سپاسخبر گزارش داد؛
کمآبی بلای جان نخلهای تنگستان
امسال نخلستانهای تنگستان بهدلیل اینکه بارش کم بود و آب ذخیره سد بهطور کافی آب به نخلهای کشاورزان تنگستانی نرسید، برداشت محصول خوب و مناسبی از نخلستان نداشتند و انتظار میرود تسهیلاتی به کشاورزان داده شود تا بتوانند پمپاژ آب برای نخلستانها تأمین شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «سپاس خبر»؛ کشاورزی یکی از پایههای اساسی توسعه اقتصادی و اجتماعی هر جامعه است و نقش بسیار مهمی در تأمین غذا، ایجاد اشتغال، حفظ محیطزیست و پایداری منابع طبیعی ایفا میکند. که در ادامه به برخی از جنبههای اهمیت کشاورزی اشاره میکنیم؛
کشاورزی منبع اصلی تولید مواد غذایی است که نیازهای تغذیهای جمعیت جهان را تأمین میکند. بدون کشاورزی، تأمین غذا برای رشد روزافزون جمعیت ممکن نخواهد بود. بخش کشاورزی بهویژه در کشورهای در حال توسعه، یکی از بزرگترین منابع اشتغال است. این صنعت مشاغلی در حوزه تولید، فرآوری، بستهبندی و توزیع محصولات کشاورزی ایجاد میکند.
کشاورزی از بخشهای اساسی اقتصاد در بسیاری از کشورها است. صادرات محصولات کشاورزی میتواند منبع درآمدی مهم برای کشورها باشد و نقش کلیدی در توسعه اقتصادی آنها ایفا کند. کشاورزی پایدار میتواند به حفظ منابع طبیعی مانند خاک، آب و تنوع زیستی کمک کند. روشهای نوین کشاورزی مانند کشاورزی ارگانیک و کشت مبتنی بر حفظ منابع به کاهش آسیب به محیطزیست کمک میکنند.
کشاورزان ستون توسعه پایدار جامعهاند
حل مشکلات کشاورزان از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا کشاورزان پایه و ستون تولید مواد غذایی و توسعه پایدار در هر جامعه هستند. کشاورزان مسئول تولید مواد غذایی هستند. اگر با مشکلاتی مانند کمبود منابع، نبود حمایت مالی، یا آسیبهای طبیعی مواجه شوند، تولید غذا کاهش یافته و امنیت غذایی جامعه به خطر میافتد.
بخش کشاورزی منبع معیشت میلیونها نفر است. اگر مشکلات کشاورزان حل نشود، این افراد ممکن است مجبور به ترک زمینهای کشاورزی شده و به شهرها مهاجرت کنند که این موضوع منجر به افزایش بیکاری و مشکلات اجتماعی در مناطق شهری خواهد شد.
کشاورزی یکی از محرکهای اصلی رشد اقتصادی، بهویژه در کشورهای در حال توسعه است. حل مشکلات کشاورزان میتواند به بهبود تولید، افزایش صادرات محصولات کشاورزی و رونق اقتصادی در مناطق روستایی کمک کند.
کمآبی بلای جان نخلهای تنگستان
کشاورز تنگستانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «سپاس خبر» اظهار کرد: امسال نخلستانهای ما بهدلیل اینکه بارش کم بود و آب ذخیره سد به طور کافی آب به نخلهای ما نرسید، برداشت محصول خوب و مناسبی از نخلستان نداشتم و انتظار دارم تسهیلاتی به من داده شود تا بتوانم پمپاژ آب برای نخلستان خودم تأمین کنم.
شهروند دیگر اهرمی گفت: من پمپاژ آب که مستقل از خودم باشد، ندارم و برای آبیاری نخلهایم از پمپاژی که دو کلیومتر از من فاصله دارد استفاده میکنم و این آب ازن کانالهای گِلی عبور میکند که در مسیر تبخیر و جذب زیادی دارد، من از مسئولان میخواهم برای رفع این مشکل به ما کمک کنند و تسهیلاتی جهت بازسازی یا لولهکشی زیر خاک انجام دهیم.
در همین راستا خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سپاس خبر» برای پیگیری مشکلات کشاورزان به رئیس جهاد کشاورزی شهرستان تنگستان گفتگویی ترتیب اثر داده که در ادامه میخوانیم.
شهید رئیسی نخیلات تنگستان را احیا کرد
اسلام رضایی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «سپاس خبر» اظهار کرد: در سالهای گذشته، آفات چوبخوار خیلی از نخیلات ما را تحتالشعاع قرار داد.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان تنگستان گفت: در سه سال گذشته و در دولت قبل، شهید رئیسی حضوری نخیلات شهرستان تنگستان را بازدید کرد و مشکلات کشاورزان در حوزه اصلاح و بازسازی نخیلات از نزدیک بررسی کرد.
وی بیان کرد: در دولت شهید رئیسی از محل کمکهای دولت در قالب طرح اصلاح بازسازی تخیلات در مرحله اول، ۴ میلیارد تومان به تنگستان تخصیص داده شد.
رضایی تصریح کرد: در سال ۱۴٠٠ مبلغ ۴۵ میلیارد و ۶٠٠ میلیون تومان به استان تخصیص داده شد که در مرحله اول سهم تنگستان ۴ میلیارد تومان شد که ما با اعلام اینکه متقاضی زیاد است از محل متمرکز استانی نیز ۴ میلیارد تومان به تنگستان ابلاغ کردند که جمعاً ۸ میلیارد تومان شد.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان تنگستان عنوان کرد: بعضی شهرستانها نتوانستند اعتبار جذب کنند و از محل جذب شهرستانهای دیگر نیز ما توانستیم ۶ میلیارد و ۶٠٠ تومان جذب کنیم که در سال ۱۴٠۱ جمعاً مبلغ ۱۴ میلیارد و ۶۲۸ میلیون تومان از محل مصوبات اصلاح و بازسازی نخیلات مصوبات سفر ریاست جمهوری، تسهیلاتی با نرخ چهار درصد به ۲۸۷ باغدار در شهرستان تنگستان تعلق گرفت.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴٠۲ مبلغ یک میلیارد و ۲٠٠ تومان از ۴ میلیاردی که اعلام شده بود قول داده شد که ۸٠٠ میلیون تومان بیشتر تخصیص پیدا نکرد و این مبلغ نیز به ۲۴ نفر باقیمانده لیست قبلی پرداخت شد.
تخصیص ۲۵۰ میلیون تومان به نخلداران
رضایی مطرح کرد: در سال گذشته پیگیریهای خوبی انجام دادیم و سازمان برنامه و بودجه نیز همکاری کرد و مبلغ ۲۵٠ میلیون تومان، از محل اعتبارات تملک دارایی استان به ما تخصیص دادند که بهصورت کمک بلاعوض بود که بین ۱۲۸ باغدار با توجه به تعداد نخیلات، متراژی که کاشت داشته(چون تکریب بهصورت متری پرداخت میشود) تقسیم کردیم. چون تکریب به صورت متری پرداخت میشد.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان تنگستان افزود: امسال نیز با سازمان حفظ نباتات و معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان در راستای اصلاح نخیلات، در راستای تخصیص تسهیلات پیگیر هستیم که مجدد به کشاورزان تعلق بگیرد.
وی یادآور شد: من به مسئولان استانی مداوم تأکید میکنم که کشاورزان تنگستانی نیاز به اعتبار دارند و شما سعی کنید به تنگستان ویژهتر توجه کنید زیرا الان نخیلات نیاز به رسیدگی دارند و بعداً درمان دیگر فایده ندارد.
رضایی عنوان کرد: من تقدیر و تشکر ویژه از همه کشاورزای علیالخصوص شهر اهرم میکنم چون باغداران در بهداشت باغ خود واقعاً همکاری میکنند. شهرستان تنگستان در استان ۱۴ هزار متر تکریب انجام داده که هیچ کجای استان این میزان تکریب انجام نشده و ما تنها شهرستانی هستیم که این میزان تکریب داشته است.
اگر کشاورزان بهخوبی حمایت شوند، کشور میتواند در تولید محصولات کشاورزی به خودکفایی برسد و وابستگی به واردات را کاهش دهد که این امر برای امنیت اقتصادی و غذایی حیاتی است.
حل مشکلات کشاورزان نه تنها به بهبود زندگی خود آنها کمک میکند، بلکه تأثیرات گستردهای بر توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی جامعه دارد. از این رو، حمایت از کشاورزان باید یکی از اولویتهای اصلی سیاستگذاران باشد.
ارسال دیدگاه