرکی و خودرویی است.
وی در خصوص دستاوردهای اخیر در این زمینه نیز تصریح کرد که در دو سال گذشته، اقدامات و پیشرفتهای چشمگیری در این حوزهها به وقوع پیوسته است. به عنوان مثال، در سال ۱۴۰۲، صادرات عبوری از مرزهای شلمچه و بندر آبادان و خرمشهر به رقم بیش از ۶۲۰ میلیون دلار رسید. جالب توجه است که تنها در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳، این رقم به بیش از ۲ میلیارد دلار افزایش یافته که نشاندهنده رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سالهای گذشته است.
زارعی با تأکید بر این نکته که این دستاوردها نتیجه تلاش مستمر برای بهبود شرایط اقتصادی و جذب سرمایههای داخلی و خارجی بوده، افزود که منطقه آزاد اروند همواره در راستای تحقق اهداف اقتصادی خود، تمرکز ویژهای بر ایجاد فرصتهای شغلی، تقویت تولید داخلی و تسهیل تجارت و کسبوکارهای منطقه داشته است.
وی ادامه داد: در سال گذشته، صادرات تولیدات داخلی این منطقه به خوبی انجام شد. همانطور که میدانید، منطقه آزاد اروند دارای بیش از ۹۲۰۰ هکتار سایت صنعتی و شهرکی صنعتی است که بیش از ۲۷۰ کارخانه مختلف در آن فعال هستند. این صنایع در زمینههای مختلفی همچون نفت و گاز، پتروشیمی، صنایع غذایی، صنایع پلاستیک، و صنایع الکترونیک فعالیت میکنند. در سال ۱۴۰۲، سازمان منطقه آزاد اروند بیش از ۲۰ میلیون دلار از تولیدات خود را به خارج از کشور صادر کرد. در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳، این رقم به حدود ۱۸۰ میلیون دلار رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، حدود ۱۰ درصد رشد داشته است.
رئیس هیأت مدیره منطقه آزاد اروند در ادامه با اشاره به توسعه صادرات و بازاریابی، گفت: با توجه به اینکه مرز شلمچه یکی از مرزهای مهم اقتصادی کشور ما در شهر خرمشهر به شمار میرود، راهاندازی پنجمین کامیونیتی کشور در این منطقه را با همکاری اتاق بازرگانی خرمشهر در دستور کار قرار دادیم. بحمدالله این اقدام به نتیجه رسید و پنجمین کامیونیتی کشور در خرمشهر راهاندازی شد. این اقدام، یکی از زمینههای تسهیل صادرات در این مرز را فراهم کرده است.
زارعی در پایان تاکید کرد: ما به تعامل سازنده با رسانهها و پاسخگویی شفاف به مطالبات مردم متعهد هستیم و سامانه شفافیت را در سازمان منطقه آزاد اروند بارگذاری کردهایم. این سامانه تمامی مصوبات هیئت مدیره، قراردادها، اسناد مالی و جزئیات پروژهها را در دسترس عموم قرار میدهد تا مردم و رسانهها به راحتی بتوانند از آن استفاده کنند.
ارسال دیدگاه