بلاغ گزارش میدهد؛
عطرِ گُلِ کارآفرینی با حمایت بسیج
پرورش گل و گیاه شغلی کم درآمد و پردردسر است، اما عشق و علاقه با عطر خوشبو مسیر زندگی را تغییر میدهد و کارآفرین، مشقِ عشقِ را آموخته و با شرایط عالی خاکِ استان مازندران برای پرورش گیاهان، همراه میشود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» صنعت گل و گیاهان زینتی در ایران به تولید، بازرگانی، توزیع و فروش این نوع گیاهان مربوط میشود و بهعنوان یکی از کشورهای غنی از نظر گل و گیاهان بومی در جهان شناخته شده است.
مصرف جهانی این محصولات برای باغ و فضای سبز بالغ بر ۱۵۰ میلیارد یورو در سال برآورد میشود؛ اهمیت تجاری گیاهان زینتی در دهههای اخیر افزایش یافته و پژوهشهای زیادی در این زمینه انجام شده است؛ ایرانیان بیش از ۳ هزار سال تجربه در کار با گل و گیاه دارند و ائمه اطهار نیز بر ارزش این گیاهان تاکید کردهاند.
ترویج فرهنگ گیاهپروری و درختکاری در ایران رواج داشته و زندگی در مجاورت گل و گیاه تأثیرات مثبت روحی و روانی دارد؛ پزشکان از گل و گیاه درمانی برای درمان مشکلات ذهنی استفاده میکنند.
صنعت پرورش گل در استان مازندران نیز بهعنوان یک فعالیت اقتصادی مهم شناخته میشود و شرایط اقلیمی و خاک حاصلخیز این استان برای کشت گل مناسب است.
کشاورزان در شرق مازندران به کشت گلهای زینتی مانند گل محمدی میپردازند که علاوه بر تامین نیازهای داخلی، به صادرات نیز کمک و منابع درآمدزایی برای منطقه ایجاد میکنند.
از ویژگیهای مثبت این صنعت در مازندران میتوان به ایجاد اشتغال، حفظ محیط زیست و افزایش زیبایی و عطر گلها اشاره کرد؛ ورود به بازار پرورش گل و گیاه نیازمند اطلاعات و بررسی شرایط حاکم است که از لحاظ اقتصادی و زیباییشناسی برای استان مازندران اهمیت دارد.
لزوم حمایت از تولیدکنندگان
حال با وجود اهمیتی که این صنعت در عرصه تولید و اشتغال دارد به سراغ یکی از کارآفرینان موفق پرورش گل و گیاه در بهشهر رفتیم تا از نزدیک در جریان مشکلات و دغدغههای تولیدکنندگان کشور قرار بگیریم.
حجت نجفیان کارآفرین بهشهری که با مدرک کارشناسی کشاورزی شاخه باغبانی، چند سالی است به همراه برادرش در این زمینه فعالیت میکند.
وی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» اظهار کرد: از سال ۷۷ فارغالتحصیل و فعالیت خود را آغاز کردم ، در طول ۲۶ سال به تدریج کار خود را گسترش دادم.
این کارآفرین بهشهری میگوید: ابتدا با یک گلخانه کوچک شروع و اکنون به ۵ گلخانه رسید؛ از سال گذشته به مکان فعلی منتقل شدیم، مکان بزرگتر و مجهزتر بوده و شامل گلخانههای گرم نیمه گرم و سرد برای پرورش انواع گلها است.
نجفیان به سرمایهگذاری اولیهاش اشاره کرد و افزود: شاید با ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان فعالیتم را آغاز کردم، گلخانه اولم را سال ۷۷ و سپس رفته رفته کار را گسترش داده و این گلخانه که در حال حاضر در آن فعالیت داریم با سرمایه بالغ بر ۲ میلیارد تومان گسترش دادیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر سه نیروی ثابت مرد و سه نیروی ثابت زن و حدود ۱۲ نفر نیروی کار در این گلخانه مشغول به فعالیت هستند و اشتغالزایی صورت گرفت.
این کارآفرین بهشهری با اشاره به اینکه اساساً کار کشاورزی کار بسیار پر دردسری است، گفت: متأسفانه نسبت به بسیاری از شغلهای کاذب شاید مولد نبوده و فقط واسطهگری و دلالی باشد؛ درآمد کمتری دارد و حمایتی از جانب مسئولین مربوطه صورت نمیگیرد.
تجفیان خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین مشکلات اقتصادی کشور عدم حمایت از تولید کننده است و همین امر موجب عدم استقبال مردم از مشاغل تولیدی و کارآفرینی محسوب میشود.
وی یادآور شد: در طول این سالها حمایتی از سوی ارگان و سازمانهای مربوطه نشد و بعضاً میآمدند یک آماری میگرفتند و میرفتند؛ تنها سازمان و ارگانی بدون اینکه من به سراغشان رفته و درخواست کمک کرده باشم، آمد و حمایت کرد «بسیج سازندگی» بود.
این کارآفرین در خصوص حمایت بسیج در حوزه کارآفرینی گفت: یک روز که مشغول کار در گلخانه بودم، فردی آمد و در مورد مسائل و مشکلاتی که در مسیر تولید و پرورش گل و گیاه مواجه بودم، سؤالاتی پرسید، وقتی در جریان مشکلات مالی گلخانه قرار گرفت، خودش را بهعنوان مسئول بسیج سازندگی معرفی و قول اعطای وام اشتغالزایی و کارآفرینی داد و ظرف چند روز شرایط دریافت وام فراهم شد.
نجفیان بیان داشت: جدا از فراهم کردن وام اشتغالزایی و حمایت مالی در مواردی که در کارهای اداری با مشکل مواجه بودم از من حمایت کردند.
وی تاکید کرد: برای بهبود و وضعیت و توسعه اشتغالزایی نیاز به راهنماییهای تخصصی از سوی وزارت کشاورزی، افراد متخصص و مسئولین مربوطه است تا تولید کنندگان بتوانند برنامهریزی بهتری داشته باشند و در نیمهی راه با چالشها و مشکلات روبرو نشوند.
کارآفرین بهشهری افزود: طبیعتاً شغل کشاورزی چیزی که در حال حاضر از آن انتظار دارم، شغل پردرآمدی نیست اما عشقی است که در مسیر زندگی من قرار گرفت؛ با اینکه در رشته کشاورزی با شاخه تخصصی پرورش گل و گیاه در دانشگاه پذیرفته شدم، در بدو ورود به دانشگاه تمایل به ادامه اشتغال در این رشته نداشتم.
نجفیان افزود: در حین تحصیل این ایده در ذهنم به وجود آمد که فقط عنوان مهندس را با خود همراه نداشته باشم و این رشته را بهعنوان شغل آینده انتخاب کنم چراکه نخواستم بهترین دوران عمر و تحصیل در دانشگاه به هدر برود و با میل و رغبت کار را شروع کردم.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با همکاری و حمایت بیشتر بتواند به اهداف خود در زمینه تولید گلهای زینتی دست یابد و به توسعه کار خود کمک به بهبود اقتصاد کشور کرده و هم بتواند شرایط اشتغالزایی را برای دیگران نیز فراهم آورد.
اختصاص اعتبار ۱۶ میلیارد تومان به گلخانهها
غلامرضا قنبری مدیر جهاد کشاورزی بهشهر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» در خصوص وضعیت گلخانههای این شهرستان، اظهار کرد: در سالهای گذشته گلخانه زیادی در بهشهر نداشتیم اما امروز جوانان علاقمند به کار در این حوزه هستند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۱ گلخانه فعال در شهرستان بهشهر داریم، افزود: حدود پنج گلخانه در حال ساخت هستند که بزودی به مرحله بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیر جهاد کشاورزی بهشهر ادامه داد: تمام گلهای زینتی در گلخانهها پرورش داده میشود، جوانان به سبزیجات و سیفیجات روی آوردند از جمله «بذر خیار ویکتور» که شهرستانهای دیگر هم از بهشهر آن را تهیه میکنند.
قنبری خاطرنشان کرد: کارآفرینی که مجوز را دریافت کرد در سامانه سیتا نامنویسی میکنند و کارشناسان بازدید انجام میدهند و سرمایه ثابت و در گردش به آنها داده خواهد شد.
وی در پایان با بیان اینکه تاکنون ۱۶ میلیارد تومان اعتبار به گلخانههای فعال و در حال ساخت بهشهر اختصاص یافت، گفت: وام از یک میلیارد تومان تا ۳ میلیارد به کارآفرینان این بخش برای فعالیت داده شد.
به گزارش «بلاغ» صنعت کشاورزی در مازندران روز به روز در حال رشد است و جوانان به اشتغال و کارآفرینی علاقمندی بیشتری نشان میدهند؛ شهرستان بهشهر نیز همانند سایر شهرستانها در بخش پرورش گل و گیاه زینتی فعالیت خوبی را در سالهای اخیر داشته است که با امید به حمایت مسئولان ادامه خواهد یافت.
ارسال دیدگاه